Cel mai mare furnizor de ecrane OLED pentru seria iPhone 14 este Samsung

256
Cel mai mare furnizor de ecrane OLED pentru seria iPhone 14 este Samsung
Sursa foto: via 9to5mac.com

Apple lucrează cu o gamă largă de furnizori pentru a produce milioane de telefoane iPhone, iPad și alte produse. Și când vine vorba de afișaje, a trecut ceva timp de când Apple folosește ecrane OLED Samsung pentru iPhone-urile sale. Este un lucru absolut normal, Samsung Display produce de departe cele mai bune ecrane din lume pentru telefoane, tablete, ceasuri sau televizoare.

Potrivit unei recente informații publicate de site-ul tehnic sud-coreean The Elec, via9to5mac, Samsung Display este de așteptat să reprezinte peste 70% din panourile OLED utilizate de Apple pentru modelele iPhone 14 până la sfârșitul anului.

60 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 14 Pro și 14 Pro Max

Sursa sud-coreeană menționează că Apple a comandat peste 120 de milioane de ecrane OLED pentru seria Apple iPhone 14. Dintre acestea, se așteaptă ca Samsung să furnizeze companiei Apple 80 de milioane de ecrane OLED. Alți furnizori de panouri OLED pentru Apple includ LG Display și BOE. LG Display va furniza 20 de milioane de unități, în timp ce chinezii de la BOE șase milioane de ecrane.

Samsung are un avantaj clar față de concurenții săi. În timp ce LG oferă doar afișaje LTPS pentru iPhone 14 și LTPO pentru iPhone 14 Pro Max, BOE oferă doar afișaje LTPS pentru modelul Apple iPhone 14 obișnuit. Samsung, pe de altă parte, furnizează ecrane OLED pentru fiecare model din seria iPhone 14.

LTPO (low-temperature polycrystalline oxide) este un tip de afișaj OLED cu temperatură scăzută, un mix de TPS, LTPS și TFT. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Ecranele LTPO sunt mai scumpe și mai dificil de realizat.

The Elec mai menționează că din cele 80 de milioane de unități livrate de Samsung, cel puțin 60 de milioane vor fi destinate modelelor high-end iPhone 14 Pro și 14 Pro Max. Principalul motiv pentru care Samsung este principalul furnizor de ecrane OLED pentru Apple este calitatea incredibilă a acestora. Mai mult, față de Samsung Display, LG Display și BOE s-au confruntat cu probleme în producție.

Chiar dacă Apple tocmai a lansat seria iPhone 14, compania lucrează deja la un nou model de telefon. Este vorba despre Apple iPhone SE, așteptat să fie lansat în 2024. Și acesta va folosi tot afișaje OLED. Potrivit mai multor surse din domeniu, Apple iPhone SE (2024) va avea un afișaj OLED de 6,1 inch (15,49 centimetri).