Posibil mai puține ecrane Samsung OLED pentru iPhone-urile Apple

785
Sursa Foto: hdblog.it

Majoritatea ecranelor OLED utilizate de Apple pentru iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max – vorbim de 90% – sunt realizate de Samsung Display. Restul de 10% provine de la LG Display, care furnizează și panouri LCD pentru iPhone 11 împreună cu Japan Display și Sharp.

Cu toate acestea, pentru următoarea generație de iPhone, situația se poate schimba. Potrivit indiscrețiilor unor surse sud-coreene bine informate, printre furnizorii de afișaje OLED flexibile, va sosi și BOE. Beijing Oriental Electronics Group (BOE) furnizează ecrane pentru Huawei Mate 20 și a vândut companiei Apple și ecrane LCD în ultimii doi ani. Aceste ecrane au fost pentru Apple iPad și Apple MacBook. Totuși, surse din interiorul Apple au declarat că ecranele BOE nu se ridică la nivelul celor produse de Samsung Display.

Calitatea ecranelor OLED Samsung nu poate fi egalată de LG Display sau BOE

BOE este al treilea cel mai mare producător de afișaje de smartphone-uri cu o cotă de piață de 11,9%. Apple vrea să încredințeze companiei chineze furnizarea a aproximativ 45 de milioane de ecrane OLED. 26 de milioane de ecrane OLED vor veni de la LG Display, în timp ce Samsung va furniza „doar” 150 de milioane. Este o reducere semnificativă, anul trecut Apple a cumpărat de la Samsung 230 de milioane de ecrane OLED.

Nu știm dacă acest lucru se va materializa. Apple a declarat de mai multe ori că este foarte mulțumit de ecranele OLED Samsung. Dar, probabil Apple vrea să reducă treptat dependența de un singur producător. Este dificil să credem că Apple va renunța complet la extraordinarele ecrane produse de Samsung Display, chiar dacă Samsung este unul dintre principalii „rivali” de pe piață.

BOE este un producător chinez de componente electronice fondat în 1993. BOE produce doar în fabricile sale din China. Are în schimb centre globale de marketing, cercetare și dezvoltare în mai multe țări, în SUA, Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Japonia, Coreea, India sau Brazilia.

Potrivit cunoscutului analist Ming-Chi Kuo, Apple va lansa cinci noi iPhone-uri anul viitor. Ecranele pentru acestea, potrivit informațiilor de până acum, vor fi furnizate de Samsung și LG Display. Doar iPhone 9, modelul mai mic și mai ieftin, va avea un ecran LCD. Apple a trecut de la iPhone 8 la iPhone XR, omițând iPhone 9. Nu există un iPhone 9, dar viitorul iPhone low cost al Apple ar putea fi numit iPhone 9. Pe celelalte modele, iPhone 12 Pro Max de 6,7 inch, iPhone 12 Pro de 6,1 inch, iPhone 12 (5,4 inch) și iPhone 12 Plus (6,1 inch), Apple va pune ecrane OLED. Este o pâine serioasă de mâncat aici.

Apple va comanda în continuare de la Samsung

Cu alte cuvinte, va exista o cerere suficientă pentru a satisface toți furnizorii OLED ai Apple. Dar informațiile de mai sus nu au fost momentan confirmate de Apple. Au mai fost zvonuri și altă dată că Apple va comanda și din altă parte. Dar aici mai intervine și ispita excelentelor ecrane produse de Samsung, este o boală grea.

În general modelele premium de iPhone se vând bine. Numai că, Apple nu poate ceda în concurența directă cu Galaxy S10, Galaxy Note 10 sau viitoarea seria Galaxy S11. Apoi, printre altele, ecranele acestor smartphone-uri Samsung nu au comparație pe piață. Samsung cel mai probabil va face în continuare miliarde de dolari pe spatele Apple, chiar dacă este posibil ca să mai reducă prețurile în acest context.