Ecranele Samsung OLED pentru laptopuri – calitate superioară a imaginii

667

Samsung este liderul pieței ecranelor OLED de dimensiuni mici, în special pentru smartphone-uri. Dar până acum gigantul tech nu s-a abținut nici de la fabricarea ecranelor OLED de dimensiuni mai mari pentru laptopuri și televizoare. Compania sud-coreeană a dezvăluit acum ecrane OLED pentru laptopuri cu promisiunea de a oferi o calitate superioară a imaginii.

Compania Samsung Display a publicat un videoclip pe YouTube, tachinând cele mai importante calități ale ecranelor OLED Samsung pentru laptopuri. Samsung Display susține că noile sale ecrane oferă culori cinematografice și ultra-pure, precum și toate celelalte avantaje ale acestor ecrane. A fost amintit aici, negrul intens (0,0005 nit), raport de contrast ridicat (1.000,000: 1) și vizibilitate excelentă în lumina directă a soarelui.

Ecrane Samsung OLED pentru laptopuri certificate Premium Display

Videoclipul promoțional lansat de Samsung se concentrează în primul rând pe îmbunătățirile calității imaginii aduse de noua generație de ecrane pentru laptopuri. Ecranele OLED pentru laptopuri ale companiei oferă, de asemenea, acoperire de gamă color DCI-P3 120% și acoperire HDR 85%. Conform SamMobile, compania promite să ofere luminozități și detalii excelente în scene întunecate.

Gama de laptopuri Samsung 2021 a fost prezentată luna trecută și include Samsung Galaxy Book Flex 2, Samsung Galaxy Book Flex 2 5G, Samsung Galaxy Book Ion 2 și Samsung Notebook Plus 2. Niciunul dintre aceste laptopuri nu utilizează ecrane OLED. Cel mai probabil Samsung va lansa mai multe laptop-uri în acest an care vor folosi aceste afișaje.

Razer este o companie fondată în 1998 și are sediul în Singapore și San Diego, SUA. Activitatea sa principală este de a dezvolta și vinde periferice pentru computere pentru gameri. Razer a construit cel mai mare ecosistem global pentru jucători: hardware, software și servicii.

Samsung a prezentat primul său ecran de laptop OLED 4K de 15,6 inch la CES 2019. Anul trecut ecranele Samsung 4K pentru laptopuri au fost certificate Premium Display. Samsung Display ar putea furniza aceste ecrane și altor producători de laptopuri, cum ar fi ASUS, Dell, HP și Lenovo. Deja companiile HP, Alienware și Razer au adoptat ecranele OLED 4K produse de Samsung Display.