Schimbare importantă la ecranele de pe seria Galaxy S22

439
Schimbare importanta la ecranele de pe seria Galaxy S22
Sursa Foto: prin phonearena.com

Ieri a apărut o fotografie cu o pereche de protectoare de ecran pentru Samsung Galaxy S22 și Galaxy S22+. Vedem de aici și cum arată afișajul ambelor telefoane emblematice din seria Galaxy S22. Cele două modele vor avea un ecran mai puțin înalt, vor fi mai scurte și puțin mai late.

Sursa este Ice Universe (@UniverseIce), via PhoneArena, care a postat pe Twitter o fotografie în care apar ecranele de la Galaxy S22 și Galaxy S22+, într-o comparație cu afișajele aflate pe Galaxy S21 și Galaxy S21+. Se poate vedea cu ochiul liber diferențele dinte modelele noi și cele din acest an.

Chiar și luând în considerare diferitele unghiuri ale imaginilor postate, modelele din 2022 au colțuri mai rotunjite decât modelele actuale, iar cadrele rămân subțiri. Întrucât companiile care produc accesorii precum protecții de ecran din sticlă securizată sunt primele care obțin dimensiunile noilor modele de telefoane de la producător, verificarea acestui produs este o modalitate bună de a vedea ce are în vedere Samsung pentru viitoarele sale modele emblematice. Astfel am aflat cum va arăta ecranul la seria Galaxy S22.

Seria Galaxy S22 cu raport de aspect de 19,5: 9

A existat tendința ca telefoanele cu ecran mai mare să fie echipate cu un raport de aspect mai mare. Acest aspect ratio rezultă dintr-un ecran mai înalt și mai subțire, facilitând utilizarea dispozitivului cu o singură mână. Raportul de aspect la seria Galaxy S21 lansată anul acesta este de 20: 9.

Acum aflăm de la Ice Universe că raportul de aspect la Galaxy S22 și S22+ va fi de 19,5: 9. Probabil la fel va fi cazul și pe Galaxy S22 Ultra. În acest fel ecranele vor fi mai scurte și mai late. Pretinsele protecții din sticlă pentru Galaxy S22 și Galaxy S22+ prezintă un afișaj mai scurt și mai larg în comparație cu modelele de anul trecut.

Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. 19,5: 9 este raportul dintre laturile imaginii, lungimea și înălțimea. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime.

Seria Galaxy S22, care include Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S 22 Ultra, va veni cu o camera selfie în orificiul din ecran pe toate cele trei modele în loc de o cameră sub-afișaj. Vorbind despre camere, Galaxy S22 și Galaxy S22+ ar putea avea o cameră principală de 50MP (ISOCELL GN5) cu autofocus și pixeli mari de 1,0 µm.

Telefoanele vor fi alimentate de chipsetul Samsung Exynos 2200 de 4 nm. În SUA, seria ar trebui să poarte Snapdragon 898 de 4 nm. Ambele procesoare vor fi fabricate de Samsung Foundry.

Posibil procesoare Exynos 2200 și în modelele vândute în SUA

Sunt informații că au loc negocieri între Verizon și Samsung pentru a aduce telefoane din seria S22 cu procesor Exynos 2200 pe piața americană. Se pare că pentru modelele de anul viitor Verizon ar fi întrebat Samsung despre instalarea procesorului Exynos 2200 în Galaxy S22 care va fi vândută în SUA. O parte din motivul pentru care Samsung ar putea face acest lucru are de-a face cu lipsa globală de cipuri. În plus, au existat unele probleme cu randamentul scăzut și alte probleme de producție.

Motivul cererii Verizon ar putea avea legătură cu utilizarea de către Exynos 2200 a unui GPU produs de AMD. Snapdragon 898 va folosi cel mai recent GPU Adreno de la Qualcomm. Exynos 2100 de anul trecut a prezentat GPU-ul Mali-G78 MP14 proiectat de ARM Holdings.

Se zvonește că Galaxy S22 ar avea o baterie de 3.700mAh, mai mică în comparație cu bateria de 4.000mAh de pe Galaxy S21. La fel Galaxy S22+ ar avea o baterie de 4.500mAh comparativ cu bateria de 4.800mAh de pe Galaxy S21+. Singurul dintre cele trei modele S22 care nu pierde din capacitatea bateriei este Galaxy S22 Ultra cu bateria sa de 5.000mAh. Aceasta corespunde cu bateria aflată pe Samsung Galaxy S21 Ultra.