Ecranul extern a lui Galaxy Z Flip 5 are multe funcții interesante

430
Ecranul extern a lui Galaxy Z Flip 5 are multe functii interesante
Sursa foto: sammobile.com

După ce a folosit un ecran exterior cu diagonala de 1,9 inch (4,83 cm) pentru Flip-urile din ultimii doi ani consecutivi, Samsung a actualizat acest element hardware cheie. Samsung Galaxy Z Flip 5 are acum un ecran mare și superb cu diagonala de 3,4 inch (8,64 centimetri). Detaliem mai jos cele mai bune caracteristici ale noului ecran exterior aflat pe Flip 5.

Și pentru că trebuia să poarte un nume, numele noului și îmbunătățit ecran este „Flex Window”. Despre acesta Samsung spune că este de 3,78 ori mai mare decât ecranele aflate pe telefoanele anterioare. Displayul, protejat de sticla Gorilla Glass Victus, este acum mai util și mai personalizabil ca niciodată.

Widget-uri, portofel, Quik Response și opțiuni de personalizare pe noul ecran

Prin mărirea diagonalei ecranului de pe capacul telefonului Galaxy Z Flip 5, Samsung a reușit să creeze noi widget-uri, instrumente, opțiuni de personalizare și tipuri de utilizare pentru telefonul său pliabil. Utilizatorii au cerut de mai mult timp un ecran mai mare pe capacul Flip-ului și acum Samsung s-a conformat.

Noul ecran permite utilizatorilor să verifice vremea, să controleze redarea muzicii cu widgetul Media Controller, să-și urmărească acțiunile financiare prin widgetul Google Finance și multe altele. Nu numai că aceste widget-uri sunt frumoase și utile, dar toate pot fi vizualizate dintr-o privire prin ciupirea ecranului pentru a activa o nouă vizualizare Multi Widget.

Ecranul exterior oferă, de asemenea, acces ușor la opțiunile de conectivitate Wi-Fi, Bluetooth și Setări rapide. În același timp, are și o caracteristică Răspuns rapid – Quick Response, cu o tastatură QWERTY.

Numele QWERTY provine din ordinea primelor șase taste de pe rândul de sus de la tastatură, începând de la stânga (Q W E R T Y). Acest design fost proiectat și patentat de Christopher Sholes în 1868 și vândut companiei Remington în 1873.

Utilizatorii pot verifica, de asemenea, istoricul de chat și apeluri din acest ecran, potrivit SamMobile. Iar atunci când au nevoie, utilizatorii Galaxy Z Flip 5 pot accesa în mod convenabil portofelul Samsung, codurile QR, cupoanele, cardurile de membru, permisele de îmbarcare, permisele de sănătate și cheile digitale glisând în sus pe ecranul de acoperire.

Flex Window pe Galaxy Z Flip 5

Desigur, noua ecranul Flex Window funcționează și cu modul Flex și FlexCam ale balamalei, iar acum permite capabilități mai bune ale camerei de previzualizare dublă. În plus, utilizatorii pot revizui imaginile, pot ajusta tonurile de culoare sau pot șterge fotografiile nedorite prin Flex Window.

În plus, când este asociat cu Galaxy Watch 6, Flip 5 poate sincroniza modelele feței ceasului cu Flex Windows. Acest lucru creează o interfață de utilizare mai uniformă între dispozitive și demonstrează angajamentul Samsung de a îmbunătăți experiența ecosistemului său de dispozitive.

În cele din urmă, Samsung a dezvoltat o nouă husă Flipsuit care are un card NFC schimbător și profită de dimensiunea și capacitățile noului ecran de acoperire. Această combinație permite utilizatorilor să potrivească designul Flex Window cu carcasa lor Flipsuit. În acest fel este și mai ușor pentru utilizatori să-și exprime stilul.

Google Wallet, una din aplicațiile de pe ecranul Flex Window a lui Galaxy Z Flip 5 este momentan blocată. Deși puteți să adăugați aplicația pe ecranul exterior, Samsung nu vă permite să o utilizați efectiv. Nu știm momentan dacă este o limitarea din partea Samsung sau o altă cauză. Nu avem până acum nicio explicație, iar Samsung nu a declarat nimic.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca Samsung să fi blocat în mod intenționat aplicația Google Wallet să funcționeze pe ecran. În acest fel utilizatorii sunt obligați să folosească în schimb Samsung Wallet, care, apropo, funcționează bine pe pe acest ecran. Dar asta e doar bănuiala noastră. Motivul real din spatele lui ar putea fi total diferit.