Ecranul lui Galaxy S10 a primit calificativul maxim: A+, de la DisplayMate

962

La fel ca mai multe modele anterioare din seria Galaxy S, acum seria S10 a primit coroana supremă pentru cel mai bun display smartphone de pe piață. După un proces de evaluare cuprinzător, DisplayMate Technologies a considerat afișajul aflat pe Galaxy S10 cel mai bun. Comparativ cu Galaxy S9, Galaxy S10 oferă vizibilitate excelentă în exterior și un consum redus de energie. Precizia și acuratețea a culorilor au mai fost remarcate, printre altele, conform SamsungNews.

Conform DisplayMate, „Este cel mai inovator și performant afișaj de smartphone pe care l-am testat vreodată. Este cu mult mai bun decât cele existente pe un televizor 4K UHD, pe o tabletă, pe un laptop sau un monitor de computer.

La fel ca Galaxy Note 9 și Galaxy S9, seria recent lansată Galaxy S10 a egalat sau a realizat noi performanțe în mai multe teste privind standardele de afișare a smartphone-urilor. Galaxy S10 a fost supus la mai multe teste extrem de riguroase. DisplayMate a acordat lui Galaxy S10 cel mai înalt calificativ: A+. Acesta a primit evaluări foarte bune în toate categoriile. Asta în ciuda unor noi teste și a unor standarde mai stricte de clasificare.

Ecranul lui Galaxy S10 este mai luminos, mai strălucitor și mai eficient energetic

Dispunând de o luminanță de vârf de 1.215 nits, afișajul lui Galaxy S10 este cu aproximativ 6,9% mai luminos decât cel al lui Galaxy S9. Produce imagini vizuale clare în exterior și sub lumina directă a soarelui sau în medii cu lumină ambientală intensă. Cu un rating de eficiență energetică de 1,54 W – o îmbunătățire față de 1,70 Watt la Galaxy S9 – ecranul  lui Galaxy S10 nu este doar mai strălucitor decât modelul de anul trecut, ci și mai eficient din punct de vedere energetic.

DisplayMate este un standard american pentru calibrarea, testarea, evaluarea și compararea tuturor tipurilor de afișaje. Se includ aici monitoare, afișaje mobile, televizoare și toate tehnologiile de afișare, LCD, OLED, 3D, LED, LCoS, Plasmă. DisplayMate este utilizat de sute de publicații pentru teste și recenzii și de cei mai importanți producători de afișaje.

În plus față de faptul că este primul afișaj mobil cu HDR10+, un nou standard pentru afișaje, ecranul aflat pe seria S10 a fost verificat de DisplayMate privind precizia și acuratețea culorilor înregistrate. Afișajul lui Galaxy S10 oferă o calitate excepțională a imaginii, cu un nivel de acuratețe a culorii de 100%. Care, potrivit raportului DisplayMate, „este imposibil de distins de cel perfect”.

Galaxy S10 certificat și de TÜV Rheinland din Germania

Pentru a proteja ochii utilizatorilor de lumina albastră, S10 are o tehnologie încorporată care reduce lumina albastră. Ecranul a primit, de asemenea, certificarea „Eye Comfort” de la organismul german de testare și certificare TÜV Rheinland din Germania, pentru protecția la lumină albastră. Imaginile standard ale panourilor OLED ale smartphone-urilor au o lumină albastră de aproximativ 12%. La Galaxy S10 este de doar 7%. Cel mai mic de pe un smartphone.

Dr. Raymond Soneira, președintele DisplayMate Technologies, a remarcat. „Ceea ce este deosebit de semnificativ și impresionant este faptul că Samsung îmbunătățește sistematic performanța afișajelor OLED, cu fiecare generație Galaxy din 2010„.

Galaxy S10 adaugă un nou capitol interesant acestei moșteniri extraordinare a ecranelor produse de Samsung Display. Galaxy S10 evidențiază angajamentul continuu al companiei Samsung de a dezvolta cele mai impresionante afișaje de pe piață.