Eforturile de sustenabilitate Samsung premiate de agenția EPA din SUA

437
Eforturile de sustenabilitate Samsung laudate de Agentia EPA din SUA
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a primit două distincții pentru eforturile sale de sustenabilitate de la Agenția pentru Protecția Mediului (EPA). Environmental Protection Agency (EPA) din SUA a premiat practicile inovatoare durabile ale Samsung în fiecare an de la înființarea programului Sustainable Materials Management (SMM) în 2014. Ultimele premii includ un Gold Tier Award, cel mai înalt premiu al EPA în materie de reciclare și un premiu Champion în categoria Program pentru ambalajul ecologic pentru Galaxy S10.

EPA premiază anual cei mai performanți producători în cadrul programului său SMM (Sustainable Materials Management. Participanții la SMM Electronics Challenge regândesc ciclurile de viață ale produselor, se angajează să gestioneze inovațional și responsabil electronicele și să reducă impactul asupra mediului. Câștigătorii Premiului SMM Electronics Challenge din 2020 au fost premiați la o ceremonie de premiere virtuală.

Agenția de Protecție a Mediului (EPA) din SUA a premiat Samsung

Samsung apreciază recunoașterea eforturilor sale de către EPA. Este rezultatul angajamentului pe termen lung pentru colectarea și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor electronice în Statele Unite. În același timp, este urmarea inovațiilor de proiectare durabilă pe care continuăm să le aducem în ambalarea produselor”. A declarat Mark Newton, șeful companiei Sustenabilitate pentru Samsung Electronics America, conform Samsung Newsroom.

Câștigătorii premiului Electronics Challenge sunt modele corporative care creează produse noi care arată că îmbunătățirea mediului poate merge mână în mână cu alte progrese tehnologice. EPA îi încurajează și pe alții să urmeze exemplul Samsung prin implementarea unor abordări inovatoare similare”. A declarat administratorul EPA, Michael S. Regan.

EPA este agenția pentru protecția mediului din SUA. A fost fondată în 2 decembrie 1970 și are sediul la Washington DC. În iunie 2020, EPA avea 13.758 de angajați. Mai mult de jumătate sunt ingineri, oameni de știință și specialiști în domeniul protecției mediului.

Samsung își asumă pe deplin responsabilitatea de a proteja mediul. Premiul EPA SMM Gold Tier recunoaște excelența în colectarea deșeurilor electronice în SUA. Samsung colectează și reciclează anual aproximativ 45 milioane kilograme de deșeuri electronice. Din 2008 Samsung a reciclat cantități enorme de electronice, deturnându-le de la depozitele de deșeuri din SUA, recuperând materiale refolosibile.

Premiul EPA SMM Champion recunoaște strategiile inovatoare Samsung de ambalare pentru seria Galaxy Galaxy S10. Cutiile fără plastic și ambalajul interior al smartphone-ului au fost reproiectate pentru a reduce amprenta de mediu și a consuma mai puține resurse.

De exemplu, ambalajul include o matriță de pastă multifuncțională pentru dispozitiv și componentele sale pentru a minimiza deșeurile. Alte ajustări includ înlocuirea legăturilor din plastic cu materiale din hârtie. Aceste modificări au contribuit la un ambalaj cu 32 grame mai ușor și o reducere a greutății ambalajului cu 16%.