Iată cele mai populare zece emoji ale anului 2021! 😂

462
Iata cele mai populare zece emoji ale anului 2021
Sursa Foto: androidauthority.com

Folosirea de emoji pentru a exprima diferite emoții pe smartphone-uri este o practică zilnică pentru toți utilizatorii indiferent de telefon. Consorțiul Unicode a anunțat zilele trecute cel mai popular emoji din 2021. Emojiurile numărul unu și numărul doi ale anului sunt aceleași ca în 2019, dar în celelalte opt locuri din primele zace au avut loc mai multe schimbări.

Unicode Consortium (UC) are, de asemenea, o mulțime de alte statistici legate de utilizarea globală a sistemului Emoji. Consorțiul Unicode este organizația non-profit responsabilă de digitalizarea limbilor lumii. Asta înseamnă că este responsabil cu gestionarea Emoji, o „limbă” pe care o folosește peste 92% din populația lumii.

Cele mai populare zece emoji ale anului 2021

Recent, Consorțiul Unicode a anunțat cele mai populare zece emoji din întreaga lume pentru 2021. Aceasta este o știre distractivă în fiecare an, dar anul acesta este deosebit de remarcabil, deoarece consorțiul nu a făcut acest anunț în 2020. Deci, aceasta este prima dată din 2019 când am putut vedea aceste date.

Unii oameni sunt entuziasmați de versiunile de hardware și software ce apar pe cele mai noi modele de telefoane Samsung. Dar pentru alții este foarte important și noile emoji aduse pe lume de Unicode. Unicode Consortium, cu sediul în în Mountain View, California, este responsabil pentru coordonarea și dezvoltarea standardului Unicode.

Emoji – cuvântul vine din limba japoneză (e „imagine” + moji „caracter”). Asemănarea cuvintelor engleze emoție și emoticon este o pură coincidență. Au debutat pe telefoanele mobile japoneze în 1999. Au devenit foarte populare în lume după 2010.

Vedeți mai jos top 10 emoji (de la stânga la dreapta) și cum se compară cu 2019:

  • 2019: 😂 ❤️ 😍 🤣 😊 🙏 💕 😭 😘 👍
  • 2021: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Interesant este că cel mai popular emoji și numărul unu din 2021 este același cu cel din 2019: 😂 față cu lacrimi de bucurie. A rămas tot pe primul loc. În mod similar, emoji-ul de pe locul doi – ❤️ inimă roșie – a rămas pe același loc doi. În următoarele opt locuri sunt totuși unele schimbări. În mod remarcabil, 💕 două inimi au coborât de pe locul șapte în 2019 pentru a nu apărea deloc în primele zece în 2021. Între timp, 👍 degetul mare, a sărit de pe locul zece până la al patrulea.

Alte date interesante de la Unicode

În afara primelor zece emoticoane din 2021, Consorțiul Unicode a publicat și alte date legate de utilizarea sistemului Emoji în acest an. Prin intermediul AndroidAuthority, am rezumat câteva informații interesante pentru dvs. mai jos:

Cel mai folosit emoji legat de îmbrăcăminte este 👑 coroană. Pentru animale, cel mai popular emoji este 🦋 fluture. Diversele emoji cu flori (💐 🌹 🥀 🌺 etc.) domină atât categoriile Animale, cât și Natură. Acest lucru se datorează probabil atractivității lor și scenariilor multiple de utilizare.

Cea mai puțin populară categorie de ideograme este steagurile. Cea mai puțin populară subcategorie este steagurile de țară. Oamenilor pur și simplu nu le pasă de steaguri!

Deși nu a intrat în top zece anul acesta, 🥺 – față imploratoare, a sărit pe locul 97 la 14 între 2019 și 2021.