Aplicația Samsung Expert RAW ajunge pe Galaxy Z Fold 4

218
Samsung Expert RAW ajunge pe Galaxy Z Fold 4
Sursa foto: gsmarena.com

Samsung are o aplicație avansată pentru cameră, numită Expert RAW. Aceasta vă oferă mai mult control asupra camerelor din seria Galaxy S21, seria Galaxy S22 și Galaxy Fold 3 (cu suport pentru Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2). Aplicația vă permite să fotografiați cu oricare dintre camerele de pe dispozitiv, cu un control total asupra obturatorului și ISO. Acum Galaxy Z Fold 4 este cel mai recent telefon Samsung care a primit suport pentru Expert RAW.

Samsung a lansat o actualizare pentru Expert RAW (v2.0.00.3), care include noi funcții și suport pentru Galaxy Z Fold 4. Pasionații de camere mobile au fost încântați la sfârșitul anului trecut, când gigantul tehnologic sud-coreean a lansat Expert RAW. Aplicația vă permite să ajustați manual setările camerei telefonului înainte de a apăsa butonul declanșator. De exemplu, o puteți seta la ISO dorit sau la viteza obturatorului pentru a capta o imagine clară a unui obiect în mișcare sau o textură catifelată a apei în modul de expunere lungă. Rezultatul este o imagine de calitate profesională.

Samsung Galaxy Z Fold 4 a primit Expert RAW

Pe lângă suportul pentru Samsung Galaxy Z Fold 4, actualizarea aplicației Expert RAW include și suport pentru presetări personalizate. Această caracteristică vă permite să definiți setările dorite ale camerei foto și să le salvați pentru a le utiliza ulterior atunci când faceți fotografii noi. Samsung a dezvăluit anterior planurile de a introduce presetări personalizate în Expert RAW împreună cu funcția „Salvare format”. Aceasta vă va permite să vă salvați fotografia în format RAW sau JPEG. Cu toate acestea, acesta din urmă nu apare în cea mai recentă actualizare.

Formatul RAW are o mare cantitate de informații despre o imagine și în general conține mai multe culori și un interval dinamic mai mare decât JPEG. Spre deosebire de fișierele JPEG, fișierele RAW utilizează compresie fără pierderi.

Cea mai recentă versiune a aplicației Expert RAW 2.0.00.3 extinde suportul pentru Galaxy Z Fold 4. Noua versiune de aplicație îmbunătățește, de asemenea, performanța imaginii în condiții de lumină scăzută, cu posibilitatea de a adăuga presetări personalizate.

Potrivit GSMArena, nu este menționat suportul pentru Samsung Galaxy Z Flip 4. Trebuie să menționăm că Galaxy Z Flip și Galaxy Z Flip 3 lansate anterior nu beneficiază de aplicația Expert RAW. Pentru a descărca Expert RAW pe un dispozitiv Galaxy S sau Galaxy Z compatibil, accesați Magazinul Samsung Galaxy.