Iată când Expert RAW va ajunge pe mai multe telefoane Galaxy

347
Iata cand Expert RAW poate ajunge pe mai multe telefoane Galaxy
Sursa Foto: SamMobile.com

Anul trecut, Samsung a lansat aplicația de cameră Expert RAW pentru Galaxy S21 Ultra. De atunci, utilizatorii au cerut companiei să facă aplicația compatibilă cu mai multe dispozitive Samsung Galaxy. Acum am aflat că Samsung va extinde în curând lista de smartphone-uri care vor funcționa cu aplicația Expert RAW.

Potrivit lui Ice Universe (@UniverseIce), Samsung va actualiza aplicația pentru cameră Expert RAW pentru a funcționa cu Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra în cursul acestei luni. Din luna aprilie 2022, aplicația va fi compatibilă cu Samsung Galaxy Z Fold 3, conform SamMobile. În prima jumătate a acestui an, firma sud-coreeană va face aplicația compatibilă cu Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra și Samsung Galaxy Z Fold 2.

Expert RAW va ajunge pe mai multe telefoane Samsung

Aplicația Expert RAW permite utilizatorilor să modifice manual ISO; viteza obturatorului; valoarea expunerii; punctul de focalizare; și balansul de alb al tuturor camerelor din spate de pe smartphone-urile lor. De asemenea, oferă o histogramă, setări de măsurare și bliț. Alte caracteristici suplimentare includ reducerea zgomotului cu mai multe cadre; o gamă dinamică mai largă; și capacitatea de a salva imagini în formatele JPEG și DNG RAW.

Aplicația oferă, de asemenea, o modalitate ușoară de a importa imaginile capturate direct în aplicația Adobe Lightroom pe Android, permițând utilizatorilor să facă modificări și să-și editeze fotografiile cu ușurință. Cu toate acestea, Samsung a menționat pe forumurile sale că aplicația va funcționa numai pe telefoanele cu procesoare de ultimă generație și senzori de cameră performanți.

JPEG – Joint Photographic Experts Group, a creat standardul în anul 1992. JPEG este o metodă de compresie pentru imaginile foto digitale. Din 1992, JPEG este cel mai utilizat standard de compresie a imaginilor din lume.

După cum era de așteptat, doar telefoanele inteligente Galaxy de ultimă generație au norocul să folosească aplicația Expert RAW. Conform listei oficiale Samsung, Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra vor primi aplicația la sfârșitul acestei luni. Mai târziu, Galaxy S21 Ultra o va primi, dar deoarece a primit deja o versiune beta, va primi o versiune stabilă în martie. Samsung a exclus din listă Galaxy S21 și Galaxy S21+. Din păcate, aplicația nu este disponibilă pentru modelele din seria Galaxy Z Flip.

Trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a primi aplicația RAW

Dacă Galaxy S20 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra primesc Expert RAW, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy Note 20 nu au caracteristicile necesare pentru a primi suport Expert RAW. Iată răspunsul oficial Samsung de ce unele dispozitive Galaxy nu sunt compatibile cu aplicația Expert RAW.

Teleobiectivul de 64MP montat pe S21, S21+, S20, S20+, Note 20 etc. este un obiectiv cu zoom optic de 1,1x, care oferă zoom hibrid în fotografie și în alte moduri. Cu toate acestea, deoarece Expert RAW necesită un zoom optic de cel puțin 2x și o ieșire Bayer RAW la acea mărire, vă rugăm să înțelegeți că aceste modele nu sunt acceptate.

Pentru a fi compatibile cu această aplicație foto modelele Galaxy trebuie să îndeplinească aceste criterii:

  • Procesor Exynos 990, număr de model SM8250 sau mai mare
  • Mai mult de 8GB de memorie
  • Un model echipat cu un teleobiectiv care acceptă Bayer RAW cu o mărire a zoom-ului optic de 2x sau mai mult

Un oficial Samsung a menționat că versiunea stabilă a aplicației Expert RAW va fi lansată pe 25 februarie pentru seria Galaxy S22. În prezent, aplicația Expert RAW este disponibilă doar pentru Galaxy S21 Ultra.