Exynos 2200 este compatibil cu Ray-tracing, va fi pe seria Galaxy S22

309
Samsung Exynos 2200 este compatibil cu raytracing va fi pe seria Galaxy S22
Sursa Foto: via phonandroid.com

Samsung va aduce în curând una dintre tehnologiile emblematice ale celor mai recente plăci grafice NVIDIA și ale consolelor de ultimă generație pe smartphone-uri: Ray-tracing. Procesorul care va fi inima seriei Galaxy S22, Exynos 2200, este oficial compatibil cu Ray-tracing datorită parteneriatului Samsung cu AMD.

Pe contul său Weibo, Samsung a confirmat oficial că următorul său procesor Exynos va fi compatibil cu Ray-tracing. Această tehnologie va face jocurile mobile și mai frumoase, deoarece reflexia luminii va fi acum dinamică. Acest lucru va fi posibil datorită arhitecturii RDNA 2 a AMD. Aceasta este deja utilizată pe cele mai recente plăci grafice Radeon RX 6000 sau în PS5 și Xbox Series X / S.

Exynos 2200 din seria Galaxy S22 este compatibil cu Ray-tracing

Conform PhonAndroid, compania AMD a menționat deja sosirea acestei tehnologii pe smartphone-uri în timpul unei conferințe. Cu această ocazie, compania a confirmat că a lucrat cu Samsung la partea GPU a următorului Exynos 2200, care va alimenta Galaxy S22. Împreună cu Ray-tracing, ar trebui să găsim și umbrirea cu rată variabilă (variable rate shading  – VRS). Aceasta vă permite să gestionați în timp real calitatea umbrelor în funcție de zona imaginii pentru a economisi energie.

Datorită parteneriatului cu AMD din partea GPU și noilor nuclee CPU ARM v9 care promit cu 30% mai multă performanță, următorul cip Exynos 2200 ar trebui să fie cel mai de succes procesor Samsung. Cipurile Samsung au fost criticate pentru performanțele lor mai modeste decât omologii lor de la Qualcomm.

Voyager este și numele sondelor spațiale lansate de NASA. Voyager 1 a costat 250 de milioane USD, funcționează de peste 44 de ani și comunică în continuare date pe Pământ. În septembrie 2021 Voyager se afla la ~23.093 miliarde km de Pământ.

Cu toate acestea, Exynos 2200 ce va fi pe seria Galaxy S22 ar trebui să poată concura în cele din urmă cu Snapdragon 898, care va fi prezentat în decembrie. Recent am văzut un prim reper al cip-ului Samsung, care oferea deja o imagine de ansamblu a configurației sale.

Conform scurgerilor recente, GPU-ul din Exynos poartă numele de cod „Voyager”. Acesta este echipat cu 384 de procesoare de flux, șase unități de calcul și șase nuclee de acceleratoare de raze. În ceea ce privește CPU, acesta are un nucleu principal Cortex-X2, trei nuclee performante și 4 nuclee de putere redusă. Exynos 2200, numit intern „Pamir”, va fi fabricat cu tehnologia de 4 nm. Ar trebui să aflăm mai multe despre aceasta pe măsură ce ne apropiem de lansarea seriei Galaxy S22.