Nu se știe dacă procesorul Exynos 2300 va fi folosit în seria Galaxy S23

486
Nu se stie daca procesorul Exynos 2300 va fi folosit in seria Galaxy S23
Sursa Foto: via root-nation.com

Samsung nu pare pregătită să renunțe la cipurile sale interne Exynos. Compania pare nehotărâtă dacă să mai folosească procesoarele Exynos (Exynos 2300) pe viitoarele smartphone-urile sale emblematice din seria Galaxy S23. Se pare că există un conflict intern cu privire la această chestiune.

Samsung și-a vândut de mult timp smartphone-urile emblematice cu procesoare Exynos și Snapdragon, în funcție de piață. Compania s-a confruntat cu multe reacții, în special din cauza diferențelor de performanță dintre cele două procesoare. Exynos a avut întotdeauna performanțe mai slabe față de Snapdragon, potrivit AndroidHeadlines. Acest decalaj s-a mărit în ultimii ani, forțând Samsung să folosească procesoare Snapdragon pe mai multe piețe. Doar aproximativ 30% dintre telefoanele Galaxy S22 vândute în acest an au prezentat Exynos 2200. Restul (70%) au folosit Snapdragon 8 Gen 1.

Acum Ice Universe susține că divizia de telefonie mobilă a companiei nu dorește să livreze seria Galaxy S23 cu cip-seturi Exyno 2300. Vrea să folosească soluțiile Qualcomm Snapdragon pe navele sale emblematice din 2023 la nivel global. Dar compania mamă Samsung Electronics presează Samsung Mobile să continue să folosească procesoare interne cel puțin pe unele piețe.

Samsung pare să nu renunțe la Exynos 2300 pentru seria Galaxy S23

Întrucât divizia de cipuri a companiei coreene aparent nu reușește să îmbunătățească lucrurile cu Exynos 2300, divizia sa mobilă vrea să se bazeze în întregime pe Snapdragon 8 Gen 2 pentru seria Galaxy S23. Deși nu au existat dovezi concrete în acest sens, sunt câteva zvonuri care susțin această posibilitate. Se pare că Samsung în sine este încă nehotărât. Este posibil ca Samsung să folosească și în acest an procesoarele Exynos 2300 pe câteva piețe. Dar ponderea cip-urilor Snapdragon poate crește în continuare. Ne așteptăm la o confirmare oficială în curând, deoarece telefoanele Galaxy S23 sunt deja în curs de dezvoltare.

GAA (Gate-all-Around) urmează tehnologiei actuale FinFET. Comparativ cu procesul de 5nm, GAA de 3nm oferă o creștere cu peste 35% a eficienței zonei logice, consum de energie cu 50% mai mic și o performanță mai mare cu ~30%.

Chiar dacă divizia de telefonie mobilă a Samsung renunță la procesoarele fabricate intern, compania va continua să le producă. Exynos 2300 este deja în dezvoltare cu numărul de model S5E9935 și numele de cod „Quadra”. Ar fi un chipset de 3 nm bazat pe GAA (gate-all-around), cu nuclee CPU ARM v9, inclusiv nuclee super Cortex-X3, Cortex-A715 și Cortex-A510. De asemenea, ar trebui să folosească noile GPU de la AMD. Vitezele precise ale procesorului și alte detalii nu sunt cunoscute deocamdată.

Samsung caută să furnizeze Exynos 2300 producătorilor de telefoane chinezi precum OPPO, Vivo și Xiaomi. Doar timpul ne va spune dacă acest procesor își va găsi un loc și în interiorul telefoanelor Galaxy S23. Cip-setul va fi cu siguranță gata la timp pentru telefoanele emblematice Galaxy de nouă generație. Se spune că telefoanele Galaxy S23 vor sosi în februarie 2023.