Samsung Exynos W940 va fi procesorul seriei Galaxy Watch 7

192
Samsung Galaxy Watch 7 Exynos W940
Sursa foto: sammyfans.com

Seria Galaxy Watch 4 din 2021 a debutat cu Exynos W920, care era o ofertă stelară pentru vremea respectivă. Au urmat Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro, care au avut același cip la interior. Anul trecut seria Galaxy Watch 6 a trecut la procesorul Samsung Exynos W930 ceva mai nou și mai bun. Se pare că pentru seria Galaxy Watch 7 compania pregătește procesorul Samsung Exynos W940.

Samsung pare să lucreze la un nou cipset portabil pentru ceasurile inteligente de nouă generație. Potrivit colegilor noștri de la site-ul SammyFans, o sursă bine informată și de încredere a dezvăluit că Samsung lucrează la Exynos 5535 pentru seria Galaxy Watch 7. Acest procesor ar putea fi comercializat cu numele de scenă Samsung Exynos W940.

După ce Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic au primit un nou procesor față de seria Galaxy Watch 5, se pare că Samsung va lansa seria Galaxy Watch 7 tot cu un nou cip. Compania sud-coreeană lucrează la un nou procesor care va alimenta pe Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch 7 Classic, dacă așa se vor numi viitoarele ceasuri inteligente pe care compania le va lansa în iulie/august 2024.

Cipul ar putea fi lansat mai târziu în acest an, iar prima informație despre el tocmai a fost dezvăluită. Potrivit cunoscutului Roland Quandt, seria Galaxy Watch 7 va folosi un procesor Exynos care se bazează pe Exynos 5535 (care este numărul model intern Samsung și nu numărul modelului de marketing). Cel mai probabil acesta se va numi Samsung Exynos W940. Litera “W” din nume se referă la wearables – purtabile.

Alfabetul latin clasic, din care derivă alfabetele europene moderne, nu avea caracterul „W”. Litera “W” a fost inventată de scriitori anglo-saxoni în secolul al VII-lea. În Turcia, folosirea literei “W” a fost interzisă între 1928 și 2013!

Samsung va dezvălui noile ceasuri Wear OS împreună cu Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Este de așteptat ca cip-setul să fie lansat chiar înainte de debutul noilor ceasuri inteligente. Următorul cip portabil Exynos ar trebui să aibă putere și viteză mai mari și o gestionare mai eficientă a energiei.

Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată Exynos W920, Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro au folosit același cip. Mai recentele Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic folosesc Exynos W930 cu o viteză de ceas mai mare și un proces de fabricație îmbunătățit. Astfel așteptăm de la seria Galaxy Watch 7 performanțe peste cele ale modelelor anterioare.