Fabrica Samsung din Vietnam a produs dispozitivul cu numărul un milliard

53
Fabrica Samsung din Vietnam
Sursă foto: Androidheadlines

Fabrica de smartphone-uri Samsung din Vietnam a atins o piatră de hotar remarcabilă. Situată în provincia Thai Nguyen din țara din Asia de Sud-Est, fabrica a produs un miliard de dispozitive mobile de la deschidere. Zilele trecute fabrica Samsung din Vietnam a produs dispozitivul cu numărul un miliard, un Galaxy S24 Ultra. SEVT (Samsung Electronics Vietnam Thai Nguyen), așa cum este cunoscută fabrica, a organizat un eveniment pentru a sărbători evenimentul.

Vietnamul este un centru uriaș de producție pentru Samsung. Gigantul sud-coreean are aici cinci fabrici. Fabrica sa Bac Ninh, în care s-au făcut mari investiții în 2008, a produs deja peste 1,13 miliarde de produse. Compania are, de asemenea, o unitate de vânzare cu amănuntul și un Centru de cercetare și dezvoltare în capitala Hanoi.

Fabrica Samsung din Vietnam a produs un miliard de dispozitive în zece ani

Înființată în 2013, SEVT este una dintre cele mai mari fabrici Samsung din lume. Alături de telefoanele Galaxy, fabrica produce ceasuri inteligente, căști și încărcătoare. Recent a produs un miliard de produse, atingând un reper remarcabil la zece ani de la înființare. „Este un număr impresionant pe care puține fabrici de telefoane din lume l-au atins”. A spus Samsung într-un comunicat de presă, potrivit AndroidHeadlines.

La eveniment a participat directorul general al SEVT, domnul Park Sung Ho. În timpul ceremoniei au fost prezenți și directori generali ai altor cinci fabrici Samsung din Vietnam, reprezentanți ai comitetului executiv al sindicatului, nivelurile de conducere și reprezentanții angajaților din departamentele funcționale ale SEVT.

Vietnamul are numele oficial Republica Socialistă Vietnam. În ciuda acestui nume (Republică Socialistă) este una din cele mai capitaliste țări din Asia. Vietnamul este al doilea cel mai mare exportator de cafea din lume după Brazilia.

Samsung a realizat trofee speciale care marchează istoria reperelor de la 100 de milioane la 900 de milioane de produse. Roboții mobili automați au adus trofeele pe scenă. Potrivit companiei, SEVT a fabricat cel de-al 100-lea produs în 2015. A fost un Galaxy Note 5. Galaxy S7 în 2016, Galaxy S8 în 2017, Galaxy S9 în 2018, Galaxy S10 în 2019 și Galaxy S20 în 2020 au marcat reperele de la 200 la 600 de milioane de produse.

Galaxy Note 20 a fost produsul cu numărul 700 de milioane. Galaxy Z Flip 3 a câștigat distincția de a fi produsul cu numărul 800 de milioane. Samsung Galaxy S22 Ultra a fost produsul cu numărul 900 de milioane. Galaxy S24 Ultra a atins în mod corespunzător piatra de hotar uriașă de un miliard de produse realizate fabrica Samsung din Vietnam. Este cel mai bun smartphone care a ieșit deocamdată pe ușile firmei coreene.