Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 primesc Android 14 în Europa

200
Galaxy Z Flip 5 si Galaxy Z Fold 5 primesc Android 14
Sursa foto: sammyfans.com

După SUA și India, Samsung a lansat actualizare One UI 6.0 bazată pe Android 14 pentru smartphone-urile Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 în Europa și Canada. Această actualizare majoră vine cu patch-ul de securitate din noiembrie 2023 pentru a îmbunătăți securitatea și stabilitatea sistemului. Actualizarea de securitate din noiembrie 2023 conține remedieri pentru peste 60 de vulnerabilități de securitate.

După ce a lansat actualizarea noilor pliabile doar în două regiuni, acum Samsung o extinde în Europa, Canada și Coreea. Utilizatorii de Fold 5 și Flip 5 în Europa pot identifica noua actualizare după versiunile de firmware F946BXXU1BWKA și F731BXXU1BWK9. Între timp în Canada, aceste dispozitive primesc actualizarea cu numerele de versiune de firmware F946WVLU1BWK9 și, respectiv, F731WVLU1BWK9, potrivit SammyFans.

Actualizarea stabilă Android 14 pentru Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 este disponibilă inițial pentru testerii beta care testau actualizarea One UI 6.0 beta în Marea Britanie. La fel a procedat Samsung și în alte regiuni, testerii beta au fost primii care au primit noua actualizare. Actualizarea este lansată treptat în toată Europa, poate ajunge în orice moment și în România.

Noua interfață Samsung One UI 6.0 oferă o mulțime de funcții noi și îmbunătățiri pentru dispozitivele Galaxy pentru a oferi o experiență uimitoare și de nivel următor. Printre adăugirile notabile se numără un aspect reînnoit al panoului rapid și opțiuni extinse pentru widget-uri de ceas cu ecranul de blocare. Nu lipsesc fonturi noi și opțiuni de plasare, noi emoji-uri și un widget media player animat cu o animație captivantă. În plus, toate aplicațiile stoc au primit îmbunătățiri semnificative pentru o experiență de utilizator mai simplă și mai eficientă.

Cuvântul widget provine din combinația cuvintelor din limba engleză windows – gadget / fereastră – gadget. Un widget este o aplicație software, o componentă relativ simplă și ușor de utilizat, creată pentru diferite platforme de software.

Deci, dacă utilizați un Fold 5 sau Flip 5 în țările menționate mai sus veți o notificare de actualizare. Dacă nu a sosit mergeți la Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați pentru a vedea dacă nu este pe telefon. Vă recomandăm să conectați Flip 5 sau Fold 5 la o rețea Wi-Fi înainte de a descărca actualizarea, deoarece cântărește peste 3GB.