Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 – impact pozitiv asupra planetei

322
Galaxy Z Flip5 și Fold5 Impactul Pozitiv Asupra Planetei
Sursa foto : Global Samsung Newsroom

Samsung Electronics este într-o călătorie continuă pentru a deschide mai multe posibilități pentru oameni și planetă. Esențial pentru această călătorie este crearea unei experiențe mobile centrate pe oameni, cu mai multe materiale reciclate, fără compromisuri. Noile Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 reprezintă încă un pas în acest angajament al companiei Samsung. Compania urmărește să reducă la minimum impactul asupra mediului printr-o varietate de materiale reciclate în cât mai multe componente.

La începutul acestui an, Samsung și-a extins utilizarea inovatoare a materialelor reciclate în proiectarea produselor cu seria Galaxy S23. Atunci compania a introdus materiale noi în mai multe componente pentru telefoanele din această serie. Cu Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5, Samsung duce mai departe  aceste eforturi. Gigantul coreean oferă o mare varietate de materiale reciclate în mai multe componente interne și externe decât smartphone-urile anterioare din seria Galaxy Z.

Cele mai noi smartphone-uri pliabile includ aluminiu reciclat pre-consum și plastic reciclat post-consum, provenit din plase de pescuit aruncate, butoaie de apă și sticle PET. De asemenea, noile pliabile utilizează Corning Gorila Glass Victus, care conține în medie 22% sticlă reciclată pre-consum.

Galaxy Z Flip 5 și Fold 5 folosesc materiale reciclate în 15 componente

Nu numai că Samsung a adăugat mai multe tipuri de materiale reciclate utilizate în fiecare dispozitiv, dar compania a crescut de peste două ori cantitatea de componente ale dispozitivului care utilizează minimum 10% plastic reciclat post-consum sau sticlă reciclată pre-consum, sau în medie 22% sticlă reciclată pre-consum. Atât Galaxy Z Flip 5 cât și Z Fold 5 folosesc materiale reciclate în mai multe componente ale dispozitivului, o creștere de la șase componente interne în Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4.

Sursa foto : Global Samsung Newsroom

Când vine vorba de ambalajele telefoanelor, Samsung continuă eforturile de a progresa pentru a reduce prezența plasticului de unică folosință. Acesta este motivul pentru care hârtia pentru cutia de ambalare este fabricată folosind material 100% reciclat. De asemenea, compania a trecut la material de hârtie reciclat pentru protejarea ecranului și a capacului din spate.

Consumul mediu de hârtie la nivel global pe cap de locuitor este de aproximativ 57 de kg. Ca regiune, America de Nord are cel mai mare consum de hârtie pe cap de locuitor din lume cu 221 de kilograme pe cap de locuitor.

Cu noile pliabile continuă activitatea Samsung pentru a optimiza longevitatea și a îmbunătăți gradul de actualizare a smartphone-urilor sale. Fiecare dispozitiv are cinci ani de actualizări de securitate și patru generații de upgrade-uri de sistem de operare. Drept urmare, comunitatea Galaxy se poate bucura în mod fiabil de dispozitivele lor pentru o perioadă mai lungă de timp, permițându-le să facă alegeri eco-conștiente în viața lor de zi cu zi.

Iată ce piese la Fold și Flip sunt din materiale reciclate!

Tipurile de materiale reciclate includ PA reciclat post-consum, obținut din plase de pescuit aruncate, PBT reciclat post-consum, PC reciclat post-consum, obținut din butoaie de apă aruncate, și aluminiu reciclat pre-consum, obținut din materiale generate ca produs secundar în timpul procesului de fabricație. Metalul reciclat este retopit, filtrat pentru impurități, apoi reutilizat pentru a fabrica piese în cadrul procesului de fabricație al Samsung.

Există, de asemenea, conținut reciclat pre-consum provenit din deșeuri de sticlă generate ca produs secundar în timpul fabricării sticlei. Aceste deșeuri de sticlă sunt măcinate și apoi folosite ca ingredient în procesul de fabricație al sticlei Corning.

La Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 sunt 15 componente ale dispozitivelor fabricate din materiale reciclate. Acestea conțin cel puțin 10% material plastic reciclat sau aluminiu reciclat, sau o medie de 22% sticlă reciclată. Aceste componente includ Bracketul cablului FPCB al butonului de volum; Modulul difuzorului superior (superior și inferior); Modulul difuzorului inferior (superior și inferior); Conectorul ecranului de acoperire; Carcasa frontală (principală); Carcasa frontală (secundară); Antena (secundară); Antena (principală); Butonul de volum; Finger Key Bracket; Tava SIM; Conectorul pentru suportul de conector; Decorul camerei (superior și inferior); Fereastra secundară; și Sticla spate.

Materialul din hârtie 100% reciclat este folosit în mai multe componente de ambalaj. Este folosită la Cutia Unității de Ambalare a Produsului: Protectorul de Capac; Cutia Manualului; Blocul de Notițe; Manualul de utilizare; și Banda DLC.