Sfaturi pentru fotografii macro cu telefoanele Samsung Galaxy

908
Sfaturi pentru fotografii macro cu telefoanele Samsung Galaxy
Sursa Foto: SamMobile.com

Camerele macro pe telefoanele inteligente actuale sunt relativ de dată recentă. O cameră macro pe un smartphone îți permite să faci imagini de foarte aproape cu detalii deosebite. Dacă vrei să faci o poză cu ceva care este cu adevărat mic, poți folosi camera macro de pe smartphone-ul tău. Imaginile mărite ies la o calitate excelentă, cu toate detaliile intacte spre deosebire de ceea ce ai obține cu celelalte camere de pe smartphone-ul tău. În acest fel mulți utilizatori sunt tentați să facă fotografii macro.

Nu se vorbește destul de des despre aceste fotografii macro din perspectiva smartphone-ului. Totuși, acest lucru începe să se schimbă încet, pe măsură ce tot mai mulți producători, inclusiv Samsung, încep să pună camere macro dedicate pe telefoanele lor. Conform SamMobile, modul Macro este acceptat numai pe camera din spate desemnată special acestui scop.

Fotografii macro cu telefoanele Samsung Galaxy

Samsung are multe telefoane de gamă medie și buget care dispun de camere macro dedicate. Fotografiile macro sunt posibile și pe Galaxy S21 Ultra și Galaxy S22 Ultra, două dintre cele mai bune telefoane emblematice ale companiei din ultimii ani. Acestea au suport de focalizare automată pe camerele lor ultra-largi și o funcție software pe care Samsung o numește Focus enhancer care se activează atunci când te apropii de un subiect. Tot acolo există și funcția Video enhancer.

Unul dintre cei mai timpurii pionieri ai fotografiei macro a fost Percy Smith (1880 – 1945), un naturalist britanic. A fost un regizor britanic de documentare despre natură și era cunoscut pentru fotografiile sale de prim-plan.

Următoarele dispozitive Galaxy acceptă modul Macro. Vă rugăm să rețineți că această funcție este disponibilă numai pe anumite dispozitive din seria Galaxy A.

  • Galaxy A72
  • Galaxy A52s 5G / Galaxy A52 5G / Galaxy A52 4G
  • Galaxy A22 5G
  • Galaxy A32
  • Galaxy A71 5G / Galaxy A71 4G
  • Galaxy A42 5G
  • Galaxy A31
  • Galaxy A21s
  • Galaxy A12

Fotografia macro subliniază detalii minuscule, cum ar fi texturi și modele și poate transforma subiectele de obicei plictisitoare și neinteresante în opere de artă captivante. Puteți face fotografii macro cu o varietate de obiecte, cum ar fi flori, insecte, țesături, stropi de apă, etc.

Sfaturi pentru cele mai bune fotografii macro

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune imagini macro posibile cu dispozitivul dvs. Galaxy:

  • Găsește un subiect interesant, ceva mic pe care nu îl observăm de aproape în viața de zi cu zi. Fii creativ!
  • Dacă este posibil, încercă să poziționezi subiectul într-o lumină bună. Dacă există prea multă lumină puternică care lovește subiectul, puteți folosi o bucată de hârtie în fața sursei de lumină pentru a o atenua.
  • Poziționează telefonul în așa fel încât să nu arunce o umbră asupra subiectului.
  • Așa cum faci la fotografiile obișnuite, reglează expunerea pentru a face imaginea mai luminoasă sau mai întunecată folosind glisorul de expunere care apare pe ecran.
  • Faceși mai mlte fotografii macro ale aceluiași subiect pentru a obține rezultatul perfect!

Un sfat suplimentar: puteți oricând să utilizați un trepied mic și să faceți o fotografie folosind temporizatorul. În acest fel evitați tremurul mâinilor și eventualele neclarități în fotografie. Acest lucru este foarte important în cazul fotografiilor macro, deoarece apropierea atât de mult de subiecții înseamnă adesea că este mult mai greu pentru telefon să mențină focalizarea adecvată și doar puțină mișcare poate duce la fotografii neclare