Ce sunt fotografiile cinematografice din Google Foto și cum funcționează?

438
Ce sunt fotografiile cinematografice din Google Foto si cum functioneaza
Sursa Foto: 9to5google.com

Aplicația Google Foto o întâlnim în toate smartphone-urile Samsung Galaxy. Printre altele are câteva trucuri în mânecă, inclusiv unul numit Fotografii cinematografice – Cinematic photos. Această funcție vă transformă fotografiile obișnuite în fotografii vii și realiste în mișcare. Deci, cum funcționează fotografiile cinematografice și cum le puteți crea?

Ce sunt fotografiile cinematografice în Google Foto? Anunțate în 2020 și lansate în 2021, fotografiile cinematografice de la Google aduc un aspect complet nou imaginilor tale salvate. Ideea este să imitați scenele pe care le puteți găsi într-un film creând straturi în fotografie și mutând aceste straturi individual unul de celălalt.

Efectul funcționează destul de bine și oferă un fel de aspect cinematografic fotografiei. Creația este puțin mai subtilă decât unele dintre celelalte pe care le oferă Google, deoarece nu adaugă muzică și nu constă în mai multe fotografii împreunate într-o animație.

Cum funcționează fotografiile cinematografice din Google Foto?

Potrivit 9to5google, tot meritul pentru acest efect uimitor din Google Foto pentru Cinematic Photos revine învățării automate. Folosind date precum ceea ce este focalizat și scos, AI-ul Google poate determina cum să taie fotografia în straturi. Potrivit companiei, imaginea originală nu trebuie să includă deloc date de profunzime. Straturile sunt complet determinate de machine learning – învățarea automată.

Odată ce straturile sunt create, se realizează o reprezentare 3D prin animarea unei camere virtuale. Acest lucru conferă fotografiei un aspect cu adevărat unic, chiar dacă imaginea sursă este 2D. Fotografiile cinematografice s-au îmbunătățit de când au fost lansate. În prezent, atunci când AI-ul Google încearcă să dezvolte o fotografie cinematografică, umple golurile dintre straturi. Acest lucru permite camerei virtuale să se miște mai liber și să ofere o acoperire mai largă imaginii. Această actualizare a fost o adăugare recentă la caracteristică și una foarte binevenită.

Machine learning – învățarea automată este un subdomeniu al informaticii și o ramură a inteligenței artificiale. Termenul de învățare automată a fost inventat în 1959 de Arthur Samuel, un pionier în domeniul jocurilor pe computer și AI.

Poți să creezi singur fotografii cinematografice?

Din păcate, la momentul scrierii acestui articol, nu există nicio modalitate de a crea manual o fotografie cinematografică. Spre deosebire de alte creații care pot fi făcute în secțiunea Creații salvate din Google Photo, fotografiile cinematografice trebuie create de AI cu orice imagine pe care Google Foto o consideră potrivită. Acest lucru se datorează probabil procesării care trebuie făcută pentru a crea straturi, a completa golurile și a anima mai multe straturi diferite de date foto. Repetăm, Google Foto este preinstalat în toate smartphone-urile Samsung Galaxy.

Deși nu puteți crea fotografii cinematografice, le puteți salva. Atâta timp cât Google Foto este ținut la zi, există șanse mari ca aplicația să creeze unele pentru tine. Fotografiile dvs. Cinematic vor apărea în partea de sus a aplicației când o deschideți, sau Google Foto va trimite o notificare push care vă va anunța că a fost creată una. Dacă întâlniți una în aplicație, asigurați-vă că apăsați butonul Salvați fotografia cinematografică care apare în partea de jos a imaginii. După ce salvați o fotografie Cinematic, o puteți găsi accesând fila Căutare din Google Foto și apoi atingând Creații salvate. După cum am menționat mai sus, în acea secțiune puteți solicita ca Google Photos să facă și alte creații personalizate.

Fotografiile cinematografice din Google Photo sunt o completare foarte bună pentru aplicație. Deși nu pot fi create încă, faceți suficiente portrete și probabil că veți vedea unele pop-up în aplicația dvs. Google Foto cândva în curând.