Cum faci fotografiile cu Samsung Galaxy să fie mai puțin procesate

170
Cum sa faci fotografii de pe telefonul tau Samsung sa para mai putin procesate
Sursa foto: via makeusof.com

Dacă dețineți un telefon Samsung Galaxy, în special unul de gamă medie, s-ar putea să fi constatat că are tendința de a accentua și de a suprasatura uneori imaginile. În comparație cu iPhone-urile, telefoanele Samsung oferă de obicei rezultate mai inconsistente și, prin urmare, fotografii sunt mai puțin reușite.

În acest ghid, vă vom arăta de ce se întâmplă acest lucru și cum puteți face fotografiile de pe telefonul Samsung să pară mai naturale și mai echilibrate în timp ce utilizați aplicația nativă pentru cameră. Vrei să faci mai multe fotografii cu aspect natural pe telefonul Samsung Galaxy? Mai jos vă prezentăm, via Makeuseof, două setări de schimbat pentru a ajuta la realizarea acestui lucru.

De ce Samsung supraprocesează fotografiile?

Probabil știți că toți producătorii de smartphone-uri își dezvoltă proprii algoritmi de procesare a imaginii care vă ajută să dictați cum se prelucrați fotografiile efectuate cu telefonul. Deși hardware-ul camerei este, de asemenea, important, fotografia cu telefonul depinde din ce în ce mai mult despre modul în care acești algoritmi îți modifică fotografiile după ce faci fotografia.

Din acest motiv, rezultatul final este rareori identic cu ceea ce vedeți în vizor înainte de a fotografia. Când compari fotografiile făcute de Galaxy S22 Ultra cu iPhone 14 Pro Max, de exemplu, poți vedea că iPhone-urile nu au această problemă pentru că prioritizează realismul. Dar problema există pe telefoanele Samsung Galaxy și a altor producători de Android.

Producătorii de telefoane Android, deci și Samsung, își propun să facă fotografiile tale să arate cât mai „finisate” posibil, astfel încât să le poți partaja instantaneu fără a le edita. Deși util, dezavantajul acestei calibrări este că nu știi niciodată la ce să te aștepți de la camera telefonului tău.

Asta nu înseamnă că procesarea agresivă este întotdeauna proastă. Dar, din păcate, telefoanele Samsung de gamă medie nu beneficiază de același tratament al camerei pe care îl au cele emblematice. Acest lucru face ca fotografiile tale să pară uneori false și supraeditate. Acesta nu este un lucru bun pentru telefoanele Samsung.

Cum să reduceți procesarea imaginilor pe telefoanele Samsung Galaxy

Pentru ca fotografiile să pară mai naturale pe telefonul Samsung Galaxy, deschideți aplicația cameră, accesați setările camerei. Apoi dezactivați Optimizatorul scenei și HDR automat. Procedând astfel, se reduce cantitatea de procesare pe care o face telefonul după ce faci o fotografie, fără a o elimina în întregime.

Dezactivarea Scene Optimizer dezactivează și capacitatea aplicației pentru cameră de a recunoaște și scana documente direct din vizor. Deci, dacă scanați o mulțime de documente pe telefon, este mai bine să lăsați Scene Optimizer pornit.

Rețineți că acest lucru poate reduce semnificativ performanța la lumină scăzută. În acest fel procesarea agresivă ajută la evidențierea luminii și a detaliilor în condiții de iluminare mai puțin decât ideale. De asemenea, puteți descoperi că fotografiile din timpul zilei arată puțin plate și mai puțin vibrante, ceea ce le face să nu fie la fel de atrăgătoare.

Dezactivarea Scene Optimizer și Auto HDR are dezavantajele sale. Dar dacă doriți ca fotografiile dvs. să arate mai adevărate, atunci este alegerea potrivită. Vă recomandăm să comparați fotografiile cu și fără HDR automat pentru a vedea care vă place mai mult.

Dacă nu sunteți fan să vă editați singuri imaginile, lăsarea acestor setări activate poate fi mai convenabil. Ca alternativă, puteți descărca diferite aplicații pentru cameră din Google Play Store. Multe dintre acestea procesează imaginile diferit și ar putea fi mai potrivite pentru dvs.