Funcția Digital Key ajunge în sfârșit pe seria Samsung Galaxy S21

504
Funcția Digital Key ajunge in sfarsit pe seria Samsung Galaxy S21
Sursa Foto: gsmarena.com

Fiecare producător de smartphone-uri vrea acum ca dispozitivele sale să acționeze ca o cheie digitală pentru mașină. Nici Samsung nu este diferit. Compania și-a prezentat viziunea în ianuarie la lansarea seriei Galaxy S21. Actualizarea din octombrie pentru seria Samsung Galaxy S21 aduce suport pentru Digital Key în Coreea de Sud. Doar modelele Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra vor avea noua funcție Digital Key.

Funcția face parte din actualizarea din octombrie pentru dispozitivele menționate. În timp ce actualizarea este deja disponibilă în Germania, India, Filipine și Coreea de Sud, doar aceasta din urmă – de altfel, țara de origine a Samsung – primește în prezent suportul Digital Key.

Puteți porni mașina cu Galaxy S21+, cu funcția Digital Key

După cum s-a anunțat anterior, cheia digitală ar trebui să funcționeze la început cu vehiculele acceptate de la Audi, BMW, Genesis și Ford. Nu este clar care sunt aceste modele, conform GSMArena. Cu noua funcție, puteți stoca o cheie digitală pentru mașină în Samsung Pass, apoi puteți deschide și închide ușile folosind NFC. De asemenea, porniți motorul mașinii atunci când așezați telefonul pe placa de încărcare wireless din mașină.

Sperăm că totul merge bine cu această implementare în Coreea și Digital Key va ajunge în alte țări în curând. În Coreea, noua actualizare are numărul de construcție G99*BXXU3AUIE, în timp ce în restul lumii se termină cu „AUIG” – subliniind în mod clar diferența.

UWB este un protocol de comunicație fără fir cu rază scurtă de acțiune care funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. Permite o conștientizare spațială și o capacitate direcțională extrem de precisă, care permite dispozitivelor să înțeleagă mai bine mediul înconjurător.

În ianuarie, Samsung și-a anunțat caracteristica „Digital Key” alături de seria Galaxy S21 pentru orice smartphone echipat cu UWB. Dar de atunci, pauză, nu am auzit prea multe despre această cheie digitală Samsung. Cheia digitală utilizează o combinație de NFC și UWB (Ultra-Wide Band) pentru a debloca ușile și porni motorul. Samsung a promis că Digital Key va veni la seria Galaxy S21 în august, dar termenul a fost depășit. Acum este aici.