Funcția Gboard Split Keyboard ajunge pe telefoanele pliabile Samsung

250
Funcția Gboard Split Keyboard ajunge pe telefoanele pliabile Samsung
Sursa foto: wccftech.com

Google a testat de ceva timp modul de tastatură divizată pentru Gboard și chiar a fost disponibil pentru anumiți utilizatori în format beta. Cu toate acestea, funcția se lansează pentru toți utilizatorii, dar în acest moment este încă în versiunea beta a aplicației. Este vorba despre versiunea Gboard Split Keyboard 11.9.04.

Google și-a luat timp pentru a se asigura că aplicația este optimizată și Gboard funcționează așa cum ar trebui, în special pe dispozitivele pliabile. Pentru cei care nu știu, au trecut trei ani de când prima generație de telefoane pliabile a apărut pe piață. De atunci aproape fiecare utilizator s-a limitat la utilizarea Samsung Keyboard dacă dorea un mod de tastatură Split. Acum, conform Wccftech, cea mai recentă versiune beta Gboard vă oferă de fapt această funcție de tastatură împărțită.

Gboard Split Keyboard disponibilă pentru toți utilizatorii de telefoane pliabile

Dacă doriți să utilizați funcția de tastatură împărțită Gboard Split Keyboard tot ce trebuie să faceți este să accesați aspectul butonului tastaturii din bara de instrumente a tastaturii și să alegeți opțiunea. Când sunteți în modul împărțit, tastatura arată câteva taste pe ambele părți, ceea ce va ușura tastarea. Ca de obicei, layout-ul poate fi folosit în alb sau negru, și ai acces și la elementele Material You. Acest lucru lipsea de pe tastatura Samsung la un moment dat.

Un alt lucru bun este că aplicația Gboard Split Keyboard își amintește de fapt ce aspect ai preferat pe afișajul exterior și pe cel interior. Deci, atunci când utilizați afișajul extern, puteți reveni la aspectul normal atunci când utilizați afișajul pliabil. Este un lucru excelent pentru Galaxy Z Fold 3 sau pentru viitorul Galaxy Z Fold 4.

Gboard este o aplicație de tastatură virtuală dezvoltată de Google pentru dispozitivele cu sistemele de operare Android și iOS. A fost lansat pentru inițial pe iOS în mai 2016, urmat de o lansare pe Android în decembrie 2016.

Veți ști că aveți tastatura Gboard Split Keyboard disponibilă atunci când bara de instrumente de deasupra tastaturii de pe ecran a telefonului pliabilului arată o pictogramă de tastatură divizată. Modul de tastatură împărțită reduce tastatura la jumătate, punând toate tastele lângă cele două laturi ale telefonului pliabil. Astfel este mult mai aproape de locul unde degetele stau în mod natural când țineți dispozitivul.

Funcția nu este disponibilă momentan pe tabletele Samsung Galaxy Tab. Sigur că ne referim aici în special la seria Galaxy Tab S8, dar și la seria Samsung Galaxy Tab S7. Totuși compania Google a promis că va aduce funcția și pe tablete, fără să specifice dacă este vorba despre modelele emblematice sau dacă și cele din seria Galaxy A vor primi funcția.