O funcție importantă a ecranului exterior lipsește la seria Galaxy Z Flip

376
Seria Galaxy Z Flip
Sursă fot: Samsung Galaxy Newsroom

Spre deosebire de ecranul exterior aflat pe modelele Galaxy Z Fold Fold, care funcționează ca un ecran obișnuit de smartphone (deși mai îngust și incomod de utilizat), ecranul exterior de pe seria Galaxy Z Flip are cazuri de utilizare mai limitate. Da, a devenit puțin mai mare la modelele recente în comparație cu primul Galaxy Z Flip. Dar trebuie să desfaci un telefon din seria Galaxy Z Flip pentru a-l folosi ca un telefon normal.

Ecranul de pe clapetă aflat pe seria Galaxy Z Flip vă permite să verificați notificările, să comutați la funcții precum Wi-Fi, sunet și blițul camerei și să adăugați câteva widget-uri selectate (cum ar fi contactele dvs. preferate, un cronometru etc.). De asemenea, aveți opțiunea de a-l folosi ca vizor pentru camera foto.

La seria Galaxy Z Flip am vrea să putem opri ecranul exterior

Da, telefoanelor pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Flip 4 le lipsește o funcție importantă a ecranului exterior. Dar, în utilizarea pe termen lung a Galaxy Z Flip 4 (și a lui Galaxy Z Flip 3 înainte de asta), opțiunea pe care o dorim cel mai mult este de fapt o alternativă de a opri complet ecranul exterior.

În primul rând, dimensiunea mică a ecranului exterior la seria Galaxy Z Flip face ca acesta să fie folosit mai rar. Deschidem telefonul pentru aproape orice, inclusiv pentru verificarea notificărilor și pentru a face selfie-uri. Cu toate acestea, faptul că nu folosim prea mult ecranul exterior nu este motivul principal pentru a-l dezactiva. Sunt acele atingeri accidentale când telefonul e în buzunar. Chiar și cu o husă, afișajul exterior aflat pe Samsung Galaxy Z Flip 4 se activează singur în buzunar. Acele atingeri accidentale pot întrerupe muzica când alergați sau chiar schimba imaginea de fundal a ecranului, și este frustrant.

Un buzunar mai ciudat este buzunarul de bere! Este făcut într-o jachetă sau vestă și dimensionat special pentru o sticlă de bere. A fost la modă în anii 1910 în anumite zone din vestul mijlociu american, înainte de prohibiție.

Din anumite motive, caracteristica de protecție la atingere accidentală a Samsung, care împiedică activarea afișajelor smartphone-ului său atunci când dispozitivul se află într-un loc întunecat (cum ar fi un buzunar sau o geantă), nu funcționează bine cu afișajul telefoanelor din seria Galaxy Z Flip. De fapt, este aproape ca și cum acea setare de protecție la atingere accidentală nu se aplică pe acest ecran. Asta înseamnă că nu poți fi niciodată sigur ce se va întâmpla când este buzunar.

Sperăm ca problema să fie rezolvată la viitoarele telefoane pliabile

O soluție la această problemă este dezactivarea funcției ecranului „apăsare dublă pentru a trezi – double tap to wake”. Aceasta este încărcată din cutie pe aproape fiecare smartphone Samsung Galaxy, potrivit SamMobile. Dar la telefoanele pliabile se pare că Samsung nu s-a gândit pentru a putea dezactiva această funcție la ambele ecrane, nu doar a celui interior.

Samsung are două opțiuni: fie să-și îmbunătățească algoritmul de protecție accidentală la atingere, fie să adauge capacitatea de a opri complet ecranul exterior. De preferat ar fi cel din urmă. Dar, poate vom găsi această opțiune la viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip 5. Nu știm dacă la telefoanele actuale Flip se poate face acest lucru cu o actualizare de software.