Comparație: Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3

287
Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3
Sursă foto: Google

Samsung Galaxy Z Flip 3 a fost una dintre revelațiile anului 2021, combinând un design pliabil clasic, dar compact, cu un preț accesibil, pentru a produce primul telefon pliabil de pe piața de masă. Acest lucru face din Galaxy Z Flip 3 telefonul pliabil compact de depășit și aceasta este o provocare pe care Huawei P50 Pocket a acceptat-o ​​rapid.

Deci, cum se comporta P50 Pocket față de rivalul său mult mai popular? Să aruncăm o privire mai atentă, via TechRadar, la ceea ce are de oferit telefonul Huawei și dacă este suficient de bun pentru a ocupa primul loc pliabil. Trebuie să specificăm că smartphone-ul Huawei nu l-am avut în teste, l-am avut în mână și este un telefon cel puțin interesant. Deci o comparație Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3 se impune.

Huawei P50 Pocket a fost anunțat în China pe 23 decembrie 2021, cu o lansare globală pe 26 ianuarie 2022. Modelul obișnuit cu 8GB de RAM și 256GB de spațiu de stocare are un preț de ~1.299 EUR, ceea ce se ridică la aproximativ 1.470 USD sau 1.080 GBP. Samsung Galaxy Z Flip 3 a fost pus în vânzare pe 27 august 2021. Modelul cu 128GB stocare costă 999 USD sau 949 GBP, în timp ce modelul de 256GB vă costă 1.049 USD / 999 GBP. Deci, chiar și luând doar cel mai ieftin model, Huawei P50 Pocket este un telefon mai scump decât Samsung Galaxy Z Flip 3.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Design: Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3

Ambele telefoane se disting prin design-ul cu clapetă și deschise sunt aproximativ de dimensiunea unui smartphone normal. Huawei P50 Pocket poate face acest lucru mai bine, cel puțin în anumite aspecte cheie. Cele două componente ale ecranului sunt complet plate una lângă cealaltă, fără niciun semn al decalajului pe care îl prezintă Galaxy Z Flip 3. Balamaua „Multi-Dimensional” de la Huawei servește și la producerea unei cute puțin mai mici decât Flip-ul Samsung, când telefonul este complet deschis. În schimb, doar Galaxy Z Flip 3 se poate menține deschis sub diferite unghiuri. Telefonul Samsung are și un grad de rezistență la apă IPX8, pe care telefonul Huawei nu îl poate egala.

În ceea ce privește dimensiunile și greutatea, Huawei P50 Pocket este telefonul mai mare la 170 x 75,5 x 7,2 mm și 190 grame. Samsung Galaxy Z Flip 3 măsoară 166 x 72,2 x 6,9 mm și 183 grame.

Huawei P50 Pocket are design-ul strălucitor, în special cu ediția Premium mai scumpă, cu finisaj auriu în relief. Samsung Galaxy Z Flip 3, la rândul său, reprezintă un rafinament binevenit al telefoanelor Flip anterioare, cu o estetică mai elegantă și mai atrăgătoare. De apreciat în special efectul în două tonuri al capacului din spate. Ambele telefoane au senzorii de amprentă în butoanele de pornire, nu există sensor in-display aici.

Display: Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3

Ambele telefoane au ecrane pliabile mai mari și afișaje externe secundare mici. Cu Huawei P50 Pocket, ecranul principal este un OLED de 6,9 ​​inch (17,53 cm), cu o rezoluție de 2790 x 1188 pixeli. În cazul lui Samsung Galaxy Z Flip 3, ecranul principal este un AMOLED de 6,7 inch (17,02 cm) cu o rezoluție de 2640 x 1080. Ecranul lui Huawei este puțin mai mare și mai clar, dar într-adevăr nu câștigați prea mult cu el. Ambele afișaje au rate de reîmprospătare de 120 Hz.

În ceea ce privește afișajul extern, Huawei P50 Pocket are un OLED circular de 1,04 inchi cu o rezoluție de 340 x 340, iar Galaxy Z Flip 3 oferă un AMOLED dreptunghiular de 1,9 inch (4,8 cm) cu o rezoluție de 512 x 260. Samsung câștigă în acest sens, cu un ecran extern mult mai mare și astfel mai practic.

Pentru a fi clar, ambele ecrane externe sunt utilizate în principal pentru a afișa ora și detaliile de notificare simplificate atunci când sunt închise. Dar Samsung pare să îmbine funcția cu o formă puțin mai bună. În general se pot face mult mai multe lucruri pe ecranul exterior al modelului Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung cum să profitați de ecranul exterior pe Samsung Galaxy Z Flip 3!

Procesor, memorie și performanță: P50 Pocket vs Z Flip 3

Ambele telefoane au la bord procesorul Qualcomm Snapdragon 888. Asta înseamnă că ne uităm la două telefoane care pot rula la fel de repede ca orice flagship Android din 2021. Desigur, suntem în 2022 acum și există un nou Snapdragon în oraș cu numele Snapdragon 8 Gen 1. Lansarea globală recentă a Huawei P50 Pro și prețurile semnificativ mai mari nu arată prea bine în acest context.

Cu cele două telefoane pliabile primești pe lângă procesorul sus amintit și 8GB de RAM ca standard, deși ediția Premium a Huawei P50 Pocket îți oferă 12GB de memorie. Există o diferență notabilă de specificații aici și se pare că este legată de problemele politice continue ale Huawei. P50 Pro nu acceptă 5G, spre deosebire de Samsung Galaxy Z Flip 3.

Indiferent dacă vă pasă de conectivitatea 5G sau nu, s-a ajuns, fără îndoială, la un punct în care caracteristica poate fi considerată standard pentru toate telefoanele, cu excepția celor mai ieftine.

Pe partea de stocare, Galaxy Z Flip 3 vă oferă fie 128GB, fie 256GB, în timp ce Huawei P50 Pocket oferă 256GB sau 512GB stocare.

Poate cel mai mare câștig pentru Samsung este cel obișnuit atunci când îl comparăm cu un telefon Huawei. Problemele în curs ale companiei Huawei cu guvernele occidentale înseamnă că nu aveți acces la serviciile Google Play. Asta înseamnă că nu există aplicații Google și nici Google Play. Un mare minus pentru acest smartphone pliabil cu clapetă.

Huawei a muncit din greu la alte soluții, dar sunt, fără îndoială, o situație ce pare mai degrabă de avarie. Galaxy Z Flip 3 nu are astfel de griji, iar interfața Samsung One UI este excelentă și complet echipată în aceste zile. Chiar nu aveți nicio problemă cu această interfață One UI 4.1 adaptată perfect la telefoanele pliabile.

Camere foto pe cele două telefoane pliabile Huawei și Samsung

Huawei P50 Pocket vă oferă aparent un sistem cu trei camere pe capacul exterior, în timp ce Galaxy Z Flip 3 se descurcă cu o configurație cu două camere. Dar, în practică, ambele sunt telefoane cu dublă cameră.

Sistemul Huawei pare a fi mai impresionant decât cel al Samsung. Ne gândim la camera de 40MP și însoțită de una ultra-wide de 13 megapixeli. Dar apariția neașteptată aici este o cameră cu ultra-spectru de 32MP, care aparent captează lungimi de undă invizibile.

De ce ai vrea să captezi lungimi de undă invizibile în fotografiile tale? Se pare, în principal, pentru fotografii fluorescente creative ale plantelor și frunzișului, deși camera oferă, de asemenea, informații despre adâncime și culoare celorlalte două camere de alături.

În ceea ce privește Galaxy Z Flip 3, primești o pereche de camere de 12MP – una cu unghi larg și cealaltă cu unghi ultra-wide. Dar, ambele sunt camera relativ clasice de la Samsung, își fac foarte bine treaba și fac fotografii extrem de convingătoare „foarte detaliate și colorate”.

Mai trebuie să petrecem ceva timp cu Huawei P50 Pocket pentru a fi siguri, dar se pare că are un sistem de cameră superior Flip-lui Samsung.

Baterie: P50 Pocket vs Z Flip 3

Ambele telefoane sacrifică ceva în ceea ce privește capacitatea bateriei pentru a se potrivi în acele profile pliabile subțiri. Cu toate acestea, Huawei P50 Pocket aproape iese pe primul loc. Huawei a reușit să împacheteze o baterie de 4.000 mAh, în timp ce Galaxy Z Flip 3 îți oferă una de 3.300 mAh

Rămâne de văzut cum va afecta acest lucru durata de viață a bateriei pe Huawei P50 Pocket la utilizare intensă. În același timp, nu suntem prea încântați de durata de viață a bateriei pe Galaxy Z Flip 3. Telefonul Samsung trece peste o zi de utilizare cu bateria plină, dar la utilizare intensă se chinuie să treacă peste o zi de folosire.

Huawei P50 Pocket acceptă încărcarea cu fir de 40W față de 25W la Flip-ul Samsung. Este în primul rând un avantaj al telefonului mai nou. Cu toate acestea, dispozitivul pliabil Huawei nu acceptă deloc încărcarea wireless, în timp ce Samsung acceptă până la 11W. La fel ca 5G, deși s-ar putea să nu considerați că încărcarea wireless este esențială, este cu siguranță ceva ce vă așteptați să vedeți într-un telefon emblematic.

Scurte considerații

Cum am scris mai sus, nu am petrecut mult timp cu Huawei P50 Pocket. Din ce am văzut este un smartphone bun și un adversar redutabil în unele categorii pentru Galaxy Z Flip 3. Dar, sunt câteva lucruri care vor cântări foarte greu în decizia cumpărătorilor în alegerea între Huawei P50 Pocket vs Samsung Galaxy Z Flip 3.

În primul rând telefonul Huawei este mai scump. Apoi nu are conectivitate 5G, un mare minus în aceste zile. Mai mult, nu are încărcare wireless și nu este rezistent la apă! Apoi, există problema perpetuă cu telefoanele moderne Huawei, prin aceea că nu acceptă serviciile cheie Google. Greu să te decizi să cumperi un astfel de telefon în Europa și nu numai. În China, poate da.

În timp ce Huawei P50 Pocket face lucruri promițătoare cu designul său, balamaua excelentă și camerele mai bune, credem că este mult prea puțin pentru a concura pe piață cu Flip 3. Samsung Galaxy Z Flip 3 este pur și simplu un pariu mult mai sigur.

Caracteristici și specificații Huawei P50 Pocket și Samsung Galaxy Z Flip 3

 Huawei P50 PocketSamsung Galaxy Z Flip 3
DisplayAfișaj interior 6,9 inch | OLED | 120 Hz | 1188 x 2790 pixeli
Afișaj exterior: 1,04 inch | OLED | 340 x 340 pixeli
Afișaj interior: 6,7 inch | Dynamic AMOLED 2X | 120 Hz | HDR10+ | 1200 niți
Afișaj exterior: 1,9 inch | Super AMOLED |512 x 260 pixeli  
ProcesorSnapdragon 888 4GSnapdragon 888 5G
OSHarmonyOS 2.0 (China) | EMUI 12 (Europa) | Fără serviciile Google PlayAndroid 11 | One UI 4.1
Memorie8 / 12GB RAM | 128 / 256GB stocare8GB RAM | 128 / 256GB stocare
Camere40MP, f/1.8 | PDAF | Laser AF
13MP, f/2.2 | 120˚ (ultrawide) | AF 32MP, f/1.8, (lată) | AF
Selfie: 10,7MP, f/2,2
12MP, f/1,8 | PDAF dual pixel | OIS 12 MP, f/2,2 | 123˚ (ultrawide) Selfie: 10 MP, f/2,4
Baterie4.000 mAh |Încărcare rapidă 40W | Încărcare inversă 5W3.300 mAh |Încărcare rapidă 15W Încărcare rapidă fără fir 10W | Încărcare wireless inversă 4,5W
Dimensiuni / greutateDeschis: 170 x 75,5 x 7,2 mm
Pliat: 87,3 x 75,5 x 15,2 mm Greutate: 190 grame
Deschis: 166 x 72,2 x 6,9 mm
Pliat: 86,4 x 72,2 x 15,9-17,1 mm Greutate: 183 grame
SenzoriAmprentă (lateral) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru | Spectru culoriAmprentă (lateral) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE | GPS | GLONASS | BDS | GALILEO | QZSS | NavIC |NFC |Tip-C 2.0 | USB On-The-GoWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE | GPS | GLONASS | BDS | GALILEO | QZSS | NavIC |NFC |Tip-C 2.0 | USB On-The-Go
CertificareNu areIPX8 (până la 1,5 m / 30 minute)
CuloriNegru | Auriu | ArgintiuPhantom Black | Verde | Lavandă |Crem | Alb | Roz | Gri | Thom Browne Edition
AudioDifuzoare stereoDifuzoare stereo
SAR0,86 W/kg (cap) | 1,58 W/kg (corp)