5 funcții noi foarte bune cu Android 12 și One UI 4.0 pe Samsung Galaxy

1050
Cinci functii noi si foarte bune cu Android 12 pe Samsung Galaxy
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizare la Android 12 și One UI 4.0 va aduce în curând multe caracteristici noi la telefoanele și tabletele Samsung Galaxy. Suntem foarte aproape de a vedea aceste noi funcții, actualizarea stabilă cu One UI 4.0 bazată pe Android 12 a fost lansat deja pentru seria Galaxy S21.

De asemenea One UI 4.0 este în program beta pentru Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, seria Galaxy S20, seria Galaxy S10 și seria Galaxy Note 10 și Galaxy Note 20. Probabil în decembrie, cel târziu în ianuarie, vom vedea noile funcții pe aceste telefoane.

Ca în fiecare an, noua actualizare majoră Android este foarte aproape pentru mulți utilizatori Samsung. Galaxy S21 rulează deja actualizarea One UI 4.0 bazată pe Android 12, iar multe alte dispozitive vor primi actualizarea în următoarea perioadă. Ca întotdeauna în cazul acestor tipuri de upgrade, lista modificărilor este lungă. Dar în niciun caz toate modificările nu vor afecta sau îmbunătăți în mod direct utilizarea zilnică. Am selectat cinci funcții noi care vor face acest lucru. Mai jos detaliem cele mai tari cinci inovații sau schimbări, via GalaxyClub.

Color Palette – Paleta de culori cu Android 12 și One UI 4.0

1. Color Palette. De departe, cea mai importantă inovație din Android 12 și One UI 4.0 – cea mai recentă versiune a interfeței Samsung – este funcția Color Palette. Aceasta nu este o caracteristică independentă, ci una pe care o întâlniți imediat ce setați o nouă imagine de fundal.

Odată ce o nouă imagine a fost aleasă pentru fundal pe ecranul de pornire și/sau de blocare, veți ajunge într-un nou meniu: Color Palette – Paleta de culori. Acolo poți alege culorile care vor fi folosite în restul interfeței. Sunt oferite mai multe opțiuni, pe baza culorilor din noua imagine de fundal.

Culoarea este doar una din proprietățile luminii, altele fiind: direcția, viteza, intensitatea, coerența, polarizarea. Dintre acestea ochiul uman nu e sensibil la viteza, coerența și polarizarea luminii, are nevoie de aparate de măsură pentru acestea.

În plus, puteți ajusta și culoarea pictogramelor aplicațiilor standard Samsung la întreg sistemul. Cu toate acestea, desigur, nu numai pictogramelor li se oferă o culoare adecvată, ceea ce poate face efectul puțin dezordonat. Preferința noastră personală: alegeți singur culorile interfeței, dar lăsați pictogramele așa cum sunt.

2. Reglare suplimentară. Dacă folosiți adesea telefonul noaptea – sau cel puțin pe întuneric – atunci știți că afișajul este de multe ori prea luminos pentru o utilizare confortabilă. Desigur, puteți reduce manual nivelul de luminozitate destul de mult, dar chiar și atunci se poate întâmpla ca ecranul să fie încă prea luminos.

În One UI 4 poți activa funcția Extra dimming special pentru aceste cazuri. Acest lucru atenuează puțin luminozitatea, astfel încât să puteți folosi telefonul chiar și pe întuneric fără a vă orbi.

Autocolante emoji și Always on Display

3. Autocolante emoji. După actualizarea telefonului Samsung, pe tastatură, sub pictograma emoji, veți găsi o nouă opțiune: Creați-vă propriile emoji. Acesta este un editor simplu care vă permite să alegeți, să combinați și să animați diferite emoji. Rezultatul este un GIF unic pe care îl puteți folosi chiar de pe tastatură. Poți să faci singur cele mai nebune combinații și să-ți hărțuiești imediat contactele cu el.

4. Funcția Always on Display numai la notificări noi. Întotdeauna pe afișaj devine o opțiune subtilă dar foarte la îndemână în Samsung One UI 4.0. Până la Android 11 și One UI 3.x, ați avut trei moduri de a afișa Always On Display (AOD): Always Show; Arată cum au fost programate: și Atingeți 10 secunde pentru a afișa.

În Android 12 și One UI 4.0 este adăugată o a patra opțiune: Afișare pentru notificări noi. AOD este activat automat de îndată ce există ceva nou de arătat. Deci, după un apel pierdut sau mesaje noi primite, smartphone-ul va afișa acest lucru pe AOD. Apoi, odată ce l-ați verificat, ecranul devine din nou negru. Este foarte eficient din punct de vedere energetic. Mai mult, poți vedea dintr-o privire dacă ai omis ceva, fără a fi nevoie să verifici detaliile exacte.

Mai multe informații de actualizare despre aplicațiile Samsung

5. Mai multe informații despre actualizări. Acum, acest ultim punct poate să nu fie chiar atât de interesant pentru toată lumea, dar să știți că este. Dar pentru entuziaști și nu numai, cu acest lucru Samsung face un pas semnificativ în Android 12. Odată cu noile actualizări de software, acum sunt afișate mai multe informații despre ce părți sunt actualizate exact. Deci, pe lângă notificarea obișnuită, destul de generică, „securitatea dispozitivului tău a fost îmbunătățită”, acum primești și o listă de aplicații care sunt modificate.

Acest lucru nu este util nu doar doar pentru persoanele care scriu postări pe blog despre actualizările Samsung. Să presupunem că suferiți de erori în anumite aplicații Samsung. Apoi puteți verifica imediat dacă actualizarea rezolvă și problema aplicației dvs. Desigur, va trebui să verificați dacă bug-ul în cauză a fost într-adevăr remediat. Dar faptul că Samsung arată acum informațiile este un pas înainte în ceea ce privește furnizarea de informații despre conținutul actualizărilor.

Sigur că Android 12 și One UI 4.0 aduc mult mai multe funcții noi. După cum am menționat, aceasta este doar o selecție – în mare parte aleatorie – a unei colecții mult mai mari de funcții noi în Android 12 și Samsung One UI 4.