7 funcții foarte utile pe care să le încercați pe telefoanele Samsung Galaxy

381
7 functii foarte utile pe pe telefoanele Samsung Galaxy
Sursa Foto: wethegeek.com

Dispozitivele Samsung Galaxy sunt pline cu instrumente și funcții utile. Intră aici toate telefoanele și tabletele Samsung din seriile high-end, mid-range și entry-level. Sigur că dispozitivele Samsung Galaxy mai ieftine nu beneficiază de toate funcțiile aflate pe cele premium. Mai jos aveți șapte funcții pe care poate nu le-ați încercat, dar merită să le verificați.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre deținerea unui dispozitiv Samsung Galaxy este software-ul său bogat în funcții. Există atât de multe setări utile pe care le puteți modifica și funcții pe care le puteți utiliza pentru ca telefonul sau tableta dvs. Galaxy să funcționeze mai bine pentru dvs. În acest ghid, via Makeuseof, vom analiza șapte astfel de funcții pe care ar trebui să le încercați imediat pentru a face dispozitivul mai ușor de utilizat.

Istoricul notificărilor pe dispozitivele Samsung Galaxy

1. Accesați Istoricul notificărilor. Notificările au devenit atât de obișnuite încât adesea le ștergem instinctiv, fără a avea o privire corectă. Da, uneori, ați putea respinge o notificare care conținea informații importante. Nu vă faceți griji, telefonul dvs. Samsung ține cont de momente ca acestea și vă poate stoca istoricul notificărilor pentru ultimele 24 de ore. Iată cum să-l activați:

  1. Deschideți Setările dispozitivului și selectați Notificări -> Setări avansate.
  2. Atinge Istoricul notificărilor și activează-l! Odată pornit, telefonul va începe să salveze notificările pe care le primiți pe parcursul zilei. Pentru a menține lucrurile organizate, le va clasifica automat în funcție de aplicațiile care le-au trimis.
  3. Pentru a vedea toate notificările pe care le-ați primit de la o anumită aplicație în ultimele 24 de ore, atingeți pictograma meniului derulant de lângă aplicația respectivă.
    • Pe lângă lista de notificări primite în ultimele 24 de ore, veți vedea și notificările recent respinse pentru acces rapid.

Edge Panels și ștergerea capturilor de ecran

2. Folosiți panouri laterale pentru acces rapid. O luptă banală, dar obișnuită în rândul utilizatorilor de smartphone-uri, este încercarea de a găsi o anumită aplicație din marea de aplicații de pe telefoanele lor. Pentru a face acest lucru mai ușor, telefoanele Samsung vin cu Panouri laterale – Edge Panels care acționează ca mini-sertare pe care le puteți scoate din partea laterală a ecranului.

Pe lângă acestea, puteți configura panouri de margine pentru a efectua o varietate de acțiuni. Amintim aici efectuarea de apeluri; realizarea de capturi de ecran; pornirea înregistrărilor vocale; verificarea vremii; pornirea unui cronometru; deschiderea unei noi file de browser și altele.

Pentru a activa funcția, pur și simplu accesați Setări -> Afișare -> Panouri laterale. Odată activată va apărea un mâner în partea dreaptă a ecranului (îl puteți personaliza ulterior). Glisați-l spre interior pentru a deschide și a accesa panourile dvs.

Puteți completa panoul de aplicații cu aplicațiile preferate (până la 22 de aplicații) atingând pictograma hamburger și selectând Editați. Pentru a adăuga mai multe panouri, accesați meniul Panouri Laterale, atingeți Panouri și selectați-le pe cele pe care le considerați utile.

3. Ștergeți capturile de ecran partajate. Partajați adesea capturi de ecran cu alte persoane, dar apoi uitați să le ștergeți din galerie? Toate acele capturi de ecran încarcă stocarea dispozitivului dvs. Din fericire, puteți seta telefonul să șteargă automat o captură de ecran după ce o partajați. Pentru a face acest lucru, accesați Setări -> Funcții avansate > Capturi de ecran și înregistrare de ecran și comutați pe Ștergere capturi de ecran partajate.

! Bara de instrumente pentru capturi de ecran apare doar pentru câteva secunde după ce faceți o captură de ecran. Deci, dacă o ratați, captura de ecran va fi salvată în galeria dvs. și va trebui să o ștergeți manual ulterior.

Control prin gesturi și Game Launcher

4. Controlează-ți telefonul cu gesturi. Telefonul dvs. Galaxy este încărcat cu o mulțime de mișcări și setări pentru gesturi cu adevărat intuitive care fac dispozitivul dvs. mai ușor de utilizat. Pentru a găsi aceste setări, accesați Setări -> Funcții avansate -> Mișcări și gesturi. Unele caracteristici pe care le veți găsi acolo includ:

  • Ridicați pentru a trezi. Pornește ecranul automat când ridicați telefonul.
  • Atingeți de două ori pentru a porni ecranul și Atingeți de două ori pentru a opri ecranul. Vă ajută să evitați să faceți clic pe butonul de pornire pentru a controla ecranul.
  • Păstrați ecranul aprins în timp ce vizionați. Vă menține ecranul treaz când îl utilizați.
  • Alertă când ridicați telefonul. Trimite feedback haptic când ridicați telefonul după ce ați pierdut un apel sau un mesaj.

5. Lansatorul de jocuri. Game Launcher este un spațiu dedicat care vă organizează toate jocurile și oferă caracteristici speciale pentru a vă îmbunătăți experiența de joc. De exemplu, puteți marca aplicații relevante, pagini web și imagini din galerie pentru acces rapid. De asemenea, puteți vedea toate notificările pe care le-ați primit de la jocurile dvs. într-un singur loc, astfel încât să puteți prinde din urmă tot ce ați ratat.

Cu Instant Plays, puteți încerca instantaneu un nou joc pentru a vedea dacă merită descărcat. Cu Game Booster, puteți personaliza tot felul de setări pentru a vă optimiza jocul, a economisi bateria și a bloca perturbările. Toate aceste caracteristici combinate fac din Game Launcher o alternativă excelentă la Jocuri Google Play. Iată cum să-l activați:

  • Deschideți Setări și accesați Funcții avansate.
  • Derulați în jos pentru a găsi Game Launcher și activați-l! După activare, Game Launcher va fi adăugat în sertarul de aplicații.

Îmbunătățirea sunetului pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy

6. Îmbunătățiți calitatea sunetului pe dispozitivul Galaxy. Dacă nu sunteți impresionat de calitatea sunetului dispozitivului dvs. Samsung Galaxy, există modalități prin care îl puteți îmbunătăți. Accesați Setări -> Sunete și vibrații -> Calitate și efecte sunet. Aici veți vedea o serie de setări de sunet pentru a vă îmbunătăți experiența de ascultare. Iată ce face fiecare dintre aceste setări:

  • Dolby Atmos. După cum probabil știți, Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround care simulează un efect de sunet la 360 de grade similar cu cel al unui cinematograf. Pornirea acestuia îmbunătățește instantaneu definiția generală și claritatea muzicii tale.
    • Puteți utiliza Dolby Atmos în alte scopuri, cum ar fi apelarea sau vizionarea de filme. Pentru aceasta, atingeți meniul Dolby Atmos și alegeți dintre Auto, Film, Muzică sau Voce. Pentru jocuri, comutați pe Dolby Atmos pentru jocuri.
  • Egalizator. Pentru audiofili, vă puteți juca cu egalizatorul, ajustând sunetele joase, medii și înalte pentru a crea semnătura sonoră perfectă, adaptată gusturilor dvs. Sau puteți alege pur și simplu dintre setările prestabilite date, cum ar fi Pop, Classic, Jazz sau Rock.
  • Upscaler UHQ. Mărește rezoluția sunetului muzicii pentru a îmbunătăți definiția și detaliile. Rețineți că UHQ upscaler este o caracteristică exclusiv pentru căști cu fir. Dacă telefonul dvs. nu are o mufă audio de 3,5 mm, va trebui să utilizați un adaptor USB-C.
  • Adaptați sunetul. Urechile fiecăruia sunt unice și au o sensibilitate diferită la anumite frecvențe sonore. Știind acest lucru, Adapt Sound vă antrenează telefonul să creeze un profil de sunet personalizat care să se potrivească urechilor dvs., făcându-vă să treceți la un test riguros de sunet.

Schimbați stilul de notificare

7. Schimbați stilul pop-up de notificare. Puteți personaliza aspectul ferestrelor pop-up de notificare pentru a le face mai puțin vizibile sau mai vizibile. Iată cum să faci asta:

  • Deschideți Setări pe dispozitiv și selectați Notificări.
  • Accesați Setări pop-up scurte -> Stil de iluminare de margine. De aici, puteți modifica efectul pop-up.

Alături de cele enumerate mai sus, există o mulțime de alte setări și funcții pe care le puteți descoperi pe dispozitivul dvs. Samsung Galaxy, care vă ajută să economisiți timp, să vă creșteți productivitatea și să vă îmbunătățiți stilul de viață.

Dacă doriți să faceți un pas dincolo, puteți descărca și aplicația Samsung Good Lock din Galaxy Store pentru a vă reproiecta dispozitivul la un nivel cu totul nou. S-ar putea să fii surprins de cât de bine poate schimba aspectul general al telefonului tău.