Acasă Stiri Smartphone Samsung Galaxy A cu triple-camera rotativă

Smartphone Samsung Galaxy A cu triple-camera rotativă

Samsung va lansa din nou anul acesta o mare varietate de smartphone-uri. Seria Galaxy S21 a fost acum prezentată oficial, la fel ca mai ieftinul Galaxy A32. Vor urma mai multe modele din seria A și modele bugetare din seria M în perioada următoare. Apoi, pe lângă alte modele vom mai primi anul acesta mai multe smartphone-uri pliabile. Acum Samsung a brevetat un smartphone cu o cameră triplă rotativă. Posibil debut pe un viitor smartphone Galaxy A.

Samsung a lansat Galaxy A80 pe la mijlocul anului 2019. Acest telefon mobil a fost echipat cu un modul culisant rotativ unde sunt poziționate toate camerele foto. Puteți face cu acestea fotografii normale dar și selfie. Se pare că Samsung intenționează să-i anunțe succesorul în acest an, sub forma unui Galaxy A82 5G. Deocamdată nu știm ce tip de cameră (selfie) va avea Samsung Galaxy A82. Samsung ar putea lua în considerare implementarea următoarei tehnologii recent brevetate.

Cameră pop-up rotativă pentru un smartphone Samsung Galaxy A

La jumătatea anului 2020, Samsung Electronics a solicitat un brevet pentru un „dispozitiv electronic, inclusiv modul de cameră”. Documentația de 70 de pagini a fost publicată de WIPO (World Intellectual Property Office) la 14 ianuarie 2021.

Este un smartphone Samsung cu o cameră pop-up ingenioasă care poate fi orientată atât în ​​față cât și înapoi, pentru a face selfie-uri, fotografii și videoclipuri obișnuite. Este o cameră retractabilă destul de îngustă, în formă cilindrică. Sistemul pop-up găzduiește nu mai puțin de trei camere. Sistemul este diferit de cel aflat pe Samsung Galaxy A80.

În mod implicit, cele trei camere va fi orientate înapoi, toate cele trei obiective ale camerei fiind vizibile. Dacă doriți să faceți un selfie, camera pop-up este rotită și se ridică doar ea din carcasă. Este poziționată prima de sus. Când faceți selfie-uri și efectuați apeluri video, aveți la dispoziție doar una dintre cele trei camere. Conform LetsGoDigital, cele două camere de jos rămân în carcasă și sunt dezactivate automat.

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos. Este un site scris de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător, este independent.

Smartphone cu o cameră rotativă

Sistemul de cameră pop-up funcționează complet automat. Este instalat un motor care îl pune în mișcare. În plus, două roți dințate și un arbore cu șurub lung sunt utilizate pentru a permite rotația mecanismului pop-up. În cele din urmă, este încorporat un cadru mobil. Placa flexibilă de circuite imprimate este stocată în acest cadru, care se deplasează atunci când sistemul camerei este extins.

Acest cadru este situat sub sistemul de camere pop-up. Când camera se ridică, se creează o deschidere în spate, care este acoperită de cadru. Samsung poate proiecta opțional acest lucru în așa fel încât să puteți vedea placa flexibilă din acesta, așa cum este descris în documentația aferentă.

Când faceți selfie-uri, aveți la dispoziție doar un obiectiv. Cu toate acestea, au fost stabilite mai multe opțiuni. Opțional, camera se poate ridica și mai mult pentru a expune un al doilea obiectiv al camerei, așa cum este descris în documentație.

În practică, însă, aceasta pare a fi o soluție mai puțin solidă și durabilă, cu atât mai mult cu cât este un sistem pop-up destul de îngust, care va trebui apoi să iasă destul de mult din carcasă. Acest lucru ar face ca sistemul camerei să fie ceva mai vulnerabil.

Smartphone-uri cu un modul foto retractabil

Un număr mare de modele de telefoane cu o cameră pop-up au fost introduse în 2019. Companii precum Oppo, Vivo, OnePlus, Motorola, Huawei, Honor și Xiaomi au introdus, de asemenea, mai multe modele de telefoane cu o cameră selfie pop-up în acel an. Nici Samsung nu este pasiv la acest trend.

Un astfel de sistem de camere are mai multe avantaje. În primul rând, utilizarea unei camere pop-up face posibilă folosirea unui ecran fără decupaje sau găuri. Oferă smartphone-ului un aspect modern și elegant. Cu toate acestea, în 2020 au fost introduse semnificativ mai puține telefoane mobile cu o astfel de cameră. Acest lucru ne aduce în prim-plan dezavantajele unei camere retractabile.

O problemă la aceste smartphone-uri este durabilitatea. În practică, acest lucru nu este prea rău. Majoritatea camerelor retractabile utilizate până în prezent au fost testate pentru a rezista la culisări de cel puțin 200.000 de ori. Aceasta înseamnă că puteți utiliza camera selfie de cel puțin 100 de ori pe zi timp de 5 ani. Un alt dezavantaj este impermeabilitatea, datorită pieselor în mișcare și adânciturii necesare în partea de sus a cadrului, este dificil să faci smartphone-ul rezistent la apă și praf. Nu va avea certificare IP68!

Camerele foto pe acest tip de telefon

Totuși, aceste camere sunt o problemă complet diferită cu care se confruntă dezvoltatorii. Implementarea unei camere pop-up necesită un număr relativ mare de ajustări ale carcasei. Un astfel de sistem de camere necesită, de asemenea, mult mai mult spațiu, în timp ce carcasa este deja atât de mică pentru a găzdui toate componentele necesare.

În plus, și alte părți se îmbunătățesc, ceea ce implică adesea nevoia unor spații mai mari. Luați în considerare, de exemplu, bateria. Telefoanele 5G de astăzi necesită o capacitate mai mare a bateriei. Același lucru se aplică și disipării căldurii – sisteme din ce în ce mai bune și mai complexe sunt dezvoltate pentru o bună disipare a căldurii. Aceste părți ocupă, de asemenea, spațiul necesar.

Sigur că vorbim tot mai mult de o cameră sub ecran. Considerăm că acesta este viitorul. Sunt zvonuri că Samsung va lansa un astfel de model anul acesta. În mod logic, însă, nu toate modelele de smartphone-uri vor avea imediat o cameră sub ecran. Dar, cu siguranță și smartphone-urile cu cameră pop-up par să aibă un viitor. Nu fără motiv se solicită brevete pentru o astfel de tehnologie. Mai mult decât atât, pur și simplu pare a fi cea mai bună soluție de cameră selfie disponibilă până în prezent.

Nu ne așteptăm ca Samsung să opteze pentru o soluție pop-up pentru noile sale dispozitive emblematice. Pe de altă parte, ar putea fi un plus frumos la seria Galaxy A. Smartphone-urile bugetare și mid-range ale companiei sunt găzduite în cadrul acestei serii.

Astfel, gândul nostru se îndreaptă rapid către modelele mai scumpe din seria Galaxy A. Samsung A82 este așteptat la sfârșitul acestui an, acesta ar fi un candidat extrem de potrivit pentru a aplica un astfel de sistem de camere.

Stiri

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...

Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent...

Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI...

Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine,...

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...