Galaxy A14 5G primește interfața One UI 6.0 bazată pe Android 14

153
Galaxy A14 5G
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Cu fiecare zi care trece, compania face tot posibilul să-și extindă cea mai importantă actualizare din acest an, Android 14 și One UI 6.0 ajung la tot mai multe dispozitive Samsung Galaxy. Urmând un anume model, compania a introdus deja actualizarea pentru multe dispozitive high-end. Aceste dispozitive sunt candidații de top pentru actualizarea majoră și ele sunt primele care o primesc. După ce a lansat actualizarea pentru aceste dispozitive, Samsung și-a îndreptat atenția către dispozitivele din segmentul bugetar. Acum Samsung Galaxy A14 5G primește Android 14 și One UI 6.0.

Actualizarea Android 14 și One UI 6.0 pentru Galaxy A14 a debutat în India și va fi lansată treptat în toate regiunile în care smartphone-ul este disponibil. Utilizatorii care dețin dispozitivul primesc actualizarea cu versiunea de firmware A146BXXU2CWK9. De asemenea, actualizarea aduce și patch-ul de securitate din noiembrie 2023. Merită remarcat că actualizarea este disponibilă momentan doar pentru varianta 5G. Utilizatorii care au un model 4G trebuie să mai aștepte puțin timp, potrivit SamLover.

Android 14 și One UI 6.0 pentru Samsung Galaxy A14 5G aduce o multitudine de funcții noi și multe modificări la diverse aplicații la nivel de sistem. Amintim aici Galerie, Cameră foto, Vreme, Samsung Internet, Fișierele mele și  multe altele. Cea mai recentă actualizare își propune să ofere un nou mediu pe dispozitiv, permițându-vă să vă îndepliniți sarcinile zilnice mai ușor.

Pentru compatibilitate, compania a împachetat și un pachet de actualizare separat care va introduce cea mai recentă versiune a unor aplicații, inclusiv AR Zone, Samsung Notes Add-ons, Samsung Members, Calculator și Voice Recorder.

Samsung Voice Recorder este o aplicație care permite utilizatorilor să înregistreze și să salveze cu ușurință fișiere audio. Apoi poate să reda fișiere înregistrate și să le partajeze prin diferite metode, cum ar fi mail sau aplicații de mesagerie.

Dacă utilizați un Galaxy A14 5G în India, acum puteți instala actualizarea. Dacă notificarea nu a sosit încă puteți verifica și manual, accesând Setări –> Actualizare software. Dacă este acolo actualizarea apăsați Descărcați și instalați.

  • Aspect reînnoit al telefonului. Panou de control nou, widget-uri noi (widget-uri noi pentru cameră și album, widget-uri meteo), font reînnoit, emoji-uri noi, posibilitatea de a crea autocolante noi integrate direct în tastatură.
  • Cameră. Aspectul general al aplicației Cameră a fost simplificat. Butoanele de setări rapide de pe ecranul de previzualizare au fost reproiectate pentru a fi mai ușor de înțeles. Acum, în meniul de setări rapide, în partea de sus a ecranului, în modul Fotografii și Pro, există un buton care vă permite să schimbați rapid rezoluția fotografiilor pe care le faceți.
  • Nou editor foto. Aspect îmbunătățit, noul meniu Instrumente facilitează găsirea funcțiilor de editare. Opțiunile Îndreptare și Perspectivă au fost combinate în meniul Transformare.
  • Samsung Studio. Este noul editor video pentru crearea media. Funcția Studio vă permite acum să creați videoclipuri prin alăturarea celor din galerie, adăugând text, muzică și autocolante.
  • Securitate îmbunătățită. Aveți un nou tablou de bord de confidențialitate pentru controlul permisiunilor permise pentru fiecare aplicație. Noua funcție Auto-Lock care vă permite să blocați instalarea de aplicații necunoscute, să activați controalele de securitate și să blocați comenzile prin USB. Noul tablou de bord de securitate vă permite să monitorizați fiecare individ aplicația.
  • Apel text Bixby. Noua funcție Bixby, care vă permite să transferați un apel în curs către un apel text Bixby în orice moment.
  • Samsung Pass. Beneficiați de autentificări mai sigure prin coduri de acces pentru a accesa aplicațiile și site-urile web acceptate. Spre deosebire de parole, codul de acces este stocat doar pe dispozitiv și nu poate fi dezvăluit în cazul unei încălcări a securității site-ului web. Codurile de acces protejează împotriva atacurilor de tip phishing, deoarece funcționează doar pe site-ul web sau aplicația pe care au fost înregistrate.