Galaxy A21 se apropie și mai mult de lansare după certificarea Wi-Fi

794
Sursa Foto: via SamMobile.com

Un nou telefon Samsung se apropie încet, încet de lansare. Este vorba despre Samsung Galaxy A21, despre care am mai scris în ultima perioadă. Acum a primit și parafa de la Wi-Fi Alliance și este o chestiune de timp până când va fi lansat.

Mai multe variante ale viitorului smartphone Android Samsung Galaxy A21 au fost acum certificate de Wi-Fi. Wi-Fi Alliance este o organizație non-profit care promovează tehnologia Wi-Fi și certifică produsele Wi-Fi pentru conformitatea cu anumite standarde de interoperabilitate.

Trei variante de Galaxy A21 au fost certificate de Wi-Fi

Conform certificatelor publicate de Wi-Fi Alliance, Samsung pregătește nu mai puțin de trei iterații pentru Galaxy A21. Acestea au fost identificate prin numerele de model SM-A215U1, SM-A215W și SM-S215DL, potrivit SamMobile. Este vorba despre varianta americană liberă de rețea „U1”, o variantă pentru Canada „W” și una pentru Tracfone, un operator american de telefonie mobilă din Miami.

După mai multe scurgeri de informații Galaxy A21 a fost confirmat oficial în cele din urmă săptămâna trecută. Va fi succesorul foarte popularului Samsung Galaxy A20. Anul trecut Galaxy A20 a fost al cincilea cel mai bine vândut smartphone din 2019. Totuși știrile despre iminenta sa sosire s-au pierdut în numeroase alte anunțuri de produse pe care Samsung le-a făcut în acea zi. Am aflat atunci că A21 va fi lansat ceva mai în vară. Cu toate acestea, având în vedere că aprobarea Wi-Fi Alliance este primită, este posibil să vedem acest smartphone mai devreme decât mai târziu, posibil chiar în luna mai. Mai are nevoie doar de aprobarea Bluetooth SIG.

Tracfone este un operator american de telefonie mobilă fondat în 1996. Este o filială a celei mai mari companii de telecomunicații din Mexic, America Movil. Are acorduri cu cei mai mari operatori de rețea wireless din SUA, inclusiv Verizon, AT&T, T-Mobile, Sprint și US Cellular.

Credem că Samsung Galaxy A21 va fi disponibil și în România

Certificările de la Wi-Fi Alliance pentru Galaxy A21 subliniază ceea ce Samsung a dezvăluit deja cu câteva zile în urmă. Toate versiunile viitorului receptor cu buget redus vor rula pe Android 10 și One UI 2.0. Din informațiile pe care le avem Samsung Galaxy A21 va costa aproximativ 250 de dolari în SUA. Acesta va ajunge acolo alături de Galaxy A11, Galaxy A01 și Samsung Galaxy A51, toate modele mid-range.

Până în prezent nu au fost dezvăluite prețurile pe alte internaționale și nici detalii privind disponibilitatea globală. Între timp, A21 mai trebuie să obțină și aprobarea de la Bluetooth, o altă autoritate crucială pentru orice smartphone înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor. Nu știm în acest moment, dar credem că Samsung Galaxy A21 va fi disponibil și în România.