Samsung Galaxy A22 5G, un nou smartphone 5G ieftin în pregătire

979
Samsung Galaxy A22 5G un nou smartphone 5G ieftin in pregatire
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

În fiecare an, Samsung lansează un număr mare de smartphone-uri, dintre care o parte semnificativă sunt din seria Galaxy A. Un număr considerabil de modele 2021 au fost deja anunțate, variind de la modele ieftine până la telefoane mid-range accesibile cu suport 5G. A început cu introducerea lui Galaxy A42 de gamă medie. Apoi au fost anunțate Samsung A12 și A02, urmate de Galaxy A32. Galaxy A52 și A72 au apărut, de asemenea, recent pe piață. Acum așteptăm pe Galaxy A82 și Samsung Galaxy A22 5G.

În acest articol ne limităm la Samsung Galaxy A22 5G, fratele mai ieftin al modelului Galaxy A32. Cel mai probabil va fi cel mai ieftin telefon 5G pe care Samsung îl va anunța în 2021. Estimăm un preț de vânzare cu amănuntul de aproximativ 250 euro. Este succesorul Samsung Galaxy A21 lansat în iunie anul trecut.

Galaxy A22 5G un smartphone ieftin cu 5G și patru camere

Între timp, Samsung Galaxy A22 a fost în știri de mai multe ori. De exemplu, se știe că atât o versiune 4G cât și o versiune 5G vor fi lansate – la fel ca în cazul modelelor Galaxy A32 și Galaxy A52. De asemenea, sunt deja disponibile informații despre culori. Se așteaptă ca telefonul accesibil să fie disponibil în 4 variante de culoare: gri, alb, violet deschis și verde deschis.

Pe baza informațiilor disponibile, designerul grafic Technizo Concept, în colaborare cu prietenii noștri de la LetsGoDigital, a creat o serie de imagini digitale color a ceeia ce va fi Samsung Galaxy A22 5G. În plus față de cele patru culori așteptate, Technizo Concept a adăugat și a cincea variantă pentru diversitate, un galben pal. Încă nu sunt clare multe dintre specificații. Probabil, noul model din seria A va fi echipat cu un ecran LCD plat de 6,5 inch (16,51 cm).

LCD – Liquid Crystal Display. Cristalele lichide sunt combinații chimice de natură organică aflate în stare lichidă. George H. Heilmeier, de la RCA Laboratories, a fost trecut în National Inventors Hall of Fame și creditat cu invenția ecranelor LCD.

Există încă o anumită incertitudine cu privire la sistemul de camere din spate. Ne așteptăm ca Samsung să pună acolo patru camere, acesta a fost și cazul predecesorului său. Cel mai probabil camera principală va fi de 48MP, însoțită de o cameră cu unghi ultra-larg, o cameră cu adâncime și o cameră macro.

Samsung ar putea alege să implementeze un modul pătrat, cum este pe Galaxy A12 și Galaxy A42. Cu toate acestea, presupunem că Galaxy A22 va avea un design dreptunghiular, așa cum vedem pe Galaxy A21 și Galaxy A32.

Hardware și software pe viitorul A22 5G

Samsung Galaxy A22 5G este alimentat probabil de un chipset MediaTek Dimensity 700. Acesta este un procesor 5G de nivel mediu. Un model MediaTek Helio poate fi utilizat pentru modelul 4G. Încă nu este clar dacă ambele modele vor fi lansate simultan. O foaie de parcurs Samsung a apărut recent online (prin amabilitatea lui Evan Blass), listând modelul Galaxy A22 5G pentru lansare în iulie.

Se așteaptă ca Samsung să lanseze cel puțin două variante de memorie pentru Galaxy A22 5G. Una cu 4GB RAM / 64GB stocare și una cu 6GB RAM / 128GB de stocare. Un model cu 3GB RAM / 32GB poate fi, de asemenea, lansat pe unele piețe. Memoria va fi în orice caz extensibilă cu un card de memorie micro-SD. Acesta este desigur un mare avantaj. Cu modelele high-end, cum ar fi seria Samsung Galaxy S21, această opțiune nu mai este acceptată. Smartphone-ul va rula pe sistemul de operare Android 11 și interfața Samsung One 3.1.

Deoarece este un telefon cu preț mai mic de 300 euro, actualizările de software și securitate vor fi, de asemenea, efectuate mai rar. Pe baza altor modele ieftine din seria A, Samsung va face disponibilă o actualizare de securitate de 4 ori pe an (o dată pe trimestru).

Deși Samsung și-a extins politica de actualizare a software-ului anul trecut, oferind cele mai multe modele cu actualizări ale sistemului de operare Android timp de 3 ani, cel mai probabil acest lucru nu se va aplica la Samsung Galaxy A22 5G.

Baterie, încărcare, preț și modele la A22

Samsung va oferi probabil acestui telefon bugetar un panou spate și un cadru lateral din plastic. Senzorul de amprentă este cel mai probabil plasat pe partea laterală a dispozitivului, în butonul de pornire / oprire. La fel ca toate modelele din seria Galaxy A din acest an și Samsung Galaxy A22 5G va avea jack de 3,5 mm, de modă veche, dar încă foarte iubit. În acest fel, puteți utiliza o cască cu fir fără probleme pentru a vă bucura de muzică.

Pentru încărcare este prevăzută o conexiune USB-C. Deocamdată nu se cunosc informații despre capacitatea bateriei, totuși este probabil ca aceasta să vină cu o baterie de 5.000 mAh. Acesta este și cazul fraților săi mai ieftin și mai scumpi Galaxy A12 și Galaxy A32. Încărcarea rapidă va fi cel mai probabil de 15W. Deși Samsung nu mai include un încărcător în pachetul de vânzare pentru modelele din seria S, toate modelele din seria A sunt încă echipate cu un încărcător anul acesta.

Se pare că Samsung intenționează să lanseze pe Galaxy A22 la nivel mondial. Dispozitivul este așteptat și în Europa, atât ca variantă 4G, cât și 5G. Rămâne de văzut dacă modelul 4G va fi introdus simultan cu cel 5G.

Nu se cunosc încă informații despre preț. Cu toate acestea, o indicație de preț poate fi dată pe baza predecesorului său și a celorlalte modele din seria A. Prețul va fi probabil undeva între 210 și 275€. Modelul 5G va fi, desigur, puțin mai scump decât modelul 4G.

Versiunea 5G va fi echipată cu un procesor mai puternic. Este posibil ca Samsung să facă concesii în alte domenii, pentru a menține o diferență de preț mică între cele două modele. Ne gândim la o rezoluție a ecranului și o rată de reîmprospătare mai mică.

SURSĂLetsgoDigital