Samsung Galaxy A34 va avea procesor MediaTek în Europa

200
Samsung Galaxy A34 va avea procesor MediaTek
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Samsung Galaxy A34, modelul care va fi lansat în Europa, a fost testat ieri pe site-ul de referință Geekbench. Cu această ocazie am aflat câteva detalii tehnice interesante ale dispozitivului, cum ar fi un procesor MediaTek. În plus, putem confirma și unele specificații ale camerelor foto.

Unul dintre noile telefoane din viitoarea serie Samsung Galaxy A despre care încă nu știm prea multe detalii este Galaxy A34. Spre deosebire de Galaxy A54, despre Samsung Galaxy A34 nu s-au scurs încă toate detaliile tehnice. O apariție în baza de date de referință Geekbench rezolvă parțial această problemă, potrivit GalaxyClub. Sunt zvonuri că Galaxy A24, Galaxy A34 și Galaxy A54 vor fi lansate pe 18 ianuarie la un eveniment în India.

Procesorul MediaTek Dimensity 1080 pe Samsung Galaxy A34

Pe Geekbench Galaxy A34 a fost testat având numărul de model SM-A346B. Pe lângă o serie de detalii care ar putea fi ghicite – Android 13 și One UI 5.0, 6GB RAM – există și o surpriză relativ mare. Contrar unor zvonuri, dispozitivul rulează pe procesorul MediaTek Dimensity 1080. Acesta este fabricat cu tehnologia de 6 nanometri și este de tip octa-core. Cipul are două nuclee ARM Cortex-A78 puternice (2,6 GHz) și șase nuclee Cortex-A55 economice (2,0 GHz). De asemenea, MediaTek Dimensity 1080 are și procesorul grafic GPU Mali-G68 – în acest caz într-o versiune cu patru nuclee.

MediaTek este o companie fondată în 1997 și are sediul în Taiwan. Produce procesoare, cipuri și microprocesoare pentru telefoane, tablete, televizoare, routere Wi-Fi, playere Blu-ray și alte dispozitive electronice bazate pe arhitectura ARM.

În testarea pe Geekbench, Galaxy A34 a obținut 786 puncte în single-core și 2.294 în multi-core. Cu această ocazie am aflat mai multe și despre departamentul foto. Știm că dispozitivul are o cameră ultra-wide de 8MP și una macro de 5MP. În față este o cameră frontală de 13MP. Deși nu putem confirma 100%, presupunem că va avea o camera principală de 50 megapixeli. Nu credem că Samsung va opta în continuare pentru senzorul mai vechi de 48MP, aflat în Galaxy A33.

La fel ca mai multe telefoane Samsung Galaxy A de ultimă generație bateria lui Galaxy A34 are o capacitate de 5000 mAh. Nu știm ce încărcare rapidă are, dar cel mai probabil una de 25W. Samsung va lansa Galaxy A34 cel mai probabil împreună cu Galaxy A54. Dispozitivul vine și în Europa, și exact în varianta observată mai sus cu numărul de model SM-A346B. Momentan nu știm detalii despre preț, dar credem că va fi doar ușor mai scump decât actualul Samsung Galaxy A33.