Posibil ca Samsung Galaxy A42 să nu primească Android 13

414
Posibil ca Samsung Galaxy A42 sa nu primeasca Android 13
Sursa foto: via galaxyclub.nl

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/ilovesam/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64

Unul dintre telefoanele Samsung mid-range bune care nu a primit până acum actualizarea la Android 13 și One UI 5.0 este Samsung Galaxy A42. De fapt, poate nici nu va veni la modelele vândute în Europa. Evoluțiile de până acum în actualizările telefonului păreau să indice că va primi și Android 13. Acum ne îndoim de acest lucru.

Samsung Galaxy A42 5G (SM-A426B) a fost lansat în noiembrie 2020 în mai multe țări din Europa. Smartphone-ul a primit actualizarea la Android 11 și interfața One UI 3.1 în martie 2021. La începutul anului trecut a fost actualizat de Samsung la Android 12 și One UI 4.0. După lansare în 2020 au fost informații contradictorii dacă va primi două sau trei actualizări de sistem de operare. Mult timp s-a crezut că va primi trei actualizări majore de Android. Și, potrivit GalaxyClub, tot felul de evoluții au indicat exact asta. Se pare că nu este așa.

Samsung Galaxy A42: va primi sau nu va primi Android 13?

Când Samsung a publicat programul oficial cu dispozitivele care vor primi Android 13 și One UI 5.0 în noiembrie 2022, Galaxy A42 lipsea de pe listă. Am scris despre asta atunci. Dar aveam speranțe că acest telefon va fi actualizat la noul sistem de operare. Și într-adevăr, Galaxy A42 a primit Android 13 și One UI 5.0 în Coreea pe 6 decembrie 2022. Părea doar o chestiune de timp înainte ca upgrade-ul să ajungă în Europa.

Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Aici Samsung Galaxy A42 încă mai rulează pe Android 12. Deși asta nu trebuie să spună mare lucru – actualizările sunt uneori întârziate – se observă de data aceasta. În cele din urmă, Samsung a lansat Android 13 pe alte telefoane la data promisă sau mai devreme.

Numărul de model este foarte important dacă actualizați telefonul sau cumpărați accesorii. Îl puteți găsi în cutia telefonului și în manualul de utilizare. Numărul de model în găsiți și întrând în Setări -˃ Sistem -˃ Despre telefon.

Dar, cum e cu Samsung Galaxy A42? După lansarea actualizării la Android 13 pentru Galaxy A42 în Coreea, dispozitivul nu a fost actualizat în altă parte. Asta înseamnă că Samsung a echipat versiunea sud-coreeană a lui Galaxy A42 (numărul de model SM-A426N) cu Android 13, dar nu și versiunea internațională a dispozitivului (SM-A426B), vândută și în Europa. Nici variantele americane Galaxy A42 (SM-A426U și SM-A426U1) nu au fost actualizate.

O privire asupra serverelor de firmware ale Samsung arată că în prezent nu sunt testate alte versiuni de firmware Android 13 pentru Galaxy A42 internațional. Există un nou patch de securitate în lucru, dar acel software se bazează pe… Android 12. Mai simplu spus: în prezent nu există Android 13 la vedere pentru versiunea Galaxy A42 vândută în Europa.

Probabil Galaxy A42 nu va primi Android 13 niciodată

Se poate ca Samsung Galaxy A42 să nu primească Android 13? În acest moment, chiar dacă toate indiciile arată că Galaxy A42 nu va primi Android 13, nu trebuie să tragem concluzii definitive. Dar, programul de actualizare Samsung la Android 13 a fost corect – Galax A42 nu a fost acolo.

Acest lucru creează o situație destul de ciudată, dar și unică în același timp. În trecut, programele oficiale de actualizare ale Samsung erau adesea inexacte, iar dispozitivele Samsung erau de obicei furnizate cu aceleași upgrade-uri în întreaga lume. Dar în acest caz, se dovedește a fi exact invers. Lista oficială Samsung a fost corectă și, mai mult, Galaxy A42 nu primește aceleași upgrade-uri peste tot.

Evident, nu ne putem explica de ce A42 nu poate primi Android 13 în Europa. Aparent, în ceea ce privește upgrade-urile majore Android pentru Samsung Galaxy A42 în Europa, acesta primește doar două. Și asta, în ciuda faptului că la lansare (în octombrie 2020) a costat la fel de mult ca Galaxy A52 (lansat în martie 2021) și a fost cu doar 20 de euro mai ieftin decât Galaxy A51 (lansat în martie 2020). Atât Galaxy A51, cât și Galaxy A52 primesc trei upgrade-uri majore Android de la Samsung.

Deci, încă sperăm că Samsung va lansa Android 13 și interfața Samsung One UI 5.0 pentru Samsung Galaxy A42. Chiar dacă sunt mulți de „dacă” sau „de ce” și multe nedumeriri în acest articol, încă avem speranțe la o actualizare, chiar dacă va veni mai târziu.