Samsung Galaxy A5 (2017) va fi de acum actualizat trimestrial

1016
Sursa Foto: globtechnews.com

Au trecut mai bine de trei ani de când gigantul coreean a lansat pe Samsung Galaxy A5 (2017). Este un telefon mid-range foarte apreciat de toți utilizatorii acestuia, cu specificații excelente, apropiate de Samsung Galaxy S8. Și, de acum, dispozitivul nu va mai primi patch-uri lunare de securitate, ci va fi actualizat în fiecare trimestru.

Săptămâna trecută, Samsung Galaxy A5 (2017) a primit actualizarea din februarie, de ieri este disponibilă și în România. De asemenea, am remarcat că Samsung va elimina în scurt timp dispozitivul din lista sa de dispozitive care sunt actualizate lunar. Și acum este într-adevăr timpul.

Galaxy A5 (2017) va mai primi actualizări anul acesta, dar nu se știe câte

De fapt, politica de actualizare a companiei Samsung a fost în mare măsură previzibilă de ani buni. Cea mai recentă modificare a fost atunci când, după trei ani, conform GalaxyClub, dispozitivele Samsung care au fost actualizate lunar sunt transferate la un program trimestrial în loc de „pe bază de necesitate”. Acest lucru s-a întâmplat anul trecut cu, printre altele, Samsung Galaxy S7 și Galaxy A5 din 2016. Primul a fost actualizat încă în ianuarie, cel din urmă, din păcate, nu l-a primit decât în august anul trecut.

Prin urmare, este clar că Samsung nu a terminat încă cu actualizarea lui Galaxy A5 (2017) după trei ani pe piață. Dispozitivul va primi probabil mai multe actualizări în cursul anului 2020. Ceea ce nu se știe încă este câte actualizări vor fi. Acest lucru depinde probabil de numărul de dispozitive care sunt încă în uz – o cifră despre care nu avem idee, dar Samsung desigur știe.

Primul telefon mobil portabil a fost inventat de John F. Mitchell și Martin Cooper de la Motorola în 1973, telefonul cântărea  aproximativ două kilograme. În 1876, Alexander Graham Bell a fost primul care a primit un brevet pentru un dispozitiv care a reprodus o voce umană inteligibilă.

Și, cum rămâne cu Galaxy S8? Un alt dispozitiv care a apărut pe piață la începutul lui 2017 și a primit actualizări lunare până în prezent este Samsung Galaxy S8. Acest telefon nu va mai primi o actualizare la Android 10, suntem edificați în privința acestui lucru. Încă va mai primi câteva actualizări lunare, apoi trece în altă categorie. Ne așteptăm ca Samsung să aducă pe Galaxy S8 actualizări de securitate în fiecare trimestru. Nu este departe acest lucru, până atunci în următoarele două-trei luni, telefonul va primi patch-urile lunare.