Galaxy A50 și Galaxy A30 certificate cu suport ARCore

1895

Google a adăugat încă două telefoane Samsung pe lista de dispozitive care acceptă ARCore. ARCore este platforma companiei Google bazată pe software-ul realității augmentate (AR). Samsung Galaxy A50 și Galaxy A30, lansate recent, sunt acum certificate pentru a oferi o experiență mai bună cu aplicațiile AR.

Peste o duzină de dispozitive Samsung suportă ARCore. Acestea includ smartphone-urile emblematice Galaxy S și Galaxy Note din ultimii ani, precum și mai multe telefoane din seria Galaxy A și Galaxy J. Samsung Galaxy J5 și Galaxy J5 Pro au primit software-ul Google la începutul acestui an.

Galaxy A50 și Galaxy A30 beneficiază de suport ARCore

ARCore este platforma Google pentru noi experiențe AR pentru dispozitive mobile. Aplicațiile ARCore pot suprapune conținutul virtual peste lumea reală atunci când sunt vizualizate prin intermediul camerei telefonului. Utilizatorii pot muta acel conținut virtual pur și simplu mergând în jurul cu dispozitivul sau folosind senzorii pentru a detecta mișcarea. Acest lucru este realizat prin utilizarea tehnologiei ARCore de urmărire a mișcării pentru a determina atât poziția, cât și orientarea telefonului în timp ce se deplasează prin spațiu.

Deoarece ARCore este o caracteristică bazată pe software, suportul poate fi lansat și pentru dispozitive mai vechi. Cu toate acestea, Google trebuie să verifice calitatea camerei și a senzorilor de mișcare înainte de a certifica un dispozitiv. Puterea CPU și arhitectura de proiectare a dispozitivului sunt, de asemenea, testate pentru a se asigura că acesta funcționează conform așteptărilor. De asemenea, ARCore necesită Android 7.0 sau o versiune ulterioară.

Pokémon Go este un joc mobil de realitate augmentat (AR)dezvoltat și publicat de Niantic pentru dispozitivele iOS și Android. Pokémon Go a fost lansat în iulie 2016 pentru dispozitivele iOS și Android. 16 iulie 2016 Pokémon Go a fost lansat în  România.

Dacă ați jucat Pokemon Go (și să recunoaștem, aproape toată lumea a încercat acest joc cel puțin o dată), probabil știți ce face ARCore. Cu aceasta, aplicațiile pot suprapune obiecte și forme create pe computer în lumea reală așa cum se vede printr-o cameră de smartphone. Apoi permit utilizatorilor să se deplaseze și să vizualizeze aceste obiecte și forme, mergând cu telefonul în mână și folosind senzorii telefonului.

Galaxy A50 este alimentat de Exynos 9610, în timp ce Galaxy A30 rulează pe chipset-ul Exynos 7904. Ambele dispozitive sunt livrate împreună cu Android 9.0 Pie și dispun de aceeași baterie de 4.000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 15 W.