Samsung Galaxy A51 actualizat la Android 12 și One UI 4.1

378
Samsung Galaxy A51
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Mult așteptata actualizare la Android 12 și interfața Samsung One UI 4.1 a fost lansată pentru Samsung Galaxy A51. La bord nu se află doar noua interfață One UI 4.1 cu funcții noi, noua actualizare vine la pachet cu patch-ul de securitate din aprilie. Actualizarea a fost lansată în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Sigur că în unele țări va ajunge mai repede în altele mai târziu, dar aveți răbdare, este pe drum.

Samsung Galaxy A51 a fost și este un model extrem de popular printre utilizatorii Samsung. Recent o problemă curioasă a făcut că acest telefon să se blocheze imediat ce se conecta la rețeaua Wi-Fi a lanțului de supermarketuri Albert Heijn din Olanda. Cu actualizarea Android 12 și One UI 4.1, la pachet cu patch-ul de securitate din aprilie, s-a rezolvat și această problemă, conform GalaxyClub.

Pentru Samsung Galaxy A51, upgrade-ul de aproape 2GB vine cu versiunea de firmware A515FXXU5FVD2. Pe lângă patch-ul de securitate din aprilie, acesta aduce destul de multe modificări dispozitivului. Cele mai remarcabile sunt, desigur, noua versiune a sistemului de operare Android și versiunea 4.1 a One UI Samsung. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între Galaxy A51 și Apple iPhone SE 2020!

Samsung Galaxy A51 primește Android 12, One UI 4.1 și multe altele

Vedem, printre altele, că Galaxy A51 va primi funcții precum Paleta de culori, prin care puteți ajusta culorile interfeței la tapet. Există, de asemenea, noul Always On Display și funcția RAM Plus pentru a seta câtă memorie virtuală poate folosi telefonul tău. De asemenea, veți ști întotdeauna când camera și/sau microfonul telefonului sunt active și puteți face singur GIF-uri cu două emoji-uri. Vedeți pe site-ul nostru cum să creați GIF-uri animate pe telefoanele Samsung Galaxy!

Aplicația pentru cameră este și ea actualizată puțin, inclusiv pictograme noi pentru diferitele camere. În plus, Galaxy A51 primește și noul serviciu de optimizare a jocurilor de la Samsung. Acum oferă un mod manual care face telefonul mai rapid – dar consumă și mai multă energie.

GIF – Graphics Interchange Format. Este un format introdus în 15 iunie 1987 de către compania CompuServe. De atunci a intrat în uz general pe World Wide Web datorită suportului larg și portabilității sale. Facebook a adăugat suport GIF în mai 2015.

După cum se vede upgrade-ul este unul destul consistent. Rețineți că va dura ceva timp înainte ca Samsung Galaxy A51 să proceseze totul cu grijă și să se optimizeze din nou. În ore sau zile de la instalare, bateria s-ar putea să se epuizeze mai repede decât erai obișnuit. După un timp, consumul de energie se normalizează din nou – dar trebuie să acordați ceva timp dispozitivului pentru asta.

Actualizarea Android 12 și One UI 4.1 va fi trimisă prin OTA. Veți primi o notificare în acest sens. De asemenea, dacă nu aveți răbdare, puteți verifica manual dacă actualizarea a sosit. Mergeți la Setări -> Actualizare software -> și dacă este acolo apăsați Descărcare și instalare.

Pentru că este o actualizare mare vă recomandăm să aveți bateria încărcată cel puțin 50% și să efectuați descărcarea printr-o rețea Wi-Fi.