Samsung Galaxy A53 primește în sfârșit actualizarea One UI 5.1

209
Samsung Galaxy A53
Sursa foto: galaxyclub.nl

De două zile actualizarea One UI 5.1 este disponibilă și pe Samsung Galaxy A53. Noua versiune a software-ului aduce o serie de caracteristici care au debutat pe seria Galaxy S23 și pe cel mai popular model din seria mid-range Galaxy A din 2022.

De fapt, ne-am așteptat ca această actualizarea să ajungă mult mai devreme pe actualul model de top din seria A. În cele din urmă, Galaxy A52 5G a primit și actualizarea One UI 5.1 săptămâna trecută. Totuși, au apărut destul de multe erori pe alte modele Galaxy mid-range după actualizarea One UI 5.1. Deci, o lansare oarecum întârziată pe Galaxy A53 este de înțeles.

Actualizarea One UI 5.1 ajunge la Samsung Galaxy A53

În orice caz, Samsung Galaxy A53 primește o actualizarea de aproximativ 1.381MB cu versiunea de firmware A536BXXU4CWB1. Acesta conține două părți. Prima este patch-ul de securitate din martie, care de fapt ajunge puțin târziu. Cu toate acestea, mai importantă este, desigur, versiunea 5.1 a interfeței One UI. Acesta și-a făcut debutul pe seria Galaxy S23 și este acum disponibilă și pe mai multe telefoane și tablete Galaxy.

Există destul de multe funcții noi care vin cu Samsung One UI 5.1. Amintim aici noul widget pentru Baterie și opțiunea de a crea un album de familie partajat în Galerie. Widgetul Meteo va fi, de asemenea, îmbunătățit și va furniza mai multe informații. Tot cu One UI 5.1 puteți alege în ce folder sunt salvate capturile de ecran.

Un widget este o aplicație software sau o componentă relativ simplă și ușor de utilizat, creată pentru diferite platforme de software. Cuvântul widget provine din combinația cuvintelor din limba engleză: windows – gadget / fereastră – gadget.

Actualizarea One UI 5.1 este acum disponibilă pe telefoanele Galaxy A53 neblocate în rețelele mobile în mai multe țări din Europa. Puteți aștepta notificarea automată sau puteți căuta manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.

Rețineți că o actualizare majoră provoacă întotdeauna temporar un consum mai mare de energie. Poate dura câteva ore – sau câteva zile – pentru ca durata de viață a bateriei să revină la normal. Numai dacă bateria se descarcă semnificativ mai repede pentru o perioadă mai lungă de timp, există o eroare reală.