Samsung Electronics a anunțat că interfața One UI 5.1, care a fost recent dezvăluită cu seria Galaxy S23 la Galaxy Unpacked 2023, va începe să fie lansată în întreaga lume pentru mai multe dispozitive Galaxy. Cu One UI 5.1, dispozitivele Galaxy vor oferi o interfață mai atractivă din punct de vedere vizual, cu noi funcții care permit o mai mare creativitate și personalizare pentru o experiență mai convenabilă în general.

Vă reamintim că noua interfață One UI 5.1 a debutat cu Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ și Galaxy S23. Interfața a ajuns inițial la seria Galaxy S22, apoi la seriile Galaxy S21 și Galaxy S20. Au mai primit actualizarea telefoanele pliabile Fold 3 și Fold 4, dar și Flip 3 și Flip 4.

Noi funcții pentru camere cu interfața One UI 5.1

Noua interfață One UI 5.1 extinde funcțiile camerei anunțate cu seria Galaxy S23. Utilizatorii Galaxy au acum o flexibilitate mai mare pentru a crea fotografii de calitate profesională cu funcțiile Expert RAW. Potrivit Samsung Newsroom, acestea sunt disponibile acum direct ca parte a aplicației Galaxy Camera. Aplicația Expert RAW este disponibilă pe modele selective, inclusiv Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Z Fold 4, S21 Ultra, Z Fold 3, S20 Ultra, Note 20 Ultra și Z Fold 2. Disponibilitatea funcțiilor poate varia în funcție de modelul dispozitivului.

Pur și simplu selectați „Mai multe” în timp ce faceți o fotografie pentru a captura fotografii de înaltă calitate în formatul lor brut. În plus, Photo Remaster îmbunătățit bazat pe inteligență artificială îmbunătățește automat detaliile deteriorate ale imaginilor prin îmbunătățirea luminozității, reglarea fină a detaliilor și corecțiile de culoare chiar și în scenele cu iluminare din spate. De asemenea, elimină umbrele și reflexiile nedorite pentru o fotografie perfectă.

Noile îmbunătățiri de navigare fac, de asemenea, mai ușor ca niciodată să găsiți fotografii în aplicația Galerie și să creați albume de familie partajate. Pentru acest lucru este necesar un grup de familie bazat pe cont Samsung. Pur și simplu atingeți fața unei persoane într-o fotografie pentru a căuta mai multe imagini. Apoi aplicația Galerie caută fețele celor dragi pentru a le recomanda pentru albumele foto de familie.

O experiență mobilă unică, personalizată pentru fiecare utilizator

Samsung s-a concentrat mult timp pe a oferi utilizatorilor Galaxy un control mai mare asupra dispozitivelor lor. În acest fel compania s-a concentrate pe personalizarea diferitelor aspecte ale interfeței cu utilizatorul. One UI 5.1 oferă câteva funcții noi interesante care permit oamenilor să ajusteze aproape fiecare aspect al experienței mobile – de la aspect, la comunicații, acțiuni și multe altele.

Samsung a introdus noi funcții care pot înțelege modul în care sunt utilizate dispozitivele și pot face recomandări în consecință. De exemplu, noul widget Meteo dinamic analizează condițiile actuale și creează un design personalizat care reflectă clima.

Modurile și rutinele s-au extins pentru a permite imagini de fundal personalizate, tonuri de apel, sensibilitate la atingere și fonturi care pot personaliza activități specifice pentru și mai mult confort. One UI 5.1 îmbunătățește și widgetul de sugestii inteligente prin adăugarea capacității de a recomanda melodii și liste de redare Spotify pe baza activităților utilizatorilor, cum ar fi muzică pentru călătorii rutiere sau pentru relaxare. Disponibilitatea sugestiilor inteligente poate varia în funcție de regiune sau dispozitiv. Pentru a primi sugestii, utilizatorii trebuie să se conecteze la un cont Spotify în cea mai recentă versiune Spotify.

Conectivitate mai mare în ecosistemului Galaxy cu One UI 5.1

Samsung a dezvoltat, de asemenea, One UI pentru a aduce o mai bună integrare și conectivitate în ecosistemul mobil și a introdus funcții care sprijină această misiune. Utilizatorii se pot bucura de un ecosistem conectat cu Multi Control extins între Galaxy Book și smartphone-uri. Controlul multiplu este disponibil numai pe anumite dispozitive Galaxy, Galaxy Tab și Galaxy Book. Funcționează pe tablete cu One UI 4.1 sau o versiune ulterioară, telefoane cu One UI 5.1 sau mai recent și seria Galaxy Book lansată în 2021 sau mai târziu, fie cu Setări Samsung v1.5 (Intel) fie cu Setări Samsung v3.3 (ARM). Disponibilitatea funcțiilor poate varia în funcție de modelul dispozitivului. Este necesară conectarea la contul Samsung. Sunt necesare conexiuni Wi-Fi și Bluetooth activate.

Acest lucru le permite utilizatorilor să partajeze mouse-ul, tastatura sau trackpad-ul Galaxy Book nu numai cu tableta lor Galaxy, ci acum și cu telefoanele Galaxy selectate, permițându-le să copieze și să insereze text și să tragă și să plaseze imagini de pe un dispozitiv pe altul fără probleme – așa cum dacă sunt aceleași, un singur dispozitiv. În plus, Link to Windows permite utilizatorilor să navigheze cu Samsung Internet pe telefoanele lor pentru a continua să navigheze pe aceleași pagini pe computer. Aceste pagini pot fi, de asemenea, deschise de la un dispozitiv la altul, ușurând mult viața de zi cu zi.

Mai multe dispozitive vor primi interfața One UI 5.1

Samsung a anunțat și ce dispozitive vor primi noua actualizare și când aproximativ. Pe baza informațiilor de la Samsung, următoarele dispozitive vor fi actualizate la One UI 5.1 în a treia săptămână din februarie 2023:

În ultima săptămână din februarie vor fi actualizate:

Alte dispozitive vor primi One UI 5.1 în prima săptămână a lunii martie 2023, acestea sunt: