Samsung Galaxy A53: cât timp și cât de des va primi actualizări și upgrade-uri?

941
Samsung Galaxy A53
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Dacă cumpărați acum un Samsung Galaxy A53 este normal să vă puneți întrebarea: până când telefonul meu va primi actualizări? La ce upgrade-uri mă pot aștepta? Ne luăm după globul de cristal sau după mama Omida? În niciun caz! În acest moment este foarte clar care va fi politica de actualizare Samsung pentru Galaxy A53.

Când Samsung a lansat seria Galaxy S22, una dintre cele mai mari revelații a fost probabil politica de actualizare îmbunătățită. De asemenea, sud-coreenii au precizat la acea vreme că „unele modele din viitoarea serie Galaxy A” vor beneficia și ele de acest lucru. Imediat ne-am gândit la Samsung Galaxy A53 și Samsung Galaxy A73. Acum Samsung Galaxy A53 a fost lansat oficial și știm cu siguranță ce politică de actualizare are Samsung pentru dispozitiv. Și da, este vorba despre aceeași schemă pe care o știm deja de la seria Galaxy S22.

Actualizări Android și One UI pentru Samsung Galaxy A53

Galaxy A53 va primi patru upgrade-uri majore pentru Android în următorii ani, potrivit GalaxyClub. Pentru că dispozitivul ajunge acum în magazine cu Android 12, va primi în următorii ani:

  • Android 13 în 2023
  • Android 14 în 2024
  • Android 15 în 2025
  • Android 16 în 2026

Pentru un smartphone de gamă medie aceasta este o perspectivă de invidiat. Prin urmare, Galaxy A53 va continua să primească noi caracteristici și funcții până în 2026 pe care le va aduce cu sine fiecare nouă versiune a sistemului de operare Android.

Android OS a fost lansat în 5 noiembrie 2007. Android a avut o evoluție spectaculoasă, de la 9,6 % cotă de piață în primul trimestru din 2010 la 36 % în primul trimestru din 2011. Android are acum o cotă de piață de 70,97%

De obicei, fiecare upgrade Android înseamnă și un upgrade pentru interfața One UI a Samsung. Dar: Galaxy A53 va primi și mai mult din asta în următorii ani. Nu numai că primești upgrade-uri individuale One UI între upgrade-urile Android – vezi, de exemplu, upgrade-ul One UI 4.1 care vine pe un număr mare de telefoane Samsung. Dispozitivele primesc adesea și un upgrade One UI după ultima lor actualizare Android. Asta se va întâmpla anul acesta, de exemplu, cu seria Galaxy S10. Acesta nu va mai primi upgrade Android după Android 12, dar va primi One UI 4.1 mai târziu în această primăvară.

Actualizări de securitate și mai multe pentru A53

Cu toate acestea, upgrade-urile Android și One UI nu sunt partea leului din toate actualizările de firmware pe care le va primi Galaxy A53. Mai sunt actualizările simple de securitate, pe care dispozitivul le va primi de acum încolo timp de cinci ani – până în primăvara lui 2027! Poate și mai mult în caz de probleme grave de securitate.

Și da, Galaxy A53 primește acestea în fiecare lună, din câte știm. Cel puțin, primii trei ani, deci până în primăvara lui 2025. Presupunem că vor scădea ca frecvență după perioada de trei ani, până la o dată pe trimestru în al patrulea an. Până acum, asta s-a întâmplat întotdeauna cu telefoanele Samsung, până la urmă.

În al cincilea și ultimul an, actualizările pot veni doar la fiecare șase luni. Cel puțin, mizăm pe Samsung să organizeze perioada de actualizare de cinci ani în acest fel. Bineînțeles, ar fi bine dacă veți continua să primiți actualizări de securitate mai des în al patrulea și al cincilea an – și puteți oricând să sperați la asta. Vom vedea abia din 2025 cum funcționează cu adevărat acest lucru. Nu e rău deloc pentru un telefon de gamă medie.

Este clar că Samsung Galaxy A53 beneficiază de upgrade-uri Android până în 2026 și de actualizări de securitate până în 2027. Pentru un dispozitiv cu prețul Galaxy A53 acesta nu este deloc un lucru rău. Aparent, Samsung este conștient de faptul că smartphone-urile pur și simplu trebuie să reziste mai mult în viitor. Noua politică de actualizare Samsung va aduce o contribuție importantă la acest lucru.