Galaxy A53 și Galaxy A51 primesc patch-ul din februarie 2024

165
Galaxy A53 si Galaxy A51 primesc patch din februarie 2024
Sursa foto: via samlover.com

Ușor, ușor ne apropiem de sfârșitul lunii februarie, dar Samsung încă mai are de actualizat unele dispozitive programate în această lună. Acum Samsung a început să lanseze actualizarea de securitate din februarie 2024 pentru două excelente smartphone-uri Galaxy de gamă medie. Este vorba despre Galaxy A53 și Galaxy A51.

Galaxy A51 primește o nouă corecție de securitate cu numărul de versiune de firmware A516BXXS8FXA1, potrivit SamLover. Inițial acestă actualizare a fost lansată în mai multe țări din Europa și va ajunge și pe alte meleaguri în scurt timp. Poate fi ultima actualizare de securitate pentru acest telefon. Samsung Galaxy A53 primește actualizarea cu numărul de versiune de firmware A536EXXS8DXA8 în mai multe țări. Sunt în general țări din Asia și Arfica, printre ele sunt Afganistan, Egipt, Irak, Kenya, Maroc, Nigeria și Pakistan. Mai primesc actualizarea și utilizatorii de Galaxy A53 din Arabia Saudită, Singapore, regiunea Caucaz, EAU, Tunisia, Turcia și Ucraina.

Patch-ul de securitate din februarie 2024 aduce câteva corecții noi legate de securitate. Intrând în detalii, sunt reparate peste 60 de găuri de securitate, dintre acestea, 61 țin de parohia Google. Google rezolvă de obicei doar ce ține de sistemul de operare Android. La fel se întâmplă și acum. Alte 8 probleme sunt remediate de Samsung. Acestea din urmă rezolvă exclusiv problemele dispozitivelor Galaxy.

Mai mult, cea mai recentă actualizare poate introduce și câteva îmbunătățiri suplimentare pentru funcționarea internă a dispozitivelor, astfel încât acestea vor vedea unele îmbunătățiri în performanță și stabilitate. Dacă aveți unele probleme în timp ce utilizați smartphone-ul atunci ar trebui să îl actualizați la cea mai recentă versiune. Actualizarea sigur va rezolva problemele.

În ianuarie 2024 Android 10 încă mai are o cotă de piașă de 8,95% din piața Android. Pe primul loc este Android 13 cu 32,57% urmat de Android 12 cu 17,51% și Android 11 cu 16,52. Android 14 are o cotă de piață de 9,48%.

Samsung Galaxy A51 a fost lansat în decembrie 2019 cu Android 10 la bord. Samsung a promis trei ani de actualizări Android și patru ani de actualizări de securitate pentru Galaxy A51. A primit tot ce a promis Samsung, chiar mai multe actualizări de securitate decât era prevăzut. Recent am aflat că Galaxy A51 nu va mai primi actualizări decât în caz de strictă necesitate.

Samsung Galaxy A53 a fost lansat cu Android 12 și One UI 4.0 la bord. Telefonul a primit actualizarea Android 13 și Android 14. Acest smartphone are promise patru actualizări de Android și cinci ani de actualizări de securitate.

Dacă utilizați Galaxy A53 și Galaxy A51 în zonele menționate mai sus, atunci vă puteți actualiza cu ușurință dispozitivele la cea mai recentă versiune accesând meniul de actualizare software prin setările de sistem.