Galaxy A55 5G: toate specificații, data lansării la vânzare și prețul

260
Samsung Galaxy A55
Sursa foto: via phonearena.com

Două smartphone-uri Samsung mid-range, Galaxy A35 și Galaxy A55, au fost vedetele unor mai multor informații din ultimul timp. În timp ce Samsung încă se pregătește pentru lansarea lor, acum avem și alte informații de ultim moment, este vorba despre specificațiile tehnice, data lansării și prețul.

Datele au fost publicate inițial de site-ul german WinFuture și au ajuns la noi via PhoneArena. Deși multe dintre specificațiile telefonului s-au scurs înainte, este întotdeauna plăcut să avem mai multe surse de încredere care să confirme reciproc rapoartele. Și exact asta confirmă sursa de mai sus, dar în plus aveam și data lansării la vânzare și prețul în Europa pentru Galaxy A55 și Galaxy A35.

Pentru cei care nu au aflat până acum specificațiile cheie la Galaxy A55 acum le pot afla. Știm sigur că procesorul Samsung Exynos 1480 cu o viteză de 2,75 GHz va fi la bord. Alături de procesor sunt 6 / 8GB de memorie RAM și 128 / 256GB de stocare (extensibilă prin card micro-SD).

Un alt detaliu interesant care nu a fost dezvăluit până în această săptămână este legat de afișaj. Potrivit site-ului Winfuture, Galaxy A55 are un ecran FHD+ de 6,5 inch (16,51 cm) cu o rată de 120Hz. În ceea ce privește departamentul foto Samsung Galaxy A55 va avea o cameră principală de 50 megapixeli, una de 5 megapixeli ultra-largă și una macro tot de 5MP. Telefonul are o cameră frontală de 32 megapixeli pentru selfie și apeluri și un senzor de amprentă sub afișaj.

Una din cele mai vechi amprente din lume datează din anul 1000 î.Hr. Atunci un meșter egiptean antic și-a lăsat amprenta pe un capac interior al sicriului preotului Nespawershefyt, aflat în prezent la muzeul Fitzwilliam din Cambridge. Sicriul a fost apoi lăcuit, sigilând amprenta.

Samsung Galaxy A55 5G va fi alimentat de o baterie de 5.000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 25W. Smartphone la fel ca Galaxy A35 va rula pe sistemul de operare Android 14 și interfața Samsung One UI 6.0 din cutie.

Atât Galaxy A35, cât și Galaxy A55 vor fi disponibile pentru cumpărare în Europa începând cu 11 martie. Potrivit site-ului german menționat mai sus, Galaxy A55 va costa până la 450 de euro. În același timp, versiunea cu mai mult RAM și stocare ar putea ajunge până la 500 de euro.