Samsung Galaxy A8 primește actualizarea de securitate din luna mai

636
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Surprinzător de frumos și la timp, Samsung lansează actualizarea de securitate pentru luna mai la Galaxy A8. Cu mai puțin de o săptămână în urmă, nu era ajunsă nici actualizarea din aprilie – de unde și surpriza noastră. Anunțat în decembrie 2017 și ajuns la vânzare în ianuarie 2018, Galaxy A8 a venit cu un ecran de 5,6 inch și o baterie de 3.000mAh.

În ultimul timp am observat că gigantul tech lansa pentru Galaxy A8 (2018) cele mai recente actualizări de securitate – cu câteva săptămâni, chiar o lună de întârziere. Se pare că actualizarea de mai nu se potrivește cu aceste obiceiuri, pentru că este deja lansată. A debutat în Olanda și Belgia și este în curs de desfășurare și în alte țări din Europa. O așteptăm zilele următoare și în România.

Securitate îmbunătățită a sistemului Android în 64 de puncte pe Galaxy A8

Samsung Galaxy A8 (2018) primește versiunea de firmware A530FXXSCCTE1, conform GalaxyClub. Patch-ul de securitate ocupă un spațiu de memorie de 258MB pe smartphone. Este bine, pentru că acest patch conține o soluție importantă pentru securitatea dispozitivului. Patch-ul a rezolvat și „scurgerea Qmage”. În plus, securitatea sistemului Android în sine pe Samsung Galaxy A8 este îmbunătățită în 64 de puncte. De asemenea, software-ul propriu al companiei Samsung a fost corectat în alte 18 puncte. Vedeți review-ul acestul smartphone pe iLoveSamsung.

Mai multe telefoane Samsung, inclusiv Galaxy S20, Galaxy S10, Note 10 și Galaxy A50 au avut această problemă „Qmage”. Qmage este (a fost rezolvată) o problemă cu gestionarea tuturor imaginilor de pe un telefon de către o anumită parte a sistemului de operare Android. Este (a fost) numai în combinație cu software-ul Samsung. Qmage a creat o vulnerabilitate care putea fi exploatată de părți rău intenționate, fără ca utilizatorul să poată să facă ceva.

Olanda – începând cu 2020, ţara şi-a schimbat numele şi va purta de acum titulatura oficială de „Ţările de Jos” (Netherlands). Guvernul speră ca prin această modificare ţara să scape de eticheta de „ţară a drogurilor şi a prostituţiei”.

Actualizarea din mai este acum lansată pentru smartphone-urile Galaxy A8 din Olanda și Belgia, care nu sunt blocate în rețea. La fel se întâmplă și pentru telefoanele din România atunci când ajunge această actualizare, dar și altele. Întotdeauna va trebui să așteptați un pic mai mult, dacă aveți un smartphone cumpărat de la Vodafone, Orange sau T-Mobile. Când este disponibilă veți primi automat un mesaj că puteți descărca actualizarea. Puteți de asemenea, verifica manual prin  Setări ->> Actualizare software ->> Descărcați și instalați.