Galaxy A82 va avea o cameră principală de 64MP produsă de Sony

577
Galaxy A82 are o camera de 64MP furnizata de Sony
Sursa Foto: SamMobile.com

Deși noile smartphone-uri Galaxy A52 și Galaxy A72 sunt încă un subiect de conversație după Galaxy Awesome Unpacked, ele reprezintă doar o parte din întreaga gamă de dispozitive Galaxy A planificate să ajungă pe rafturi anul acesta. Samsung lucrează deja la Galaxy A82 ca o continuare directă a modelului Galaxy A80. Un Galaxy A81 nu a mai apărut niciodată. Acum au apărut noi detalii despre camerele foto aflate pe Samsung Galaxy A82.

Similar cu Galaxy A52 și A72, A82 ar trebui să ajungă pe piață cu o cameră principală de 64M, potrivit mai multor informații apărute. Dar, spre deosebire de cele două modele menționate anterior, camera principală a lui Galaxy A82 nu se va baza pe senzorul ISOCELL GW1 de la Samsung.

Galaxy A82 va avea o cameră foto Sony de 64MP

După cum știți, Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au o cameră principală Samsung ISOCELL GW1 de 64MP. Adăugarea stabilizării optice a imaginii (OIS) fiind unul dintre cele mai bune lucruri ale întregii configurări foto la cele două. Se pare că viitorul A82 va avea o cameră de 64MP diferită, care va fi furnizată de Sony.

Foarte probabil aceasta va fi Sony IMX686, conform SamMobile. Această cameră a fost lansată de compania niponă la sfârșitul anului 2019. Până acum a fost folosită la mai multe smartphone-uri chineze, inclusiv Meizu, Xiaomi, Huawei și altele.

Meizu Technology Co. este o companie chineză de electronice de larg consum fondată în 2003. Meizu a început ca producător de playere MP3 și ulterior MP4. Din 2008 Meizu și-a concentrat atenția asupra smartphone-urilor.

Revenind la camerele lui Samsung Galaxy A82, rămâne neclar unde va fi amplasat senzorul Sony și dacă A82 va avea sau nu o configurare rotativă a camerei similar cu Galaxy A80. Poate avea un design diferit, dar la fel de unic. De asemenea, poate avea o cameră mai convențională, care nu se mișcă pe panoul din spate. Timpul ne va spune cum va fi și, din fericire nu mai trebuie să așteptăm mult înainte să aflăm.

Peste puțin timp un telefon Galaxy A Quantum 2 – bazat pe Galaxy A82 – va fi lansat luna viitoare în Coreea. Este urmașul lui Samsung Galaxy A Quantum cu procesor QRNG, lansat anul trecut în colaborare cu SK Telecom.