Galaxy A90, cameră de 48 MP și procesor Snapdragon 7150

1981

Toți fanii Samsung așteaptă cu nerăbdare evenimentul „A Galaxy” organizat de gigantul tech pe 10 aprilie. Printre alte smartphone-uri ce vor fi lansate atunci se află și Galaxy A90. Conceptul video cu acest smartphone a apărut și pe site-ul nostru în urmă cu câteva zile. Am văzut o cameră foto rotativă culisantă, cu un total de trei senzori.

Înainte cu puțin timp de lansarea oficială, o nouă scurgere de informații din China a scos la iveală și alte lucruri privind specificațiile hardware ale acestui smartphone premium din seria mid-range Galaxy A. Conform MySmartPrice, este vorba despre procesorul aflat pe șeful acestei serii și dimensiunile fizice.

Un nou procesor Qualcomm Snapdragon 7150 va fi pe Galaxy A90

Așa cum au susținut scurgerile anterioare care sugerau un procesor Qualcomm, cea mai recentă informație întărește acest zvon. Samsung Galaxy A90 va fi dotat cu un procesor nou și neanunțat până acum de producătorul american, Qualcomm Snapdragon 7150.

Conform informațiilor acesta este cel mai recent chipset Qualcomm destinat gamei mijlocii de smartphone-uri. Este un succesor al procesorului Snapdragon 710 anunțat anul trecut. În prezent nu sunt cunoscute alte detalii referitoare la chipset, cu excepția faptului că este posibil ca numele lui de scenă să fie Qualcomm Snapdragon 712.

Qualcomm Incorporated este o companie americană de semiconductoare și echipamente de telecomunicații. A fost fondată în 1985. Qualcomm proiectează și comercializează produse și servicii de telecomunicații fără fir. Compania este pe locul 133 pe lista Fortune 500 a celor mai mari corporații din Statele Unite, pe venituri.

Viitorul Galaxy A90 este dotat cu un ecran Super AMOLED de 6,7 inch, cu exact aceeași rezoluție de 1080 x 2400 pixeli Full HD+ ca recent lansat-ul Samsung Galaxy A70. Spre deosebire de Galaxy A70, Galaxy A90 este așteptat să aibă un afișaj cu adevărat infinit. Acesta nu va avea nimic pe ecran, fapt rezultat din designul alunecător și rotativ al camerei. În ceea ce privește mărimea fizică, telefonul inteligent măsoară 165 x 76,5 x 9,0 mm și cântărește la 219 de grame. Pentru referință, modelul Galaxy A70 are dimensiunile de 164,3 x 76,7 x 7,9 mm.

Camera triplă glisantă și rotativă va avea un senzor principal de 48 MP

Abordând puțin departamentul foto, noua informație pretinde că modelul Galaxy A90 va avea o cameră primară de 48 MP. Camera va fi echipată cu o diafragmă f / 2.0. Modulul rotativ va mai cuprinde, de asemenea, o cameră secundară de 8 MP cu o deschidere f / 2,4 și una cu un senzor ToF. După cum am menționat mai devreme, modelul Galaxy A90 este proiectat pentru a avea un design alunecător și rotativ al camerei, ceea ce înseamnă că nu va avea un o cameră specială pentru autoportrete. Cu oricare dintre aceste camere se pot face fotografii frontal.

Oarecum surprinzător, zvonurile de până acum dau pentru Galaxy A90 o baterie de 3.700 mAh cu suport de încărcare rapidă de 25 W. Dacă informațiile sunt într-adevăr exacte, atunci Galaxy A90 se poate dovedi a fi un pic dezamăgitor în ceea ce privește durata de viață a bateriei. Ca și alte smartphone-uri din seria Galaxy A lansate până în prezent în 2019, ne așteptăm ca Galaxy A90 să fie livrat împreună cu interfața Samsung One UI bazată pe Android Pie.