Samsung Galaxy A90 cu un puternic procesor Snapdragon 855

1008
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

Am scris de mai multe ori că Samsung a lansat o serie Galaxy A 2019 excelentă. Acum încă un model din seria Galaxy A 2019 va fi lansat, este vorba despre așteptatul Samsung Galaxy A90. Despre acesta s-a discutat de mai multe luni, a existat chiar ideea că Galaxy A90 nu va mai fi lansat. Dar după ce smartphone-ul a apărut în baza de date Geekbench, toate zvonurile au revenit din nou. În plus, smartphone-ul a obținut și certificarea Wi-Fi Alliance necesară, ceea ce indică faptul că o lansare oficială este posibilă în scurt timp.

Un fapt remarcabil, Samsung Galaxy A90 va fi alimentat de puternicul procesor Snapdragon 855, conform Geekbench. Acest chipset poate fi găsit și în Galaxy S10, deși cipul Exynos 9820 este folosit în Europa pentru această serie. Snapdragon 855 este de fapt chiar mai rapid decât Exynos de la Samsung. În orice caz, ar fi prima dată când Samsung echipează un model din seria A cu un procesor high-end. Samsung Galaxy A90 este echipat cu 6 GB RAM și dispozitivul rulează pe Android 9.0 Pie. Este foarte posibil ca Samsung să lanseze mai multe variante de memorie.

Galaxy A90 va fi lansat în două modele, cu 4G și 5G

Samsung are, conform informațiilor, două modele în dezvoltare, un model 4G și un model 5G. Samsung Galaxy A90 ar fi astfel primul telefon din seria Galaxy A care va avea conectivitate 5G. Varianta 5G (SM-A908B) vine și în Europa, deși încă nu știm dacă acest dispozitiv va fi lansat și în România, cel puțin momentan.

Noul smartphone Samsung va avea o cameră triplă la spate. Au fost informații despre un sistem culisant și rotativ pentru modulul foto, cum este pe Samsung Galaxy A80. Încă nu se știe. Există încă o anumită incertitudine cu privire la rezoluție, zvonurile dau camere de 48, 12 și 5 megapixeli. Samsung Galaxy A90 este probabil echipat cu un ecran extra-mare. Se vorbește despre 6,7 inch, acest lucru pare plauzibil, deoarece și Galaxy A70 este echipat cu un ecran atât de mare.

Rezoluția reprezintă o măsură a clarității sau a gradului de detaliere a unei imagini. Rezoluția este numărul de pixeli care pot fi afișați pe ecran. Rezoluția digitală se exprimă numai în pixeli, fără raportare la vreo lungime. De obicei este citată ca lățime × înălțime, cu unitățile în pixeli.

Probabil că noul telefon Galaxy A90 va fi echipat cu o baterie de 4.500 mAh. Capacitatea bateriei este, prin urmare, aceeași cu A70. O altă funcționalitate, preluată de la Galaxy A70 și Galaxy S10 5G, este încărcarea rapidă de 25W. Celelalte smartphone-uri Samsung nu au această capacitate de 25W, Galaxy S10+ acceptă doar încărcare rapidă de 15 W. Scanerul de amprente va fi, de asemenea, plasat sub ecran. Samsung Galaxy A50, Galaxy A60, A70 și Galaxy A80 au deja scaner de amprente in-display.

Nu se știe data exactă când va fi lansat Galaxy A90

Nu se cunosc informații despre preț. Galaxy A80 a avut un preț recomandat de 650 €. Ne așteptăm ca Galaxy A90 să fie ușor peste acest nivel și puțin sub prețul de vânzare cu amănuntul pentru de Samsung Galaxy S10e. Dacă Samsung nu folosește o cameră rotativă, acest lucru va avea o influență directă asupra prețului. Smartphone-ul ar putea ajunge pe piață cu 150 € mai ieftin. În cele din urmă, Galaxy A70, lansat în martie, a primit un preț de vânzare de 400 de euro. Galaxy A90 pare să aibă multe asemănări cu acest model, cu excepția procesorului mai puternic.

Pe 7 august 2019, Samsung își va dezvălui noua serie Galaxy Note 10, în timp ce Galaxy Watch Active 2 a fost deja lansat ieri. Dacă Samsung Galaxy A90 va fi lansat tot miercuri 7 august, nu știm. O altă variantă ar fi IFA Berlin 2019, peste o lună.

SURSĂLetsgoDigital