Telefoanele Galaxy cu Android 15 ar putea primi actualizări NFC de la Google

200
Telefoanele Galaxy cu Android 15 ar putea primi actualizari NFC de la Google
Sursa foto: via sammobile.com

În 2019, Google a anunțat Project Mainline pentru Android. Este un program care își propune să separe componentele cheie ale Android de sistemul de operare în sine. Această abordare permite companiei să ofere actualizări ale acestor module direct prin Play Store. Aceasta înseamnă că dacă Google lansează actualizări pentru o componentă cheie a sistemului de operare, utilizatorii nu trebuie să aștepte ca producătorul telefonului lor să o includă în următoarea actualizare a sistemului OTA. O pot obține în aceeași zi în care este lansat direct de la Google.

Potrivit SamMobile, telefoanele și tabletele Android care vor primi sistemul de operare Android 15 ar putea primi actualizări prin NFC direct de la Google. Sigur că, Samsung fiind cel mai mare producător de dispozitive Android, telefoanele și tabletele Samsung Galaxy vor beneficia și ele de astfel de actualizări.

Cu Android 15 telefoanele Samsung vor primi actualizări de la Google prin NFC

Până acum, Google a decuplat multe componente cheie de Android, inclusiv Wi-Fi, Bluetooth și UWB. Acum, compania adoptă aceeași abordare pentru NFC. Descoperit de Mishaal Rahman, codul sursă al Android Open Source Project (AOSP) sugerează că Google lucrează la transformarea stivei NFC într-un modul Mainline (separat de OS). Acest lucru va permite Google să rezolve rapid orice problemă cu prin NFC, oferind o actualizare prin Google Play Store.

Potrivit lui Mishaal Rahman, această modificare, din păcate, ar putea să nu fie inclusă în versiunea finală a Android 14. Abordarea de a face din NFC (Near Field Communication) un modul din Project Mainline tocmai a apărut în AOSP. Asta înseamnă că ne așteptăm să facă parte din sistemul de operare Android 15, care va fi lansat anul viitor.

Android Open Source Project este un proiect de dezvoltare a sistemului de operare open-source întreținut de Google. AOSP nu este de fapt Android – îi lipsesc componente esențiale precum Google Play, Serviciile Google Play și majoritatea aplicațiilor Google.

Dacă sunteți utilizator Samsung, vă puteți aștepta să vedeți această schimbare pe dispozitivul dvs. cu One UI 7.0 bazat pe Android 15. Este foarte puțin probabil să vedem acest lucru cu One UI 6.0. Interfața Samsung One UI 7 ar putea fi lansată la câteva luni după ce Google lansează versiunea finală a Android 15 la jumătatea anului 2024.