Câteva moduri în care Galaxy Book 3 Ultra învinge MacBook Pro de 16 inch

344
Apple MacBook Pro
Sursă foto: via TheVerge

Samsung Galaxy Book 3 Ultra este, fără îndoială unul dintre cele mai interesante laptop-uri ale anului. Noua mașinărie Samsung împachetează cea mai recentă generație de procesoare Intel și Nvidia RTX în niște dimensiuni mici și extrem de subțiri. Dar, laptopul Samsung are un concurent redutabil pe piață în Apple MacBook Pro de 16 inch.

Noul laptop Samsung este testat de tot mai mulți specialiști și pare a fi o opțiune foarte bună pentru profesioniști. Acest lucru face din noul laptop Samsung un concurent serios pentru Apple MacBook Pro de 16 inch. Mai jos, via LaptopMag, vă prezentăm cinci moduri în care Samsung Galaxy Book 3 Ultra îl depășește pe cel mai recent MacBook Pro de 16 inch de la Apple.

Galaxy Book 3 Ultra mai mic și mai ușor decât Apple MacBook Pro

1. Galaxy Book 3 Ultra este mai mic și mai ușor. Laptopul Samsung este puțin mai gros decât frații săi Galaxy Book 3 Pro și Galaxy Book 3 Pro 360. Dar, în același timp este mai subțire și mai ușor decât rivalii de pe piață, mai ales că are o baterie de 76 Wh și patru boxe stereo AKG. Măsurând 355,4 x 250,4 x 16,5 mm și cântărind 1,79 kg, acesta este puțin mai mic decât MacBook Pro M2 de 16 inch (355,7 x 248,1 x 16,8 mm) și este și mult mai ușor. Apple MacBook Pro de 16 inch cântărește 2,1 kg.

Această ultra-portabilitate combinată cu puterea Intel este o atracție pentru profesioniștii care au nevoie de un sistem puternic în mișcare. Galaxy Book 3 Ultra este echipat cu procesoare Intel Core i7 sau Core i9 de generația a 13-a. Pe partea grafică are Nvidia GeForce RTX 4050 sau Nvidia GeForce RTX 4070.

2. Un bloc numeric complet pe laptopul Samsung. Tastaturile de pe Galaxy Book 3 Ultra și MacBook Pro se simt minunat la tastare. Da, numai Samsung Galaxy Book 3 Ultra are tastatura numerică suplimentară. Acest lucru este excelent pentru introducerea datelor, dar puteți configura și macro-comenzi pentru orice jocuri sau software creativ pe care îl utilizați.

World of Warcraft este un joc video online cu rol multiplayer dezvoltat de Blizzard Entertainment. World of Warcraft a fost lansat în 2004. World of Warcraft: Dragonflight, lansat în noiembrie 2022, este cel mai nou joc în universul fantastic al Warcraft.

Folosind aceste comenzi rapide, este mult mai ușor să parcurgeți funcțiile Adobe Premiere Pro și numeroasele sisteme complexe ale World of Warcraft. Sunt încă utilizabile fără un tastatură numerică cu siguranță, dar pierdeți această viteză suplimentară.

Plăci grafice foarte bune și multe porturi pe laptopul Samsung

3. Poate juca toate jocurile care vă interesează. În primul rând cu laptopul Samsung Galaxy Book 3 Ultra puteți alege între două procesoare grafice. Puteți alege dintre un Nvidia GeForce RTX 4050 sau un Nvidia GeForce RTX 4070! Sunt platformele grafice supreme pentru jucători și creatorii de conținut.

Dincolo de a oferi niște performanțe monstruoase în aplicațiile creative intensive în grafică, acest lucru deblochează o lume a jocurilor pe computer. Sigur, MacBook Pro are Resident Evil Village și o mână de titluri, dar este clar că Apple încă nu-i pasă cu adevărat de jocuri cu MacBook. Între timp, puteți activa genul Cyberpunk 2077 pe Galaxy Book 3 Ultra cu Ray Tracing

4. Versatilitate mai mare a porturilor. Apple are o reputație infamă pentru că a abandonat porturile de pe laptopurile sale. În timp ce MacBook Pro din 2023 va aduce câteva completări binevenite, Samsung surclasează aici pe Apple cu noul Ultra.

Laptopul Samsung Ultra este echipat cu două porturi Thunderbolt 4, un port HDMI, un port USB de tip A, o mufă pentru căști și un slot pentru card micro-SD. Între timp, MacBook Pro de 16 inch are trei porturi Thunderbolt 4, un port HDMI, o mufă pentru căști și un slot pentru card SDXC. Ce lipsește pe Apple MacBook de 16 inch? Un port de tip A — cel mai comun port I/O care există.

Apple MacBook Pro este mai scump

5. Laptolul Samsung costă mai puțin. Deloc surprinzător, așa cum este cu orice MacBook față de un laptop cu Windows, obțineți un raport calitate-preț mai bun de la Samsung Galaxy Book 3 Ultra.

Nu putem spune prea multe în ceea ce privește puterea pe care o va oferi pentru 2.399$ în această comparație. Dar putem confirma că Galaxy Book 3 Ultra vă va oferi un Intel Core i7 de a 13-a generație, RTX 4050, 16GB de RAM și 512GB – o fișă de specificații extrem de gustoasă pentru cumpărători.

Pentru un MacBook Pro de bază de 16 inch cu procesor M2 Pro, 16GB RAM și 512GB stocare, plătiți cel puțin cu 100 USD în plus. Pe hârtie, și nu numai, obțineți mai mult de la laptopul Samsung.

Totuși nu trebuie să subestimăm pe MacBook Pro de 16 inch (40,64 centimetri) și Galaxy Book are aceeași diagonală, laptopul Apple este o bestie în spațiul profesionist creativ. Dar anul acesta, după câștigurile semnificative pe care le vedem în performanța Intel și Nvidia, Apple are de dus o luptă acerbă pe piață cu noul laptop Samsung.

Sigur că Apple MacBook Pro are atu-urile sale, inclusiv o durată de viață a bateriei excelentă, dar acum decizia de cumpărare pentru profesioniștii creativi a devenit mult mai dificilă.