Galaxy Buds Live sunt cele mai bogate căști wireless de pe piață ca funcții

1125
Sursa Foto: xda-developers.com

Galaxy Buds Live sunt cele mai recente căști cu adevărat wireless ale companiei Samsung. La fel ca în cazul altor produse noi Samsung a surprins pe toată lumea cu noul design și o mulțime de alte caracteristici. Cu noul design oarecum ciudat în formă de fasole, căștile Galaxy Buds Live sigur vor întoarce multe capete. Dar nu doar designul face o pereche de căști wireless excelente. Contează, de asemenea, calitatea audio și durata bateriei, dar și funcțiile acceptate.

Analizăm acum aceste caracteristici și cum combinația dintre ceea ce Samsung a pus în aceste căști face ca Galaxy Buds Live să aibă probabil cele mai multe funcții aflate pe un set de căști wireless. În primul rând, să vorbim despre caracteristicile pe care Samsung le-a inclus în Galaxy Buds Live. Există destul de multe.

Controlul activ zgomotului și egalizator pe Galaxy Buds Live

Ceva care devine din ce în ce mai popular în spațiul caștilor audio este anularea activă a zgomotului. Această caracteristică folosește intrarea de la microfonul (microfoanele) din căști pentru a genera o undă sonoră opusă celor auzite. Acest lucru are ca efect reducerea zgomotului ambiental mult mai eficient decât soluțiile pasive, precum izolarea zgomotului.

Samsung a întârziat puțin pe piață cu acest ANC, dar acum anularea activă a zgomotului este pe Galaxy Buds Live. ANC de la Galaxy Buds Live este proiectat pentru a filtra zgomotele ambientale, dar nu filtrează cele importante precum discursurile sau anunțurile.

ANC – Active noise control. Primul brevet pentru un sistem de control al zgomotului a fost acordat inventatorului american Paul Lueg în 1936! Nissan Bluebird a a fost prima mașină din lume care a fost vândută cu un sistem ANC instalat.

Pentru a activa ANC pe Buds, trebuie să atingeți și să țineți apăsat pe unul dintre cele două căști, care este acțiunea implicită pentru atingere și menținere apăsat pentru ambele căști. Apoi veți auzi un semnal sonor care indică faptul că ANC este activ. Pentru a opri ANC, pur și simplu atingeți și mențineți apăsat din nou până când auziți un alt bip.

Egalizator de sunet pe noul set wireless Samsung. De obicei, Samsung face o treabă foarte bună pentru a regla sunetul căștilor TWS. Toate produsele sale audio sunt în topul celor apreciate de audiofili. Dar calitatea audio este subiectivă și nu toată lumea va fi un fan al ajustării implicite a egalizatorului. Din fericire, Samsung oferă câteva presetări de egalizare din care puteți alege. Acestea includ impulsurile implicite Normal, Bass, Soft, Dynamic, Clear sau Treble. Din păcate, nu puteți personaliza setările egalizatorului, dar există aplicații terțe care pot face acest lucru.

Bixby încorporat și trecere ușoară între dispozitive

Căștile Buds Live au încorporat Bixby. În timp ce o mulțime de căști fără fir au o opțiune care vă permite să activați asistentul personal încorporat al telefonului, Galaxy Buds Live face un pas mai departe. În loc să folosească asistentul telefonului pentru fiecare acțiune, Samsung Galaxy Buds Live suportă Bixby limitat, încorporată chiar în căști. Puteți utiliza o comandă rapidă pentru a activa Bixby sau chiar pentru a activa trezirea vocală, astfel încât să nu fie nevoie să vă mișcați mâinile. Odată activat, puteți efectua un apel telefonic, regla volumul, verifica vremea și multe altele. Asistența Bixby este disponibilă numai atunci când Buds Live este asociată cu un telefon Samsung compatibil Bixby. De asemenea limba trebuie să fie setată la engleză, franceză, germană, italiană, coreeană, mandarină, spaniolă sau portugheză.

Conexiune fără fir între dispozitive. Marea majoritate a căștilor de pe piață nu poate trece cu ușurință între dispozitivele împerecheate. De obicei, trebuie să vă deconectați de la cască de pe un dispozitiv și apoi să o conectați la altul. Din fericire, Samsung are o soluție pentru Galaxy Buds Live. Dacă aveți mai multe dispozitive înregistrate în același cont Samsung, puteți comuta cu ușurință la ce dispozitiv este conectat Buds Live, chiar dacă celelalte dispozitive nu au fost încă asociat cu căștile. Deși acest lucru nu este la fel de robust ca, să zicem, o caracteristică de conexiune dublă, este totuși un mare pas față de există pe piață.

Conexiune excelentă cu alte produse și control tactil

Conexiune excelentă pentru Galaxy Buds Live cu alte produse. Samsung își proiectează produsele să funcționeze bine cu Microsoft Windows, iar Galaxy Buds Live nu este diferit. Când puneți Buds Live în mod de asociere în apropierea unui computer care rulează Windows 10, veți primi o notificare pop-up cu un buton care vă permite să asociați rapid computerul cu ele.

Verificarea notificărilor este unul dintre motivele principale pentru care oamenii își scot telefonul. Buds Live are o caracteristică care elimină acest lucru. Puteți să citiți cu voce tare notificările Galaxy Buds Live. În timpul unui apel primit, căștile Samsung pot să vă spună numărul de telefon dacă contactul nu este recunoscut sau numele dacă contactul este salvat în memorie.

Atingeți elegant pentru controale suprafața tactilă. Galaxy Buds Live are o suprafață tactilă integrată pentru a vă permite să vă controlați cu ușurință sunetul și telefonul. Nu trebuie apăsat energic, doar atins ușor touchpad-ul.

De asemenea, multe căști total wireless nu au un control adecvat al gesturilor. Multe căști TWS se livrează doar cu două gesturi, care includ de obicei o atingere dublă sau triplă. Din fericire, Samsung Galaxy Buds Live a adăugat încă două gesturi: single-tap și tap-and-hold. Astfel, puteți avea o singură apăsare, atingere dublă, triplă atingere și atingeți și mențineți gestul!

Detectarea uzurii. Ca și multe alte căști TWS de pe pe piață, Samsung Galaxy Buds Live oferă senzori IR orientați spre interior pentru a detecta când intră sau ies din urechi. Când ies, audio este întrerupt automat. Cu toate acestea, pentru a relua redarea, trebuie să utilizați un gest de atingere.

Încărcare wireless și mod de joc pe Galaxy Buds Live

Încărcare wireless. Din 2016, încărcarea wireless în telefoane este prezentă și multe dispozitive mid-range și toate cele premium vin cu această caracteristică. Din păcate, există încă surprinzător de multe căști TWS care au o carcasă care nu acceptă încărcarea wireless. Majoritatea optează pentru încărcare prin USB-C sau Micro-USB.

Samsung Galaxy Buds Live primește tot ce este mai bun din ambele lumi. Carcasa de încărcare acceptă atât USB-C, cât și încărcare wireless. Aveți Galaxy Note 10 la îndemână, dar nu un adaptor de alimentare? Nici o problema. Trebuie doar să activați Wireless Power Share și să plasați carcasa Galaxy Buds Live pe spatele telefonului.

Share Power Power este o caracteristică a Samsung Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2, Galaxy S20, Galaxy Z Flip, Galaxy Note 10 și Galaxy S10. Dar dacă nu aveți niciunul dintre aceste telefoane, puteți utiliza și orice încărcător wireless Qi pentru a încărca Galaxy Buds Live.

Mod de jocuri. Toate căștile Bluetooth au întârziere audio. Aceasta ar putea fi oriunde între 50 ms (milisecunde) și 500 ms (sau chiar mai mare uneori). Dacă doar asculți muzică, o întârziere de jumătate de secundă probabil nu te va deranja. Cu toate acestea, dacă vizionați un videoclip sau jucați un joc, probabil că veți observa această întârziere.

Galaxy Buds Live vine cu versiunea proprie a Samsung Mode of Gaming Mode, ceea ce ar putea face din ele o opțiune atractivă pentru jucătorii de telefonie mobilă. Funcționează numai dacă asociați Buds Live la un telefon Samsung, conform XDA-Developers.

Găsiți-mi Earbuds – o caracteristică excelentă

Cu aceste căști de mărimea bobului de fasole, există posibilitatea de a pierde un bob sau ambele. Dacă nu sunt prea departe este posibil să le găsiți cu funcția „Găsiți Earbuds” a pluginului Galaxy Buds Live. Acesta va reda un sunet în cască care se intensifică când sunteți aproape de boabele de fasole.

Dacă se întâmplă să-ți pierzi doar o cască, nu trebuie să cumperi un nou set Buds Live. În schimb, puteți cumpăra doar una și le puteți cupla în carcasă. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți căștile în carcasa de încărcare, apoi să atingeți și să țineți zona de atingere de pe ambele căști pentru cel puțin șapte secunde. Indicatorul bateriei pentru căști se va aprinde intermitent și apoi se va opri, ceea ce indică faptul că noul set este cuplat.