Samsung Galaxy Buds: căștile wireless se pot supraîncălzi vara

692
Sursa Foto: via winfuture.de

Căștile wireless ale companiei Samsung din seria Galaxy Buds se vând foarte bine. Indiferent că se numesc Galaxy Buds, Buds+ sau ultimul model Galaxy Buds Live, acestea sunt în vogă. Modelul Live recent lansat pe 6 august, a fost vândut în Coreea de Sud în peste 300.000 de unități. Un adevărat record!

Toate aceste căști wireless Samsung enumerate mai sus oferă un timp de rulare decent și o calitate a sunetului bună la prețuri relativ mici. Dar, conform ultimelor informații aceste căști se confruntă cu o problemă în utilizarea la temperaturi ridicate. Unii utilizatori s-au plâns pe Samsung Members că există probleme cu funcționarea pe timp de vară. Nu a fost scutit de reclamații nici Galaxy Buds Live.

Samsung probabil va lansa o actualizare pentru acest lucru

După cum relatează WinFuture și Android Police, citând diverse postări ale proprietarilor de diferite modele de Galaxy Buds pe Reddit, Twitter și pe forumul comunității Samsung, dispozitivele se pot supraîncălzi.

Acest lucru afectează aparent atât prima generație de Galaxy Buds, cât și modelele succesoare, inclusiv Samsung Galaxy Buds+ și Buds Live, care a fost lansat împreună cu seria Galaxy Note 20.

Conform acestora, la temperaturi de peste 30° C când căștile Samsung se încălzesc prea mult acestea emit un semnal sonor constant. Doar când scoți mugurii din urechi și îi lași să se răcească puțin, sunetul de avertizare se oprește. Cu toate acestea nu există nicio indicație că un semnal sonor trebuie să avertizeze cu privire la supraîncălzirea căștilor. Fenomenul în sine nu este neobișnuit, dar frecvența acestui lucru în ultimul timp poate indica o problemă.

Lumina soarelui are nevoie de aproximativ 8 minute pentru ca să ajungă pe Pământ. Ca să ajungă la Mercur lumina soarelui are nevoie de 3 minute. În aproximativ 5,3 ore lumina soarelui ajunge la planeta Pluto.

Mai mulți utilizatori recomandă o primă măsură pentru a evita acest lucru. Dacă sunteți în aer liber la temperaturi peste 30° C și purtați căștile în urechi, evitați să expuneți căștile la lumina soarelui. Repetăm, se pare că acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy Buds Live.

Samsung nu a comentat această situație. Rămâne de văzut cât de des apar astfel de probleme. Deoarece temperaturi de peste 30° C sunt atinse constant și în România este posibil ca și utilizatorii de aici să se fi confruntat cu această problemă. Samsung ar putea fi nevoit să rezolve situația cu o actualizare software. Sigur că mai depinde și de numărul de astfel de cazuri raportat la numărul de căști vândute vândute.