Samsung Galaxy Fit 3 certificat de Bluetooth SIG

201
Galaxy Fit 3
Sursa foto: via TomsGuide

Viitorul ceas de fitness Samsung Galaxy Fit 3 a fost certificat de Bluetooth SIG, fiind tot mai aproape de o lansare la începutul anului 2024. Listarea pe site-ul Bluetooth SIG confirmă că trackerul de fitness va folosi Bluetooth 5.3, cel mai recent standard de conectivitate. Informațiile anterioare au arătat că Fit 3 va avea un afișaj AMOLED și o baterie mai mare decât Fit 2.

Au trecut mai mult de trei ani de când s-a lansat tracker-ul Samsung Galaxy Fit 2, dar fanii micuțului tracker nu vor trebui să aștepte prea mult pentru un înlocuitor. Samsung Galaxy Fit 3 a primit acum certificarea Bluetooth SIG, confirmându-i numele și existența.

Potrivit AndroidCentral, Bluetooth SIG a confirmat că Samsung Galaxy Fit 3 va folosi Bluetooth 5.3. Multe trackere de fitness folosesc un standard mai vechi, inclusiv Fitbit Charge 6 (5.0), ceea ce face ca aceasta să fie o surpriză binevenită. Standardul 5.3 oferă, în general, o conectivitate mai rapidă, folosind mai puțină energie pentru acest lucru.

Certificarea Bluetooth SIG confirmă, de asemenea, numărul său de model – SM-R390. Este același număr găsit în certificările primite de la BIS și TUV Rheinland din noiembrie. Din aceste certificări anterioare am aflat că Galaxy Fit 3 va avea o baterie de 200 mAh, cu 41 mAh mai mare decât cea a lui Fit 2 și o viteză de încărcare de 5W.

Durata suplimentară de viață a bateriei va merge probabil către alimentarea ecranului AMOLED mult mai mare. Fotografiile apărute cu Galaxy Fit 3 au arătat că trackerul va avea un design squircle, o formă între un pătrat și un cerc. Formele de squircles sunt applicate și folosite în design și optică. Ceasul va avea și un buton lateral în partea dreaptă, toto acolo fiind aparent și orificiul pentru microfon.

Cuvântul „squircle – veveriță” este un portmanteau al cuvintelor „pătrat – square” și „cerc – circle”. Este o formă intermediară între un pătrat și un cerc. Cea mai comună definiție pentru „squircle” în uz se referă la superelipsă.

Site-ul sud-coreean Asia Economy a susținut recent că Galaxy Fit 3 va fi lansat în prima jumătate a anului 2024. În timp ce lansarea seriei Galaxy S24 este programată la mijlocul lunii ianuarie, ar putea fi o ocazie și pentru lansarea lui Fit 3. Dar, site-ul sud-coreean sus amintit citează un oficial Samsung care a spus „nu este foarte probabil”. Probabil Samsung nu vrea să încurce primul mare eveniment anului cu un tracker ieftin.

Se pare că Samsung a primit foarte multe solicitări de la proprietarii Galaxy Fit 2 pentru o actualizare. Leakerul Revegnus a susținut pe X că Samsung vrea să vândă un milion de trackere Fit 3. Lansarea noului ceas de fitness ar trebui să vină cu mult înainte de lansarea seriei Galaxy Watch 7 programată în vara viitoare.

Dincolo de aceste noutăți, prețul se pare că nu va fi pe placul cumpărătorilor, va fi de două ori mai mare decât la Fit 2. Samsung Galaxy Fit 2 a costat 59 de dolari în SUA.  Viitorul tracker de fitness, cu diferențele regionale și luând în calcul inflația, ar putea costa peste 100 de dolari. Este cu mult peste concurenții său de pe piață Xiaomi sau Amazfit, dar sub Fitbit Charge 6.