Galaxy Fold 2 poate avea un design clamshell și un preț mai mic

78
Sursa Foto: via SamMobile.com

Oricât de mult ne place designul Samsung al seriilor sale emblematice acesta a devenit un pic plictisitor în ubicuitatea sa. Poate acesta este unul dintre motivele pentru care Samsung a dezvoltat smartphone-ul pliabil Galaxy Fold. A venit cu un nou factor de formă, este mult mai interesant și este o nouă generație de dispozitive mobile.

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold, revizuit după problemele cu afișajul, urmează să se lanseze în această lună. În Coreea de Sud va fi lansat pe 6 septembrie și în Statele Unite pe 27 septembrie. Dar unele informații proaspete ne oferă mai multe detalii despre succesorul lui Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold 2 s-ar putea plia vertical, tip clapetă

Viitorul Galaxy Fold 2 se va lăuda cu un factor de formă diferit, mai pătrat, care ar trebui să faciliteze transportul în buzunarul utilizatorului. Și pentru a se asigura că designul noului pliant va atrage o audiență mai largă, Samsung dezvoltă noul telefon cu ajutorul designerului de modă Thom Browne. Informația a fost făcută publică de Bloomberg și preluată de noi de la SamMobile.

Aceeași informație sugerează că Galaxy Fold 2 va avea un afișaj pliabil ușor mai mic de 6,7 inch, care se va plia pe interior. Însă spre deosebire de Galaxy Fold, urmașul său ar avea o formă pătrată atunci când este pliat. Va fi ca un telefon obișnuit odată desfășurat, similar similar cu propriile serii de telefoane Samsung Flip comercializate în Asia. O excepție va face faptul că ar avea un ecran mai mare la interior.

Bloomberg, este o agenție de știri americană fondată în 1981 de către Michael Bloomberg. Compania are sediul în Midtown Manhattan, New York și are birouri în 167 de locații din toată lumea. Bloomberg are o rețea globală de televiziune, site-uri digitale și trei reviste. Michael Bloomberg are 88% din acțiuni.

În esență, Galaxy Fold 2 nu va mai fi un smartphone care se poate transforma într-o tabletă, ci mai degrabă un dispozitiv portabil cu clapetă care se poate transforma într-un smartphone obișnuit când este desfășurat. În afară de un design mai abordabil, ideea este de a face dispozitivul mai subțire și mai accesibil. Cu toate acestea, eventuala lansare a acestuia va fi afectată într-o oarecare măsură de performanțele originalului Samsung Galaxy Fold atunci când va fi lansat pe piață.

Galaxy Fold 2 cu mai puține caracteristici și un preț mai mic

Este interesant faptul că afișajul pliabil de 6,7 inch va avea o gaură pentru amplasarea camerei frontale. Va fi o gaură cum avem pe seria Galaxy Note 10. Acest lucru înseamnă că Samsung Galaxy Fold 2 va avea o singură cameră frontală în loc de două, cum are acum originalul.

În ceea ce privește camerele exterioare, se spune că Galaxy Fold 2 are doar două camere, ambele fiind situate pe jumătatea din față a telefonului. Aceste două camere vor fi pe fața telefonului când este pliat și vor fi camerele principale orientate spre spate atunci când dispozitivul este desfăcut. În același timp Galaxy Fold 2 ar putea avea și o stocare internă mai mică.

Bloomberg nu face referire la afișajul exterior. Având în vedere amprenta mai mică a telefonului, acesta ar putea să lipsească cu totul, sau să aibă un ecran minimalist destinat notificărilor. Nu se știe cum ar evolua interfața cu utilizatorul cu Galaxy Fold 2 sau dacă această funcție software, care este vitală pentru experiența pliabilului Samsung, va fi revizuită pentru viitorul telefon. Dacă funcționalitatea panoului exterior se va limita la notificări atunci o actualizare a UI nu va mai fi necesară.

Trebuie să specificăm că niciuna din informațiile de mai sus nu este literă de lege. Lucrurile se pot schimba în multe privințe, chiar dacă informația este actuală și vine dintr-o sursă sigură. Așa cum am menționat mai sus, viitorul telefoanelor pliabile Samsung va fi dictat și de performanțele lui Galaxy Fold pe piață. Prin urmare, Samsung și-ar putea schimba în orice moment planurile pentru Galaxy Fold 2.