Samsung Galaxy Fold 2, posibilă lansare în aprilie 2020

966

Vorbind la „Samsung Forum AI 2019” ce a avut loc la Seul între 4 și 5 noiembrie, șeful Samsung Mobile DJ Kon, a confirmat practic un nou Galaxy Fold. Ultimul zvon despre un Samsung Galaxy Fold 2 a fost legat de o lansare în aprilie sau la aproximativ o lună după apariția pe rafturi a seriei Samsung Galaxy S11. Acest lucru va avea loc la aproximativ șase luni de la lansarea efectivă la vânzare a lui Galaxy Fold. Samsung nu intenționează neapărat să reîmprospăteze modelul de telefon pliabil așa repede, doar că originalul Fold a fost lansat mai târziu decât era planificat inițial.

Numele de cod pentru Galaxy Fold 2 este „Bloom”, care semnifică planurile de extindere pe piață a telefoanelor pliabile. „Bloom” înseamnă a înflori. Denumirea „Winner – Câștigător” a originalului Fold a fost menită să aducă oamenii mai aproape de telefoanele bendy. Samsung este destul de sigur că 2020 va fi anul telefonului pliabil. Nu numai datorită lui Galaxy Fold 2 ci și pentru că Motorola și Xiaomi sunt așteptate să aibă un telefon pliabil pe piață atunci. De fapt, iată citatul exact a lui DJ Koh șeful Samsung Mobile. „Vom crește semnificativ vânzările de smartphone-uri pliabile anul viitor. Suntem siguri că amatorii de telefoane pliabile vor vedea mai multe smartphone-uri pliabile în 2020„.

Obiectiv îndrăzneț pentru Samsung: 6 milioane de smartphone-uri pliabile!

Cu un obiectiv de vânzări de 6 milioane de smartphone-uri pliabile anul viitor, Samsung este de așteptat să fie lider în domeniu. Probabil ponderea cea mai mare o va avea Galaxy Fold 2. Nu este de mirare acest lucru, având în vedere monopolul Samsung aproape total privind livrările de ecrane OLED flexibile.

În ceea ce privește specificațiile, ne putem aștepta la un chipset Snapdragon 865 cu modemul Qualcomm 5G X55. Cel puțin 12GB de RAM și o stocare de 512GB se vor afla la bord. Dimensiunile ecranului sunt momentan în discuție. Informațiile inițiale erau despre o diagonală de 6,7 inch. Acum se pare că la Samsung se fac presiuni pentru un ecran de 8,1 inch. Se argumentează și poate pe bună dreptate, că dimensiunea ecranului este punctul forte al telefonului pliabil pentru a oferi mai mult ecran decât telefoanele obișnuite. Sperăm sincer că Samsung va merge pentru cea din urmă diagonală, mai mare.

În 1876, Alexander Graham Bell a fost primul care a primit un brevet pentru un dispozitiv care a reprodus o voce umană inteligibilă. Primul telefon mobil portabil a fost inventat de John F. Mitchell și Martin Cooper de la Motorola în 1973, telefonul cântărea ~2 kilograme.

Data de lansare a lui Samsung Galaxy Fold 2

Originalul Samsung Galaxy Fold trebuia să sosească în aprilie, dar a venit în septembrie, la cinci luni de la data lansării inițiale. Dacă lucrurile ar fi decurs normal, până în acest moment Samsung ar trebui să lucreze cu succes la succesorul său, dacă dorește să îl lanseze în primăvară.

Mergând pe ce a spus șeful Samsung Mobile când a fost presat să anunțe perioada exactă a lansării lui Galaxy Fold 2 sau chiar să dea unele detalii, conform PhoneArena, DJ Koh a spus doar că „în ceea ce privește smartphone-ul pliabil de generație următoare, compania va face un anunț cu privire la programul de lansare„.

În ceea ce privește prețul pe care îl va avea Galaxy Fold 2, momentan suntem în ceață! Dar având în vedere concurența crescută de la Motorola, Huawei, Xiaomi și altele asemenea, prețul ar putea foarte bine să fie mai mic decât la telefonul pliabil original. Am putea pronostica un preț de aproximativ 1.500 de dolari. Este clar mai ieftin decât primul pliabil, de aproape 2.000 de dolari. Unele telefoane noi, cum ar fi versiunile Galaxy Note 10+ 5G sau iPhone, cu stocare de 512 GB, sunt deja aproape de acest preț. Dar totul este momentan doar o speculație.